Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 11:22, 19 gru 2016

no jesteś
tęskniłam
jolka 18:46, 19 gru 2016

leon60 napisał(a)
mieszkasz w przepięknym miejscu

Dziękuję Olusia
jolka 18:57, 19 gru 2016

m_gocha napisał(a)
Jola, cudne masz widoczki Wiem, że się powtarzam, ale cóż zrobić jak mnie oczarowały i zachwycają wciąż. Więc pewnie nie raz będę wzdychać do nich Ścieżki w warzywniku idealne i do tego z kancikami (tak przynajmniej wyglądają na zdjęciu)a to że szerokość różna to detal . Dla mnie majstersztyk! Ogród posypany "cukrem pudrem" bardzo urokliwy Pozdrawiam cieplutko

Małgosia dziękuję!! Miłe słówka zawsze cieszą A w kancikach eM. się wyspecjalizował i faktycznie dociął te ścieżki w warzywniku. A ogród u mnie obecnie obsypany sporą warstwą śniegu. Jakiś inny klimat tu panujeIdę zobaczyć co działasz, bo straszne tyły na O. mi się porobiły

Pozdrawiam przedświątecznie

jolka 19:02, 19 gru 2016

ren133 napisał(a)

Jakie drzewa rosną w hortkach? graby? co ile sadzone? i jaka jest szeroka rabata od cisa?

Renia w hortkach rosną amonogawy. W sumie 6 szt, posadzone co jakieś 3 metry. Rabata od cisa ma ok. 1 metra. Ale muszę na wiosnę ją lekko poszerzyć, wyrównać i zaplanować jakieś jednorodne najniższe piętro. Nie wiem jeszcze co posadzić, ale coś pomyślę. Mam zimę na przemyślenia, a może w międzyczasie ktoś coś podpowie

jolka 19:13, 19 gru 2016

Kawa napisał(a)
no Jola bo juz się martwiłam super oszronione dzieisj to już chyba cię zasypało jak i mnie? ściskam

Kami, żyję i mam się dobrze, co zawsze możesz sprawdzić f2f
Obiecuję nawet świeże mleko do kawki <lol>

Co do zimy, zasypana jestem na pewno bardziej niż większość cywilizowanego społeczeństwa Już pisałam, tu jest jakby inny świat Nawet dziś rano jeździła piaskarka, bo na drodze sam lód.

PS. Zostawiłam Ci dyńki wiesz gdzie,
możesz podjechać w każdej chwili i sobie zabrać

jolka 19:19, 19 gru 2016

anbu napisał(a)
O jak pięknie
Joluś Ty chyba na szczycie góry masz domek, nie ma to jak sobie na mgły z góry popatrzeć

Ania, dziękuję! Rzeczywiście mamy domek na górce. Mgły super wyglądają rano. Jak jest dobra przejrzystość powietrza widać też Tatry, a wieczorem cały Nowy Sącz oświetlony jak na dłoni. Lubię to miejsce i fajnie mi się tu mieszka Choć ostatnio ciągle albo zamglone, albo ciemno

jolka 19:21, 19 gru 2016

Ananasek napisał(a)
Joluś! Nawet nie wiesz jak mnie uszczęśliwiłaś! Na wiosnę będę się przypominać co do moich jeżóweczek! A Twój ogród z roku na rok jest cudowniejszy! O każdej porze! Ps. ile km od N. Sącza mieszkasz?

Ananasku, z jeżówkami wszystko mamy ustalone, tak więc spokojnie.
Będą na Ciebie czekać, a szczegóły sobie dogadamy na priv.
I dziękuję za miłe słówka
ren133 09:35, 20 gru 2016

jolka napisał(a)

Renia w hortkach rosną amonogawy. W sumie 6 szt, posadzone co jakieś 3 metry. Rabata od cisa ma ok. 1 metra. Ale muszę na wiosnę ją lekko poszerzyć, wyrównać i zaplanować jakieś jednorodne najniższe piętro. Nie wiem jeszcze co posadzić, ale coś pomyślę. Mam zimę na przemyślenia, a może w międzyczasie ktoś coś podpowie

A widzisz amonagawy ... myślałam o nich ostatnio sporo żeby dać w hortki ... ale one rosną raczej tak strzeliście, wąskie są?
wrobelki 09:48, 20 gru 2016

jolka napisał(a)

Wróbelku, nie wiem jak to to się nazywa. eM mi kiedyś przywiózł ten krzewik, tak mi się przypomina, że Sebek mi gdzieś kiedyś pisał, ale przeleciałam własny wątek wstecz i nie znalazłam. Jak mi się przypomni, to Ci napiszę

A póki co pozdrawiam zimowo

Dziękuje Jolu za odpowiedź ja również pozdrawiam zimowo u mnie też śnieg leży lubię taką pogodę
wrobelki 09:51, 20 gru 2016

Ananasek napisał(a)

Hej. nie wiem co za krzew ma Jolka, ale ja mogę Ci polecić golterię rozesłaną. Poczytaj o niej, może Ci się spodoba-- tylko ona przebarwia się na czerwono dopiero w jesieni, no i ma piękne czerwone owoce. Jest niska i zimozielona.

Golterię poznałam w tym roku bardzo mi się podoba. Nawet myślałam żeby nią całą skarpę obsadzić, ale u mnie brak kwaśnej ziemi i skarpa nasłoneczniona bardzo bo od samego rana do 16. Nie wiem czy dałaby tam radę