Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:34, 07 wrz 2015

ren133 napisał(a)

U mnie też werbena dobrze się czuje Uwielbiam ją
I zamierzam dosadzić na wiosnę PS Pięęęęknie

Renia - witamy więc w fan-clubie werbeny Ja zamierzam też dosadzić, ale tylko w obrębie tej rabaty. Widziałam u Ciebie werbenę, widziałam Twój cudny wgłębnik. Najgorsze to, że strasznie słabo u mnie z czasem teraz, i tylko się prześlizguje po wątkach, zamiast spokojnie poczytać.

Tym bardziej dziękuję, że zaglądasz z dobrym słowem
jolka 21:59, 07 wrz 2015

gabriela_krajewska napisał(a)
Zawilce śliczne. A i ryneczek jeżówkowy fajny. Jak te trawy się rozrosną, wszystko się zaokrągli i ze sobą wymiesza, wpasuje, wkomponuje będzie cudnie po stokroć. Uwielbiam Twój ogród, to moje klimaty.

Zawilce fajne są, jeszcze chętnie bym dokupiła takie białe pełne, o trudnej nazwie whirlwind Co do traw w jeżówkach, to mam nadzieję, że tak będzie jak mówisz Gabisia. Że miskanty się rozrosną, obwódką trzemielinową wszystko ujarzmię i będzie Paula mnie wczoraj natchnęła, zapisałam sobie w kajecie na ten tydzień: zrobić zaszczepki z trzmieliny!

For you

paulina_ns 22:12, 07 wrz 2015

Haha Jolu widzę,że nie tylko mnie coś wkurza w ogrodzie Ja dzisiaj poprzesadzalam co się dało no i zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie jak tak dalej pójdzie, kolejny rok będę wszystko zmieniać, zamiast iść do przodu ze wszystkim
justajusta 22:23, 07 wrz 2015

Ja też będę przesadzać hortki i rozchodniki Hortki za blisko tujek, a rozchodniki (straszne potwory) za blisko hortek.
justajusta 22:24, 07 wrz 2015

A zawilce i ja bardzo lubię zaraz po jeżówkach.
MirellaB 10:24, 09 wrz 2015

A co konkretnie nie podoba Ci się w nasadzeniach przed hortkami? Będziesz coś zmieniała?
jolka 17:47, 09 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Haha Jolu widzę,że nie tylko mnie coś wkurza w ogrodzie Ja dzisiaj poprzesadzalam co się dało no i zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie jak tak dalej pójdzie, kolejny rok będę wszystko zmieniać, zamiast iść do przodu ze wszystkim

Paula, chyba większość z nas tak ma, że ciągle coś zmieniamy Ale, żeby nie było, że tylko zmieniam a nie posuwam się do przodu, wrzucam nowy trawniczek Zastanawiam się kiedy pierwsze koszenie

W tle tegoroczne brzozy i trawy, wszystko żywe
A.... i na razie tu zmian nie planuję

jolka 17:51, 09 wrz 2015

justajusta napisał(a)
Ja też będę przesadzać hortki i rozchodniki Hortki za blisko tujek, a rozchodniki (straszne potwory) za blisko hortek.
A zawilce i ja bardzo lubię zaraz po jeżówkach.

No, to ja przynajmniej tylko rozchodniki Hortek nie ruszam, ani limek, ani wanilek A zawilce to bardzo subtelne, wdzięczne kwiatuszki. Dobrze, że się łatwo rozmnażają
jolka 17:55, 09 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
A co konkretnie nie podoba Ci się w nasadzeniach przed hortkami? Będziesz coś zmieniała?

No konkretnie Mirelka, nie podoba mi się to, że nasadzenia przed limkami nie są symetryczne, jeden gatunek roślin - szt 8, inny np. 3. To tworzy wrażenie haosu. Poza tym mam po kilka żurawek różnych odmian (niby podobne, ale jednak nie te same), w dodatku słonko je tam przypala. Plan jest taki: symetryczne nasadzenia większych grup roślin w tej samej liczbie każdy z gatunków No, nagadałam się
paulina_ns 18:02, 09 wrz 2015

jolka napisał(a)

Paula, chyba większość z nas tak ma, że ciągle coś zmieniamy Ale, żeby nie było, że tylko zmieniam a nie posuwam się do przodu, wrzucam nowy trawniczek Zastanawiam się kiedy pierwsze koszenie

W tle tegoroczne brzozy i trawy, wszystko żywe
A.... i na razie tu zmian nie planuję

Wow!! Ale Ci szybko trawa urosła Jeszcze nie raz w tym sezonie będziesz Kosila,w przyszłym tygodniu ma być znów ciepło