Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

nawigatorka 22:04, 01 lip 2018

Hortensje pod brzozami mnie urzekły i białe jerzowkowe poletko tez chyba i rok temu je chwaliłam wiesz ze i ja uwielbiam Twoje pagórkowate tło. Tak bardzo ze od jakiegoś czasu i my mamy swój kawałek gór
Kawa 15:08, 02 lip 2018

Jola
no kurcze zostaw trochę tych jezyn
a anabelki nie ruszaj na pewno na strong znajdzesz jeszcze gdzies miejsce

jezówkowo ślicznie u mnie mniej niż w zeszłym roku -bo po zmianach ale cieszą

a czosnki główkowate to u mnie już przekwitają ...

róża sliczna ale miskanty powalają
ja nie wiem jak ty to robisz
jolanka 15:42, 02 lip 2018

Witaj imienniczko
Widoki to masz nieziemskie
Siedzę teraz na Twoim wątku i tylko wzdycham. Wypieszczone rabaty, rośliny gadające z niebem ufff

Czy mozeszmi napisać jak radza sobie hortensje w pobliżu brzóz? Posadzilam sobie ostatnio lasek brzozowy sztuk 5 i planuję co między nimi posadzić. Wszyscy piszą, ze wypijaja bardzo wodę i np. hortki nie bardzo dadzą sobie radę a u Ciebie jak to wygląda?
nicol21 15:51, 02 lip 2018

jolka napisał(a)

Ewelina, ja wiem, że Ty kochasz widoki Robiąc te zdjęcia myślałam o Tobie!!

no i pięknie jest! Kiedy otwierasz taras i ogród dla gości ? masz na co popatrzec jakby Ci się widoki ogrodowe znudziły.

Ogród prezentuje się rewelacyjnie - już pomału zaczyna dojrzewać, rośliny kipią życiem - co jak sama widzisz/pokazujesz po trawach, czy brzozach widać jak mężnieją - aż miło popatrzeć.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
m_gocha 22:36, 02 lip 2018

Jola zbieram się do napisania u Ciebie i zbieram.... No ale sama już nie wiem co mam napisać w tym zachwycie
Tak masz ślicznie, że słów brak Roślinki wypasione jakby na jakiś sterydach czy innych środkach
Cudne różyczki, Annabelki, miskanty no i jeżówy No na pewno o czymś zapomniałam...
Ciekawa jestem czy kwitną Ci te jeżówki-cudaczki z ubiegłego roku (te które jakby na płatkach miały drugie kwiatki)?

Macham cieplutko

PS. Pracujesz? Czy odpoczywasz?
jolka 14:20, 15 lip 2018

nawigatorka napisał(a)
Hortensje pod brzozami mnie urzekły i białe jerzowkowe poletko tez chyba i rok temu je chwaliłam wiesz ze i ja uwielbiam Twoje pagórkowate tło. Tak bardzo ze od jakiegoś czasu i my mamy swój kawałek gór

Asia dziękuję Hortensje pod brzozami też bardzo lubię. Gorzej z białym jeżówkowym poletkiem, bo się ostatnio samo z siebie pstrokate porobiło A fotki pagórkowe owszem oglądałam u Ciebie chyba nawet wczoraj. Znajomo wyglądały Oczywiście inne rzeczy też widziałam, jak np. cudnej urody ciurkadełko

jolka 14:33, 15 lip 2018

Kawa napisał(a)
Jola no kurcze zostaw trochę tych jezyn a anabelki nie ruszaj na pewno na strong znajdzesz jeszcze gdzies miejsce jezówkowo ślicznie u mnie mniej niż w zeszłym roku -bo po zmianach ale cieszą a czosnki główkowate to u mnie już przekwitają ... róża sliczna ale miskanty powalają ja nie wiem jak ty to robisz

Kamisia, jeżynki stopniowo dojrzewają, tak więc na Ciebie poczekają
Los anabelki dzikiej (że tak powiem) się waży, zobaczymy ... A jeżówki odmianowe u mnie też przerzedzone. Za to te najzwyklejsze nadrabiają, tyle że białości nie chcą trzymać Czosnki główkowate u mnie cały czas w pełni kwitnienia, pierwszy raz je mam, i już wiem, że kupię więcej. Mam zamiar je do seslerii dosadzić w dużej ilości.

Jeżówkowo zostawiam

mrokasia 14:43, 15 lip 2018

Jolu, do jakiej wysokości dorastają Twoje anabelki?
jolka 15:02, 15 lip 2018

jolanka napisał(a)
Witaj imienniczko
Widoki to masz nieziemskie
Siedzę teraz na Twoim wątku i tylko wzdycham. Wypieszczone rabaty, rośliny gadające z niebem ufff

Czy mozeszmi napisać jak radza sobie hortensje w pobliżu brzóz? Posadzilam sobie ostatnio lasek brzozowy sztuk 5 i planuję co między nimi posadzić. Wszyscy piszą, ze wypijaja bardzo wodę i np. hortki nie bardzo dadzą sobie radę a u Ciebie jak to wygląda?

Witaj Joliś Fajnie, że wpadłaś i dziękuję za miłe słówka Co do anabell... u mnie pod brzozami radzą sobie dobrze. Jak widzę, że bardzo sucho jest to zostawiam na noc wąż z delikatnym strumieniem wody i tak sobie leci. Przez noc ziemia porządnie się nawilży. Przy wielkich upałach i braku deszczu taki zabieg raz na tydzień załatwia temat.

jolka 15:11, 15 lip 2018

nicol21 napisał(a)
no i pięknie jest! Kiedy otwierasz taras i ogród dla gości ? masz na co popatrzec jakby Ci się widoki ogrodowe znudziły. Ogród prezentuje się rewelacyjnie - już pomału zaczyna dojrzewać, rośliny kipią życiem - co jak sama widzisz/pokazujesz po trawach, czy brzozach widać jak mężnieją - aż miło popatrzeć.

Ewelina, taras i ogród dla Ciebie jest otwarty all the time
Rzeczywiście wszystko kipi życiem, a ja cały czas chodzę z sekatorem, bo ciągle trzeba gdzieś coś przycinać Nawet rośliny na które marudziłam dwa lata [czytaj: winogrona] w końcu się wzięły do życia!!! Jedyne z malinami wciąż mam pod górkę, ale może... może.. kiedyś się zrozumiemy

Po okresie zmagań i trudów, aż mnie samej ciężko w to uwierzyć, hehe..
.. moje własne - osobiste - rano fotnięte winogronka