Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Margerytka40 13:59, 16 lip 2018

A mnie wpadły w oko choiny ,co ile masz je posadzone. Cudnie wyglądają . Będziesz je ciąć?. Moje 25 sztuk stoi i czeka na wsadzenie a tu ciągle pada. Ale nie marudzę bo po tej suszy deszcz teraz potrzebny
Aneta1309 14:19, 16 lip 2018

jolka napisał(a)
A po drugiej stronie w dół, patrząc w kierunku południowym miętowo się porobiło
Rozchodniki zaczynają w duecie z vanilkami

Wow, szałowo jest.
nicol21 15:18, 16 lip 2018

Morze hortek i rozchodników robi wrażenie. Ciekawe czy w tym roku też tak się zleją kolorystycznie. w sumie i fajnie że tak jest, ale też mogłby być ciekawiej gdyby te kolorki podkreślały się wzajemnie. bo zlewa się i teraz i później choc tyle że konsekwentnie.

szkoda że jeżówki zgineły w trawach. mus przesadzić i pokazać ich piękno.
Kącik brzozowo-hortkowy boski, zwłaszcza z tym granatowym niebem.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 18:25, 16 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Zachwycilam sie gąszczem jezowek i mysle pochwalę ale patrze dalej a tam cudowny winogron piekny duzy jak ze sklepu megaaaa no ale te hortki to limki ? Poprostu brak slow szał kwiatowo owocowy

Kasia, no z winogron się mega cieszę, bo miałam z nimi same problemy. Najprawdopodobniej za głęboko wsadziłam, ale widzę, że się w końcu przemogły Hortki na foto "w dół" to vanilki, a limki to z innej strony są

Buziam owocowo
jolka 18:30, 16 lip 2018

Ananasek napisał(a)
Joluś! Twój ogród z każdym zdjęciem, coraz piękniejszy!!! pozdrawiam!!!

Dziękuję Beatka Nawet irga na skarpie się lekko rozbujała, choć cały czas zarasta jak goopia Nie wspomnę, że igrę koło cmentarza widzę, posadzoną na macie plastikowej, rośnie jak nie wiem co i nie zarasta!! A ja zamiast sobie życie ułatwić to plewię co chwila! Mądry Polak po szkodzie, ot co!!

Macham owocowo
jolka 18:33, 16 lip 2018

mst napisał(a)
Cudowne jeżówki, hortensje i cały ogród!!!

Bardzo dziękuję!!
jolka 18:36, 16 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Ale festiwal hortensji i jeszcze te widoki, pięknie u Was.

Dziękujemy!! Pozdrawiamy... zielonym
jolka 18:38, 16 lip 2018

Kawa napisał(a)
umarłam od jeżówek i hortek .....

Kamisia, Ty mi tu nie umieraj..
..bo najlepsze dopiero przed nami
jolka 18:44, 16 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
A mnie wpadły w oko choiny ,co ile masz je posadzone. Cudnie wyglądają . Będziesz je ciąć?. Moje 25 sztuk stoi i czeka na wsadzenie a tu ciągle pada. Ale nie marudzę bo po tej suszy deszcz teraz potrzebny

Asia, choiny mam sadzone zdecydowanie za gęsto, co jakieś 60 cm. Spokojnie mogą być rzadziej. Na początku cięłam je często, przycinałam niemal każdą gałązkę, bo chciałam, żeby się zagęściły. Teraz je zostawiam w takim luźnym pokroju, nie chcę ich ciąć na regularny żywopłot od linijki. Lubię je takie luźno zwisające..

U nas też co chwilę pada, ale w sumie nie ma co narzekać.
Deszcz roślinom się przyda.

Pozdrawiam
jolka 18:47, 16 lip 2018

Aneta1309 napisał(a)

Wow, szałowo jest.

Dziękuję!! Trochę się vanili z rozchodnikami zlewają.
Ale myślę, że w kolejnych latach będą mocniejsze i nieco wyżej pójdą, wtedy powinno być OK.

Pozdrawiam Anetka