Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:12, 23 mar 2015

Anabell napisał(a)
Joasiu - kiedy sobie postawimy weto zasiewów w domu. Ja w tym roku ponownie zgłupiałam. zaraz wstawię zdjęcie ile mam w mnożarce wysianych.

Marzena Ty starsza stażem Ogrodowiska i jesteś mądrzejsza, dlatego nie siejesz. Ja mam nadzieję że z czasem jeszcze stanę się mądrzejsza.

Lawendę przycięłam 10 dni wcześniej, jeszcze przed mrozami, ciekawe czy nie pomrozi odbić.

Chyba takiego weto nigdy sobie nie postawimy Haniu.
Tymi wysiewami zabijamy czas kiedy w ogrodzie nic się nie dzieje a do wiosny ciągnie. A druga sprawa to ekonomia
Po 2 latach doświadczenia ze stipą już wiem że nie muszę jej wysiewać w domu, może kiedyś zprzestanę z jej wysiewem w domu.
Lawendy nie cięłam bo nie wyrabiam na zakrętach Twój ogród osłonięty to może nie przemarzła. Moja na nasłonecznionej południowej ścianie już odbija, będę cięła przy sprzyjającej pogodzie.
BusyBee 16:04, 27 mar 2015

Asiu jak tam u Ciebie? pracujesz w ogródku...? w domu...? a może kawkę popijasz, żeby weekend uczcić

Przycięłam lawendę tydzień temu, ale teraz myślę, że chyba zdecydowanie za wcześnie i za krótko...Prawie przy ziemi... trudno- co będzie...

Jeszcze zapytam ( zanim znowu coś nie tak zrobię ) czy kostrzewę tniesz na wiosnę, czy tylko czyścisz z suchych listków?

Pozdrówki zostawiam U mnie 20!!! stopni
eda 16:08, 27 mar 2015

Macham serdecznie Też wolę w ziemi się taplać niż w domu się krzątać ale kto jak nie my ? hi hi buziaki zostawiam
JoannA 19:28, 27 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Asiu jak tam u Ciebie? pracujesz w ogródku...? w domu...? a może kawkę popijasz, żeby weekend uczcić

Przycięłam lawendę tydzień temu, ale teraz myślę, że chyba zdecydowanie za wcześnie i za krótko...Prawie przy ziemi... trudno- co będzie...

Jeszcze zapytam ( zanim znowu coś nie tak zrobię ) czy kostrzewę tniesz na wiosnę, czy tylko czyścisz z suchych listków?

Pozdrówki zostawiam U mnie 20!!! stopni

Kasiu
Trochę pracuje w ogródku, troszkę w domu ale końca nie widać. A za porządki w domu jeszcze się nie wzięłam. I okna mam nieumyte
Nie mam na nic czasu, jutro wędzimy kiełbaskę i szyneczkę na święta. Kiełbaska właśnie przed chwilą zrobiona, a biała nawet już skosztowana. Wyszła pyszna
Lawendy nigdy tak wcześnie nie cięłam i nie wiem co powiedzieć na Twoje poczynania. Że krótko przycięta to nie powinno jej zaszkodzić, byle miała z czego odbić.
Kostrzewom wyrywam wszystko co brzydkie i suche, delikatnie przycinam nierówne końcówki bo lubię takie jeżyki, przycinam później jak kwitnie bo wnerwia mnie skubanie tych kwiatostanów.
JoannA 19:30, 27 mar 2015

eda napisał(a)
Macham serdecznie Też wolę w ziemi się taplać niż w domu się krzątać ale kto jak nie my ? hi hi buziaki zostawiam

Edziu odmachuję
Jak przychodzi wiosna bo w domu prawie nie przebywam. Ale taplania się w błotku nie lubię. Pada u nas od wczoraj, nici z ogródkowania.
buziaki
Kasya 19:37, 27 mar 2015

Lawende pozniej ?
Ja swoja juz przyciełam z tydzien temu albo wiecej
I wiekszosc koncówek wetknełam w ziemię, zobaczymy czy się cos ukorzeni
JoannA 19:44, 27 mar 2015

Kasiu,
nie wyrabiam z pracami w ogrodzie więc nie cięłam. Niskie temperatury nocne skutecznie osłabiały mój zapał do pracy. Zastanawiam się czy moje miskanty i rozplenice przeżyją bo dzień po cięciu temperatura nocą spadła do -12.
Kasya 19:46, 27 mar 2015

ale to na pare godzin tylko, wydaje mi sie ze nic im nie powinno byc jak przeżyły zimę
JoannA 19:50, 27 mar 2015

Kasya napisał(a)
ale to na pare godzin tylko, wydaje mi sie ze nic im nie powinno byc jak przeżyły zimę

Zimą były powiązane w snopki to miały ochronę przed mrozem. A teraz takie wygolone bidulki.
Ale stało się...wycięłam je i już
JoannA 19:41, 28 mar 2015

Moje parapetowe przedszkole.
Osteo, stipa, ryż ozdobny

papryka Rokita