Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Ananasek 19:02, 24 lis 2016

Pozwoliłam im rosnąć, tam gdzie się wysiały. Tak więc są pod murkiem, pod świerkiem, przy samym ogrodzeniu, pomiędzy hostami. Ogólnie rozgardiasz mi zrobiły, będę musiała trochę ucywilizować ten zakątek

Joluś! Piękne masz te jeżówki, jeśli na wiosnę będziesz chciała zrobić porządek z nimi i kilka sadzonek będzie Ci zbywało chętnie przygarnę białe i różowe. Są piękne! A u mnie w szkółkach nie mogę ich spotkać
Za koszty przesyłki oczywiście zwrócę (w zamian mogę Ci zaproponować sadzonki irgi major.. na TWOJĄ SKARPĘ
jolka 21:12, 26 lis 2016

Rytla napisał(a)
stracha! moje to straszydełka marne, ten jest piękny, do schrupania!

Przez całe lato nie miałam za bardzo koncepcji na jego (jarmużu) wykorzystanie, a jak już się kończy to robi furorę jako składnik koktajli. Dobrze, że zima mu służy Macham warzywniaczkowo Dzisiejszy poranek zamglony i zaszroniony

Na zdjęciu idealnie widać, jak to sobie "idealnie" zaplanowaliśmy szerokość ścieżek w warzywniku. Ech, inżynieria ogrodowa Trzeba będzie jakoś korygować wiosną...
jolka 21:18, 26 lis 2016

m_gocha napisał(a)
No Jola dobrze że już wróciłaś (już myślałam, że odleciałaś do jakiś ciepłych krajów przeczekać nasze pluchy) Zbiory piękne Co do męskiej logiki przy segregacji warzyw to fiu, fiu . Myślałam, że to tylko my kobietki mamy taką męską logikę . Macham zimowo

Gosia, nigdzie nie uciekam. Pooglądam sobie zimę przez okno A u mnie w kwestii kuchni to eM. się specjalizuje, więc warzywa sobie układa jak mu pasuje. Również macham i pozdrawiam

Róża listopadowa

jolka 21:23, 26 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Jarmuż dorodny . Też chyba w przyszłym roku posieję u siebie . Pozdrawiam

Margerytko, ja jarmuż sadziłam z sadzonek zakupionych na ryneczku lokalnym. I pamiętam, jak się dziwiłam, dlaczego oni go sprzedają w paczuszkach po 5 sadzonek. Myślę sobie.. przecież to mało, wzięłam razy dwa - znaczy 10 Oj, durnota byłam! Jarmuż rośnie jak byk wielki, pięć spokojnie by wystarczyło. Tak więc wiosną znów go posadzę, ale 3-4 sztuki, nie więcej

Pozdrawiam magnoliowo

Pąki są, znaczy pewnie wiosną będą białe gwiazdeczki
jolka 21:37, 26 lis 2016

Kawa napisał(a)
Jolaaa to u Ciebie to przypudrowało tylko hehe
fajnie że już podłaczone wszystko masz ciesze się razem z Tobą
ściskam buraki wielgachne !!

Kami, buziaki razy tysiąc Dziś znów przypudrowało. Ale fajnie, że ostatnio ciepło było, eM. w domu to mi porobił w ogrodzie dużo rzeczy. A my ciągle jeszcze coś tam dłubiemy w domu. Od poniedziałku mają przyjść goście przeszpachlować cały strych. Wkurza nas, bo poprzednia ekipa strasznie to zepsuła, i postanowiliśmy poprawić. Telewizor w salonie czeka na powieszenie, i takie tam .. uzupełnienia asortymentu Od Mikołaja robię klimat świąteczny, na razie jeszcze mnie nie wzięło Ale chętnie podglądam, jak się ogrodowiskowe domy o ogrody na święta stroją Twoje betony i wianki już obejrzałam, super masz

"Puderek śniegowy" dzisiejszy zostawiam wraz z pozdrowieniami

jolka 21:44, 26 lis 2016

BasiaLT napisał(a)
Warzywa super się udały, będą witaminki na zimę

Owszem niektóre super się udały. Ale mam też "wtopy", do których zaliczam w tym roku ogórki, pomidory trochę też. Muszę się lepiej w przyszłym roku przygotować Tak czy inaczej fajnie teraz sięgać do własnych zapasów

Pozdrawiam zimowo

jolka 21:51, 26 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Te dowody rzeczowe od razu takie do zjedzenia, nie potrzebują mycia. Seler zabieram ze sobą. Mój się skończył (za dużo surówek).

No coś TY, eM. sobie wszystko z ziemi oczyścił, umył i wysuszył na słoneczku
A selerem mogę się podzielić

Macham słoneczkiem dzisiejszym

jolka 21:56, 26 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Jaaaaaa cudne zbiory Joluś ))

To był debiut tegoroczny, mam nadzieję, że w przyszłym roku jeszcze fajniejsze będą

jolka 22:00, 26 lis 2016

ZUZANNA napisał(a)
rarytaski na zimę jak znalazł

I zima jak znalazł

Macham igiełkowo ZUZA
nawigatorka 22:08, 26 lis 2016

Wow jaki widok