Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 08:35, 06 wrz 2015

iwka napisał(a)
nie doczytasz, bo dawno pisałam mogę max na tą rabatę przeznaczyć 1,5 metra

Jak nie doczytam, jak doczytałam, haha Odpisałam u Ciebie.
Tylko .. zajrzyj czasem do swojego wątku, Iwcia

Miłego dnia
paulina_ns 08:42, 06 wrz 2015

Cudnie wygląda ta rabatka z werbena, tyle nasionek dostałaś,czy tak Ci się rozsiala już?
jolka 08:43, 06 wrz 2015

nicol21 napisał(a)
Wow, rozchodnik jest super. Jak odsuniesz od hortek, a one się rozrosną to za rok będzie mega wypas - wielkie werbenki i to w większej ilośći bo się rozsieją, niżej hortki i potem rozchodniki.
ehhhh już widzę ten łan oczami wyobraźni! Ba - już zazdrościć zaczynam!!

Ewelina, Ty mi zawsze "otwierasz oczy" na różne rzeczy Muszę się odsunąć od hortek z rozchodnikami, bo ciasno będzie i zamiast "mega wypasu" będzie ciasnota. Tylko się zastanawiam czy teraz, czy wiosną? Ale chyba teraz.. będzie z głowy Z większą bryłą rozchodnika wezmę, to nic mu nie będzie.
jolka 08:48, 06 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Jolu, jak pięknie. Werbena szleje, a do tego te pagórki w tle Po prostu zazdroszczę, cudnie

Hej Ania No tak, werbena szaleje. A że mam ją pierwszy raz, więc sama wzdycham, dziękując Danusi, że mi kiedyś .. kiedyś.. nasionka przysłała Bardzo się cieszę, że jeszcze komuś poza mną się podoba
jolka 08:57, 06 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Cudnie wygląda ta rabatka z werbena, tyle nasionek dostałaś,czy tak Ci się rozsiala już?

Paula... zdziwisz się bardzo! Na całej tej rabacie jest ok. 7-8 roślinek werbeny. Policzę dokładnie jak pojadę, ale werbena się mega rozrasta (koło metra na szerokość), co dla mnie też było sporym zaskoczeniem. Na zdjęciach wygląda delikatnie, wiotko, rzecz by można .. rachitycznie, a w rzeczywistości jest to mega potffór

Buziaki
jolka 09:03, 06 wrz 2015

A u mnie kolejny etap budowy skrzyń zakończony. Skrzyneczki poskręcane, leżakują w garażu Jeszcze raz będą malowane od środka, bo jakoś słabo nam wyszło Tak to jest jak człowiek maluje w pośpiechu, a grill już czeka Ale nic to.. pomaluję jeszcze raz od środka

A potem jeszcze kubełek do środka, ranty na węższą ściankę, bo Pan Stolarz zapomniał przywieść i tyle produkcji. A, i metalowe kotwy na "nóżki" Potem zacznie się etap montażu w miejscu docelowym A czy to będzie teraz czy na wiosnę, to jeszcze zobaczymy
MirellaB 09:20, 06 wrz 2015

Bardzo fajne skrzyneczki, ale będą ładnie warzywka w nich wyglądać

Werbena piękna u Ciebie, aż zapragnęłam też ją mieć, tylko nic o niej nie wiem

Ty chcesz rozsadzić, bo ścisk na rabacie, a ja tak gęsto wszystko sądzę, aż strach jak to się rozrośnie.

AnnaCh 10:08, 06 wrz 2015

Super skrzyneczki wyszły, już widzę oczyma wyobraźni te ogóreczki i pomidorki w nich
jolka 10:14, 06 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Bardzo fajne skrzyneczki, ale będą ładnie warzywka w nich wyglądać Werbena piękna u Ciebie, aż zapragnęłam też ją mieć, tylko nic o niej nie wiem Ty chcesz rozsadzić, bo ścisk na rabacie, a ja tak gęsto wszystko sądzę, aż strach jak to się rozrośnie.

Hej Mirelka Skrzyneczki się produkują Teraz myślę, ile to ziemi do nich wejdzie!! Mój dwukomorowy kompostownik tu zniknie w oka mgnieniu! Muszę zacząć jakieś gałązki gromadzić, bo gdzieś czytałam że dziewczyny na dół gałęzie dawały. Werbenę oczywiście polecam!! A na ścisk na rabatach uważaj. Nie ma sensu tak tłoczyć roślin, bo potem ciężko wyeksponować ich piękno. Niby to wiem, a potem się okazuje, że jednak też za gęsto sadzę. Ech.. z nami "ogrodnikami"
gabriela_kra... 11:35, 06 wrz 2015

Kochana, po raz enty wracam i oglądam łany werbeny...będę Ci co chwila przypominać się o nasionka

Skrzynie piękne...i fakt, ziemi potrzeba dużo. Ale u nas to się odbywało tak, że faktycznie na dno poszły gałązki (wiesz, na wiosnę krótko przycięłam wierzbę Hakuro i masę innych roślinek, takie zabiegi się zawsze na wiosnę robi,trochę mi mama dała gałęzi po przycinaniu owocowych), potem zgromadziłam sporo darni (którą trzeba było zdjąć z placu pod skrzynie), na to obornik od tatusiowych krówek i czarna ziemia. W momencie robienia skrzyń nie miałam jeszcze kompostownika, teraz mam, więc na wiosnę uzupełniam...

A powiedz mi jeszcze jeśli możesz ile płaciłaś za te 5l lazury Remmersa?

Będzie pięknie. Już jest