Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

MamaMagda 22:07, 06 sie 2014

ja dziś stwierdziłam, że moje dziecko będzie mialo bana na Świnkę Pepę
oglądałyśmy razem a tam na początku taki tekst: "tatus swinka lubi nic nie robić, siedziec w fotelu i oglądać telewizję. Tatusiu musisz iść do pracy, powiedziala mama świnka. Jest sobota, w sobotę nie pracuję powiedział tatuś. Mylisz się tatusiu, jest czwartek musisz iść do pracy.

Potem w odcinku numer dwa Mamusia Świnka zamówiła regal na zabawki i sama próbowała poskładać elementy

Ja nie wiem co za facet te bajki pisze

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Typowo męski punkt widzenia… Eh, niech się oszukują dalej.
Dziś miałam zabawną obserwację.
Na mojej ulicy, na trzech działkach była koszona trawa. Na wszystkich trzech robiły to kobitki. Do sąsiada podjechała półciężarówka, która dowiozła tuje - wyskoczyła z niej dziarska babeczka i szybciorem mu je wypakowała. Nie minęło pół godziny, gdy i do mnie (piłującej kawałek listewki do podtrzymania hortki) podjechała druga półciężarówka również z panią za kółkiem i drewnem do drewutni Tym razem do noszenia był pan

No i gdzie tu miejsce na wiotkie kobiety - marzycielki?
jolka 08:17, 07 sie 2014

MamaMagda napisał(a)

"tatus swinka lubi nic nie robić, siedziec w fotelu i oglądać telewizję".

Oj, znam więcej takich osobników,
to chyba "życie" pisało ten fragment bajki

Na szczęście są też Wspaniali Mężczyźni,
co kawę do łóżka podadzą, ogród przekopią, obiad zrobią ..
marta_d 08:22, 07 sie 2014

jolka napisał(a)

Oj, znam więcej takich osobników,
to chyba "życie" pisało ten fragment bajki

Na szczęście są też Wspaniali Mężczyźni,
co kawę do łóżka podadzą, ogród przekopią, obiad zrobią ..

a wiesz może gdzie tacy się uchowali ?? proszę namiary przyda się
marta_d 08:23, 07 sie 2014

MamaMagda napisał(a)

oglądałyśmy razem a tam na początku taki tekst: "tatus swinka lubi nic nie robić, siedziec w fotelu i oglądać telewizję. Tatusiu musisz iść do pracy, powiedziala mama świnka. Jest sobota, w sobotę nie pracuję powiedział tatuś. Mylisz się tatusiu, jest czwartek musisz iść do pracy.

Potem w odcinku numer dwa Mamusia Świnka zamówiła regal na zabawki i sama próbowała poskładać elementy

heheh dobre, uśmiałam się
jolka 17:41, 07 sie 2014

marta_d napisał(a)

a wiesz może gdzie tacy się uchowali ?? proszę namiary przyda się

Zapomnij!! Nie oddam
tabliczkazna... 21:37, 07 sie 2014

MamaMagda napisał(a)

Moja Mała kocha Peppe Tatuś rzeczywiście fajtlapa, ale nieszkodliwa. Obejrzyj sobie odcinek "w pracy u taty świnki" - toz to wysoko w hierarchii postawiony księgowy. Nie mozna oczekiwać, ze bedzie młotkiem gwoździe wbijal.
W innym odcinku za to jest jasno zaakcentowane, ze najbardziej na świecie tata kocha swoje małe świnki.
A ze ewidentnie rządzi tam mama? No cóż, żadne to gender.
tabliczkazna... 21:40, 07 sie 2014

jolka napisał(a)

Zapomnij!! Nie oddam

) Oj, mój jakby obiad ugotował, to bym uznała, ze naprawdę stało sie cos strasznego.
No w kuchni to mu ewidentnie nie idzie
MamaMagda 21:46, 07 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Moja Mała kocha Peppe Tatuś rzeczywiście fajtlapa, ale nieszkodliwa. Obejrzyj sobie odcinek "w pracy u taty świnki" - toz to wysoko w hierarchii postawiony księgowy. Nie mozna oczekiwać, ze bedzie młotkiem gwoździe wbijal.
W innym odcinku za to jest jasno zaakcentowane, ze najbardziej na świecie tata kocha swoje małe świnki.
A ze ewidentnie rządzi tam mama? No cóż, żadne to gender.

hehe dziś byl odcinek zaczynający się od: "Biedny Tatuś, musi isc do pracy! Za to nasza mama Świnka to ma dobrze - siedzi caly dzien w domku i się bawi. Kochanie ja się nie bawię w domu - ja ciężko pracuję, powiedziala mama Świnka" itp..

jakież to życiowe!
marta_d 12:45, 10 sie 2014

jolka napisał(a)

Zapomnij!! Nie oddam

mój chociaż gotuje - ma plusa, bo ja nie cierpię tego robić
paulina_ns 19:33, 11 sie 2014

jolka napisał(a)
No i nie mogłam się oprzeć.. W roli głównej - Limelight

Piękne hortensję, ja osobiście zakochałam się w nich chociaż póki co mam jedną, już robię miejsce na kolejne