Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:40, 22 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Zaznaczam szybko wątek, bo arcyciekawy jest i wieczorem będę kontynuować lekturę. Macham ze 127-ej strony i przesyłam gratulacje świetnie rozplanowanej i wykonanej roboty! Pozdrawiam serdecznie

Zaznaczaj i wpadaj, będzie mi bardzo miło Cię gościć Ale nie czytaj całości, szkoda czasu,,, obrazki tylko przeleć i na bieżąco
Prace wciąż w trakcie, ale powiedzmy, że już jakoś całość została w miarę ogarnięta.
Teraz pracuję nad tym, bym to ja zapanowała nad chwastami a nie one nade mną

Macham bergeniowo
kami 22:30, 22 kwi 2016

jolka napisał(a)

A co do samych skrzyń, to ja się wypowiem po pierwszym sezonie.
U mnie dopiero początek tego tematu, no to wiesz... euforia

Słyszałam, że ma padać w tym roku to ślimaki może nie dostaną wyżej
kami 22:30, 22 kwi 2016

jolka napisał(a)

A co do samych skrzyń, to ja się wypowiem po pierwszym sezonie.
U mnie dopiero początek tego tematu, no to wiesz... euforia

jolka 18:04, 23 kwi 2016

kami napisał(a)

A no widzisz, zawsze są jakieś plusy
Plusy dodatnie ... lub plusy ujemne...

Pozdrawiam kwiatkowo
jolka 18:24, 23 kwi 2016

A u mnie dziś wielka akcja .. ostatnia - trzecia część trawnika
Trawnik w sadzie, no.. przesadziłam W miejscu, które kiedyś będzie sadem

Teraz może padać nawet dwa tygodnie
Marzenaka 23:30, 23 kwi 2016

Jola, widzę, że też sobota pracowicie minęła. Fajnie, prace do przodu. Moje skrzynie jeszcze w planach - może zdążę do połowy maja Moje hosty nie przetrwały. Jednak mam za dużo słońca a cienia w moim ogrodzie jak na lekarstwo.
MirellaB 19:33, 26 kwi 2016

U mnie akcja trawnik zakończona i ładnie się zieleni, bo akurat po wysianiu fajnie deszczyk padał delikatnie kilka dni z przerwami
jolka 21:09, 26 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola, widzę, że też sobota pracowicie minęła. Fajnie, prace do przodu. Moje skrzynie jeszcze w planach - może zdążę do połowy maja Moje hosty nie przetrwały. Jednak mam za dużo słońca a cienia w moim ogrodzie jak na lekarstwo.

Tak, sobota była u mnie pracowita Najważniejsze, że pogoda dopisała i udało się porobić to co było zaplanowane. Ze skrzyniami to nam też z rok zeszło, tak że Cię doskonale rozumiem Zastanawiam się dlaczego Ci hosty nie przetrwały.. Od zbyt dużego słońca mogłyby być liście poprzypalane, to fakt.. ale żeby w ogóle nie wyszły, to się dziwię. Może Ci je coś od spodu podżarło ..moje póki co wyłażą pełną parą

Macham świeżą zielenią
[/img]
paulina_ns 21:14, 26 kwi 2016

Właśnie o Tobie Jolu myślałam,że co tak cichutko tutaj pogoda do du...y, na wieczór pokazały się góry, a tam śniegu, a śniegu, więc nie ma co się dziwić,że tak zimno jest
jolka 21:21, 26 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
U mnie akcja trawnik zakończona i ładnie się zieleni, bo akurat po wysianiu fajnie deszczyk padał delikatnie kilka dni z przerwami

No właśnie u nas też na kolejne dni przelotny deszcz prognozują, tak że liczę na to, że mi się trawka szybko zazieleni A póki co .. zieleń innej natury

Rh wciąż trochę słabe, ale dokarmiam je recepturką Bogdzi, mam nadzieję że poskutkuje i zrobią się bardziej zielone. Za to lariski ogromniaste porosły, zobaczymy co pokażą w sezonie