Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

gabriela_kra... 15:34, 19 lut 2017

jolka napisał(a)

Dzięki Alis Tu akurat jest świeżo wysypana kompostem. Znaczy się w ubiegłym roku była... bo teraz to jeszcze chochoły traw na niej są, suche bukiety hortensji i stare liście ciemierników. Ale przebudzenie nadchodzi .. już widzę z okna wyłażące kiełki host

Hostki już wychodzą u Ciebie? Oooo to rychło wiosna będzie. U nas jeszcze cisza w tym temacie. Ale już się nie mogę doczekać, żeby ruszyć w ogród, przyciąć co nie co, wyczyścić....ach...a potem będę stękać i narzekać, że się nie wyrabiam
18:26, 19 lut 2017
Piękna rabatka z różami, a jaki kolor róże mają?
jolka 20:16, 19 lut 2017

paulina_ns napisał(a)

No to super i jak się mieszka?? Przestawilas się już?
Dziękuję w imieniu Wikusi

Przez pierwsze dni (a jeszcze byłam tu całkiem sama) to się budziłam o piątej rano i chodziłam od okna do okna. Jakoś tak dziwnie mi było A teraz już fajnie. Lubię tu mieszkać, lubię te widoki, przestrzeń. Tak więc nie miałam większego problemu z przestawieniem się
jolka 20:21, 19 lut 2017

gabriela_krajewska napisał(a)
Hostki już wychodzą u Ciebie? Oooo to rychło wiosna będzie. U nas jeszcze cisza w tym temacie. Ale już się nie mogę doczekać, żeby ruszyć w ogród, przyciąć co nie co, wyczyścić....ach...a potem będę stękać i narzekać, że się nie wyrabiam

Wychodzi jedna kępa host, w takim zacisznym, słonecznym miejscu. Pozostałe śpią Za to widzę, że ciemierniki wyłażą z ziemi coraz bardziej. Ale jeszcze się nie spieszę ze ścinaniem starych liści, bo to w końcu luty - jeszcze różnie może być. Widziałam też, że żonkile od południa po woli się przebijają, i tak pewnie z dnia na dzień coraz więcej tego będzie
jolka 20:22, 19 lut 2017

MonikA napisał(a)
Piękna rabatka z różami, a jaki kolor róże mają?

Hmm..hm... zastanawiam się Monika o jakie róże Ci chodzi?
Te na zdjęciu ubiegłorocznym to hortensje Chyba, że o jakieś inne pytasz??
m_gocha 21:58, 19 lut 2017

Miałaś zdecydowanie więcej śniegu a wiosna u Ciebie chyba wcześniej zawita niż u mnie . Ale to są plusy mieszkania na górze i minusy mieszkania u podnóża góry Niestety pogoda wczorajsza i dzisiejsza nie skłaniała do poszukiwania oznak wiosny w ogrodzie I pomyśleć, że takie cudne słońce było w tygodniu...
Jola, kiedy ścinasz liście ciemierników?
23:07, 19 lut 2017
jolka napisał(a)

Hmm..hm... zastanawiam się Monika o jakie róże Ci chodzi?
Te na zdjęciu ubiegłorocznym to hortensje Chyba, że o jakieś inne pytasz??

No właśnie ja też się zastanawiałam skąd u ciebie róże to hortki przycięte, ale ja gapa jestem
paulina_ns 11:43, 20 lut 2017

jolka napisał(a)

Przez pierwsze dni (a jeszcze byłam tu całkiem sama) to się budziłam o piątej rano i chodziłam od okna do okna. Jakoś tak dziwnie mi było A teraz już fajnie. Lubię tu mieszkać, lubię te widoki, przestrzeń. Tak więc nie miałam większego problemu z przestawieniem się

To tak jak ja na początku przeprowadziliśmy się i mąż od razu w delegację pojechał, a ja nigdy w piecu centralnym nie paliłam, sąsiadów nie znałam od razu rzucona na głęboką wodę, ale tak jak i Ty szybko się przyzwyczaiłam i w życiu już bym do miasta nie chciała wrócić
Kawa 08:28, 21 lut 2017

macham Joluś
jolka 11:37, 21 lut 2017

m_gocha napisał(a)
Miałaś zdecydowanie więcej śniegu a wiosna u Ciebie chyba wcześniej zawita niż u mnie . Ale to są plusy mieszkania na górze i minusy mieszkania u podnóża góry Niestety pogoda wczorajsza i dzisiejsza nie skłaniała do poszukiwania oznak wiosny w ogrodzie I pomyśleć, że takie cudne słońce było w tygodniu... Jola, kiedy ścinasz liście ciemierników?

Zobaczymy jak to z tą wiosną będzie i do kogo przyjdzie wcześniej Cały czas mi siedzą w głowie te Twoje wrzośce. I martwi mnie to, że nawet jak się przyjmą, ukorzenią i rozrosną - to wcale nie oznacza, że którejś zimy nie wypadną. Jakieś chimeryczne one są A ciemierniki będziemy ścinać pewnie gdzieś na początku marca.