Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Ewik 11:28, 17 mar 2016

Dziewczyny a może za mokro ?ja do ziemi dosypałam trochę piasku i w zeszłym roku ślicznie wyrosły teraz też zapowiadają się ok.
Kawa 12:06, 17 mar 2016

Ewik napisał(a)
Dziewczyny a może za mokro ?ja do ziemi dosypałam trochę piasku i w zeszłym roku ślicznie wyrosły teraz też zapowiadają się ok.

cholender
za późno
jolka 18:29, 17 mar 2016

Ewik napisał(a)

Hmm.. może. Jeszcze mi jedne zostały do przepikowania, to spróbuję dodać piachu do ziemi. A TY masz Ewusia jakieś fotki u siebie jak ta rozplenica szybko przyrasta?? Idę poszukać.. Bo jeśli marnie, to nie będę się certolić tylko kupię większe sadzonki.
paulina_ns 18:40, 17 mar 2016

jolka napisał(a)

Hmm.. może. Jeszcze mi jedne zostały do przepikowania, to spróbuję dodać piachu do ziemi. A TY masz Ewusia jakieś fotki u siebie jak ta rozplenica szybko przyrasta?? Idę poszukać.. Bo jeśli marnie, to nie będę się certolić tylko kupię większe sadzonki.

Mi dopiero teraz coś tam pojawiło się, a dokładnie 1 szt rozplenicy halmen, szaleństwa nie ma, ale zobaczymy.
Marzenaka 22:40, 17 mar 2016

Jola, czy to ty pytałaś o białe ciemierniki? Byłam dziś w H. i mają po 19.90zł.
paulina_ns 20:30, 22 mar 2016

Puk, puk, a co tutaj tak cichutko??
jolka 19:47, 23 mar 2016

Cicho jest w necie, znaczy robię w ogrodzie
Byłam dziś koło Ciebie Paula, znaczy w Instytucie. Dokupiłam żurawiny i kwaśną ziemię. A następnie postąpiłam "wbrew przepisom", znaczy posadziłam żurawinę pomiędzy agrestami na nóżkach, zamiast pomiędzy borówkami. Ale tak mi bardziej pasowało, no i trudno Dostały dużo kwaśnej ziemi, niech rosną

Tutaj szersza perspektywa, choć słabo je widać. Ten krajobraz księżycowy w borówkach to trociny. Mam zamiar tak się zabezpieczyć przed zarastaniem chwastów. Przy okazji pokażę, jakie mi eM. zrobił super słupki z rozciągniętymi drutami na jeżyny.

Na fotkach słabo to wygląda, bo w ogóle nie widać roślin, ale w rzeczywistości jestem zadowolona. Jest tam jeden rząd jeżyn i rząd aronii, wszystko wyłożone wysoko obornikiem (przekompostowanym - chyba z 4 lata leżał), w środku ścieżka wysypana trocinami, żeby trawa nie rosła.
jolka 19:51, 23 mar 2016

Mam też parę kwiatków Królują ciemierniki. Jeszcze nie w pełnym rozkwicie, ale już coraz ładniejsze. No i trochę zielonego

jolka 19:54, 23 mar 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola, czy to ty pytałaś o białe ciemierniki? Byłam dziś w H. i mają po 19.90zł.

Gosia, dziękuję za informację Nie kupiłam niestety, kurczę.. nie miałam czasu jeździć po sklepach
Ale może jeszcze gdzieś trafię
lindsay80 20:07, 23 mar 2016

dorodne ciemierniki, a część owocowa bardzo profesjonalnie urządzana!