Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Tess 22:49, 24 sty 2015

Kurcze, napisałam i gdzieś wcięło.

To teraz krótko.

Mąż się dzisiaj dowiedział, że kupiłam ciemierniki.
Stały sobie te moje pięknoty spokojnie pomiędzy kulkami bukszpanowymi pod pendulą, w bardzo widocznym miejscu. eM na nie absolutnie nie zwrała uwagi.
No i dzisiaj odwiedziała nas znajoma i na widok ciemierników powiedziała:
"O, też pani kupiła te ładne kwiatki. W Lidlu?"

Mina eMa - bezcenna Ale trzeba przyznać - zniósł to dzielnie
Iwk4 23:19, 24 sty 2015

Ale dociekliwa sąsiadka
Pokazalam ten post e-Mowi.
Stwierdził: To tylko ja taki głupi na wszystko ci pozwalam
No, muszę to docenić ... wiosną
Tess 00:04, 25 sty 2015

Chyba zbyt mało czytelnie napisałam - eM był zaskoczony, że nawet w środku zimy kupuję kwiatki.
Nic więcej.

Kochana, ja mam 32 lata stażu małżeńskiego, to dość, żeby wiedzieć, jak z nim postępować
Na początku rewolucji ogrodowych (wiosna 2012) owszem, utyskiwał - raz więcej, raz mniej. A teraz z własnej woli (i często z włąsnej inicjatywy ) podejmuje różne ogrodowe lub okołoogrodowe działania.

Tego posta też pokażesz eMowi?
JoannA 10:20, 25 sty 2015

renatamama3 napisał(a)
Chłopy ,często nie zauważają ,mój się wkurza jak coś w koło przesadzam więc od tamtego roku mam patent przesadzam jak go nie ma ,a jak zauważy ,co mówię ,że się pomylił ,bo już dawno jest tu ,a było w przechowalniku .
Patent w wyprzedażą faceci chwytają ,moja dobra koleżanka i jej mama tak całe życie robią z ojcem i mężem z ciuchami ,niby była wyprzedaż ,ojciec nie da więcej za koszulkę niż 30 zł ,więc one tną ceny przez pół,dziwię się zawsze ,że o metki nie pyta .pozdrawiam

Renatko
Patent na przasadzanie jak eMa nie ma w domu chyba najlepiej się sprawdza
Podobnie z cięciem roślin, jak mąż w pracy wtedy sekator najczęśćiej w ruchu.
pozdrawiam
JoannA 10:25, 25 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Śliczne te ciemierniki

Pochwalę się, że moj M lrzyargał szafirki i hiacynta. Aby zrobić wiosnę w domu. I dostał reprymendę bo wyjezdżamy i pytam się po co

Marzenko
Jak zobaczyłam Twoje cienierniki to się w nich zakochałam. A jeszcze fakt że kwitną jak w ogrodzie jeszcze zimowo przemówił za ich kupnem.
A eMuś jak dostł reprymendę to więcej żadnego kwiatka do domu nie przytarga Może krokusy i hiacynty zaczeczają z kwitnieniem do Waszeg powrotu? Ale byłaby niespodzianka.
pozdrawiam
JoannA 10:27, 25 sty 2015

eda napisał(a)

Super widok zimowe kwiatki Moje na rabatce pod sumakiem czekam na rozwinięcie dziś mróz -4 śnieg stopniał ciekawe czy przetrwają czy się nie połamią
Buziaki zostawiam i miłego na dziś życzę

Edyko
U nas śniegu dosypało
-4 dla cimierników nie takie straszne, a teraz jak dostały kołderkę śniegową bo będzie OK.
buziak
JoannA 10:28, 25 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Jestem zauroczonym waszym ogrodem, jest przepiękny

Witam nowego gościa, a za powchałę ogródka dziękujemy wspolnie z Andrzejem
Zapraszam
JoannA 10:31, 25 sty 2015

szemusia napisał(a)
Witaj Joasiu oficjalnie Masz piękny ogród, więc pozwól, że będę częstym gościem. Z pewnością za chwilę pochwalisz się swoją parapetową uprawą siewek, będę porównywać z moimi lichotkami. Bo jak pamiętam z zeszłej wiosny, to te Twoje jakoś szybciej rosły
Ciemierniki śliczne.
Pozdrawiam

Beatko
Nasz ogród zawsze dla Ciebie otwarty, a właścieciele cieszą się jak gości dużo. Służę też radą o i ile jestem w stanie coś podpowiedzieć
Z uprawami parapetowymi czekam aż dzień będzie dłuższy. Ale jak coś zasieje to od razu się pochwalę.
pozdrówka zostawiam
JoannA 10:36, 25 sty 2015

katarzynkak napisał(a)

Sliczności...tak wiosennie sie zrobiło

A u mnie śnieg, mróz i wiatr...a już ponacinałam sobie trawke w ogrodzie na nową rabatę i miałam w planach zrywanie darni

Kasiu,
w domu wiosennie bo dokupiłam jeszcze azalię i hiacynty
Widzę, że nie możesz doczekać się wiosny i rwiesz się do pracy Ale jak warunki pogodowe pozwalają to czumu nie...też bym popracowała ale zbyt późno wracam z pracy.
U nas też zimowo, śniegu napadało sporo, ale mrozek niewieki to szybko się topi.
Już odliczam dni do wiosny, poszalało by się w ogródku
pozdrawiam
JoannA 10:41, 25 sty 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, fajne te dywagacje: zauważy czy nie zauważy? U mnie też przesadzam jak M nie widzi, zwykle nie zauważa, chyba, że coś większego i proszę go o pomoc

Myślę Agnieszko że zauważył tylko już nie mamrocze bo wie że i tak nie na wiele by się to zdało. Chyba już przywykł do moich spontanicznych zakupów.
A ciemierniki w domu to pewnie myśli że to kwiatki domowe
miło Cię widzieć Agnieszko