Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:24, 21 wrz 2013

Betka napisał(a)
Witam Obejrzałam Wasz wątek - ogród spodobał mi się bardzo!!! Jest taki harmonijny wszystko takie przemyślane i zadbane super!! Mam nadzieję że kiedyś i ja będę miała taki piękny ogród
Nagroda jaką dostaliście na pewno Was ucieszyła pierwsze miejsce jak najbardziej zasłużone
Będę zaglądać
Pozdrawiam

Beatko, miło że ogród się podoba ale dużo w nim jeszcze do poprawki.
Zapraszam i pozdrawiam serdecznie
Debra 21:02, 21 wrz 2013

JoannA napisał(a)

Agato, na urlop jadę dopiero 15 października, a teraz troszkę działam w ogrodzie, poszerzam rabaty, przesadzam rośliny.
Tulipany zacznę sadzić jutro, zrobiłam trochę porządku z roślinami na jednej rabacie więc czas je wsadzić.
W lesie grzybów w bród więc większość czasu spędzamy w lesie, później tylko mnóstwo pracy z oczyszczeniem tego wszystkiego, suszenie, marynowanie. A ilu chętnych poźniej na takie gotowe w słoiczkach i ususzone

Fajnie masz z tymi grzybami blisko domu. Masz rację, każdy lubi grzyby i to w każdej postaci Tylko tych co potrafią zbierać i wiedzą co, znacznie mniej
Mój Tata był grzybiarzem, znosił kosze grzybów do domu, więc wiem ile to pracy przy nich.

A ja zgromadziłam cebule, ale ciagle inne prace ogrodowe nie dają mi ich posadzić. Na szczęście jest jeszcze mnóstwo czasu.
Gabrysia_ 21:11, 21 wrz 2013

Ja też zaszalałam troszkę cebulowo...a miałam nie kupować
JoannA 21:11, 21 wrz 2013

Debra napisał(a)

Fajnie masz z tymi grzybami blisko domu. Masz rację, każdy lubi grzyby i to w każdej postaci Tylko tych co potrafią zbierać i wiedzą co, znacznie mniej
Mój Tata był grzybiarzem, znosił kosze grzybów do domu, więc wiem ile to pracy przy nich.

A ja zgromadziłam cebule, ale ciagle inne prace ogrodowe nie dają mi ich posadzić. Na szczęście jest jeszcze mnóstwo czasu.

Krysiu, z jednej strony fajnie, a z drugiej to taki złodziej czasu
A cała rodzinka tylko czeka bo wiedzą, że las nam za wyciągnięcie ręki i składa zamówienia.
Mój tata tez był zapalonym grzybiarzem i już jako małe dziecko chodziłam z nim do lasu, stąd też moja znajomość grzybów i "mania" zbierania.
Z sadzeniem tulipanów jest jeszcze czas, przed mrozami zdążymy na pewno
pozdrawiam
JoannA 21:13, 21 wrz 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Ja też zaszalałam troszkę cebulowo...a miałam nie kupować

Gabrysiu, to szaleństwo cebulowe wszystkim się udzieliło Ale za to wiosną będzie pięknie!
pozdrawiam
Agania 22:38, 24 wrz 2013

Joasiu, urlop jeszcze przed Tobą, masz już dość grzybobrania, wiem obieranie najgorsze, ja dopiero w sobotę jadę na grzyby, to mój jedyny dzień tych przyjemności, pozdrawiam, ja czekam na wsadzanie cebulowyvh do pierwszych przymrózków, ale jeszcze bym coś chętnie dokupiła
bogumila 22:47, 24 wrz 2013

Grzybki piękne...u nas już coraz mniej...chyba wywędrowały dalej...pozdrawiam.
JoannA 22:49, 24 wrz 2013

Agatko, codziennie sobie obiecję że już żadnych grzybów. Ale co mam zrobić jak na spacerku z psem wiaderko się uzbiera? Przerabiam to wszystko, w spiżarni już półek brakuje na słoiczki a suszarka chodzi bez przerwy.
Cebulowe zaczęłam już sadzić, jutro mam wolne to popracuję w ogrodzie.
Oby tylko pogoda dopisała, dzisiaj był ładny dzień, troszkę wietrzny ale bez deszczu.
Pozdrawiam
JoannA 22:54, 24 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Grzybki piękne...u nas już coraz mniej...chyba wywędrowały dalej...pozdrawiam.

A u nas dzisiaj wysyp prawdziwków i kozaków, a maślaki przywędrowały pod nasze ogrodzenie.
pozdrawiam
Debra 22:57, 24 wrz 2013

JoannA napisał(a)

A u nas dzisiaj wysyp prawdziwków i kozaków, a maślaki przywędrowały pod nasze ogrodzenie.
pozdrawiam

To już niedługo będziesz miała własne grzyby znaczy ogrodowe