Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 09:42, 21 sie 2013

zawitka napisał(a)
Asiula Ale pięknie u Ciebie talie widoki że chciałoby się poleżeć na tym lezaczku .Bomba zazdraszczam bardzo pozytywnie Pozrówka. Aniołki dwa tyż luks

Dziękuję Halinko
pozdrawiam w ten deszczowy dzionek
lawena 12:44, 21 sie 2013

Witaj Joasiu!!
trochę mnie nie było,ale córcia sie rozchorowala,ale juz ok
widzę ze jakies zakupy poczyniłas, trawka jest świetna,a do mnie wczoraj przyszły bukszpany...katastrofa wieczorkiem zdięcia pokaże to ocenisz czy cos z tego bedzie...
kupilam na a... zapakowane byly strasznie zaparzone,ścisnięte, zaraz je z M wyciągnęliśmy i najpierw do wiader z wodą na godzinkę i do ziemi, ale sama nie wiem...
JoannA 12:50, 21 sie 2013

Diano moje też wiosną przyszły takie ściśnięte i zaparzone ale wsadziłam od razu do ziemi i jakoś się bidule ogarnęły, mają nawet ładne przyrosty. Podlewaj jak będą miały sucho i cierpliwie czekaj, wygrzebią się
Zerknę wieczorkiem na fotkę.
Moje zakupy to takie drobiazgi, wena mnie ostatnio opuściła
Pozdrowiam, uściskaj córcię
Ewa4 15:18, 21 sie 2013

Piękny masz ten kącik żwirowy wpadnę jeszcze nadrobić zaległości ale wieczorkiem .
Margarete 15:37, 21 sie 2013

Joasiu dziekuje bardzo za fotki, teraz mam dokładny podgląd jak to u ciebie wygląda... jest super! Komopozycja sliczna i z ta ścieżka i z bocznymi rabatami... i to pełnymi roslin a u mnie wiekszośc roslin jeszcze nieduża.
Mam dodatkowe pytania - jesli mozesz odpowiedziec to z góry dziekuje :
!/ czy pod twoim żwirkiem masz włóknine ?
2/ jaki jest promień/średnica tego placyku?
3/ jaka jest ( na oko) odlrgłosc od tarasu do placyku w metrach ?
Chodzi mi o złapanie właściwych proporcji.... ja też chciałabym docelowo połączyc mój placyk ze schodami tarasowymi ścieżka z nieregularnych kamieni. Widziałam podobne rozwiązanie jak to u ciebie - u Anity na żywo - z Ogródka Anity, ale mi nie polecała takiego rozwiązania bo ona ma tę ścieżke z piaskowaca, podobnie jak krawędzie rabat i ten piaskowiec jej peka, kruszy sie - jak to piaskowiec - a poza tym ten w trawniku zielenieje, wymaga czyszczenia żeby zachował swój pierwotny wygląd. Ja z kolei w centrum kostki brukowej widziałam takie płyty gotowe, które maja od góry nieregularny kształt udajacy kamień a na spodzie prostokąt czy kwadrat o regularnych bokach, który powinien zostać osadzony w podłożu, daje to złudzenie takiego połupanego kamienia, ma nieregularny kolor i kształt... wydaje mi sie że powinno byc trwalsze niż piaskowiec jak kostka betonowa, a naturalny kamień inny niz piaskowiec będzie pewnie drogi... A ty masz co w tej ścieżce ?
Wieczorem jak mi sie uda to na swoim watku wkleje zdjecia od siebie... mam juz placyk tyle że moim zdanie za wielki jak na mój ogród..... czeka go modyfikacja i obsadzenie roslinami + ławeczka oczywiscie............
O matko ale sie napisałam...
JoannA 16:59, 21 sie 2013

Ewa4 napisał(a)
Piękny masz ten kącik żwirowy wpadnę jeszcze nadrobić zaległości ale wieczorkiem .

Ewuś, zapraszam Was obie
JoannA 17:10, 21 sie 2013

Margarete napisał(a)

Mam dodatkowe pytania - jesli mozesz odpowiedziec to z góry dziekuje :
!/ czy pod twoim żwirkiem masz włóknine ?
2/ jaki jest promień/średnica tego placyku?
3/ jaka jest ( na oko) odlrgłosc od tarasu do placyku w metrach ?
A ty masz co w tej ścieżce ?

Małgosiu, odpowiem po kolei
Pod żwirkiem mam włóknię taką mocniejszą
Średnica tego placy 3,70 m
Na oko od tarasu do placyku jest 6 m
Ten kamień na ścieżce to nie piaskowiec napewno Jak kupowałam w składzie z kamieniami to panienka nie umiała mi podać nazwy. Ale bardzo przypomina kamień polny i jest mocny, no i tani nie był, a przy tym bardzo ciężki. Jestem z niego zadowolona,
pozdrawiam Małgosiu i czekam na fotki
Milka 17:18, 21 sie 2013

Joasiu, z przyjemnością obejrzałam historię placyku, świetny zakątek wyszedł i do tego ta ścieżka z kamieni w trawie, bardzo mi sie to podoba, kiedyś i ja to zrobię
JoannA 17:29, 21 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Joasiu, z przyjemnością obejrzałam historię placyku, świetny zakątek wyszedł i do tego ta ścieżka z kamieni w trawie, bardzo mi sie to podoba, kiedyś i ja to zrobię

Miło się czyta takie słowa od Ciebie Irenko, bardzo Ci dziękuję.
Deszczyk siąpi u mnie od rana, roślinki się cieszą, a trawa rośnie w oczach
Pozdrawiam
Milka 17:35, 21 sie 2013

jak rośnie, to zaraz koszenie, u nas może jutro, szybko odbiła
pozdrawiam