Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:46, 28 mar 2015

Sporo siewek do pikowania mi zostało ale szkoda mi było tak pięknego dnia na pikowanie. Zapowiadają deszcze to zajmę się siewkami bo do ogrodu nie wyjdę.
Lobelia powschodziła jak rzeżucha

tojeść atropurpurea

papryka Ramirez ale ta może jeszcze trochę poczekać w kolejce

I werbena, namyśliła się po 5 tygodniach. Będzie sporo sadzonek
yolka 19:49, 28 mar 2015

U mnie też werbena wschodzi. Mam siewki dzwonka irlandzkiego i aksamitki, ale takie powyciagane do góry, czy przy pikowaniu głębiej je wkopać? Proszę o radę
Kasya 19:50, 28 mar 2015

slicznie sie prezentuje
mi cos drobniutrkie siewki sie nie udają
szemusia 19:56, 28 mar 2015

Pięknie, pięknie Joasiu
Będzie co sadzić...

U mmnie lobelia jak wzeszła, tak w miejscu stoi. Może za mało słońca, ale nie mam gdzie jej przestawić. Liczę, że będzie w końcu ciepło i na taras będę wynosić. Jest osłonięty od wiatru i słoneczny. Ale to jeszcze chwilę...

Też stwierdzam, że deszcz potrzebny - wreszcie czlowiek coś w domu zrobi
JoannA 20:04, 28 mar 2015

yolka napisał(a)
U mnie też werbena wschodzi. Mam siewki dzwonka irlandzkiego i aksamitki, ale takie powyciagane do góry, czy przy pikowaniu głębiej je wkopać? Proszę o radę

Jolu,
siewki dzwonów irlandzkich też się u mnie wyciągały. Wsadziłam głębiej ale na niewiele się to zdało, teraz się przewróciły i chyba je wyrzucę. Na dodatek tylko 3 szt. mi z całego opakowania wzeszło. To był pierwszy i ostatni raz u mnie. W domu te sadzonki nie wyjdą.
Aksamitki wsadź głębiej, a najlepiej gdzieś do trochę chłodniejszego pomieszczenia żeby je trochę zahamować we wzroście.
Możesz je wystawiać na chwilę na taras, na słoneczko.
JoannA 20:05, 28 mar 2015

Kasya napisał(a)
slicznie sie prezentuje
mi cos drobniutrkie siewki sie nie udają

Te drobniutkie ciężkie do pikowania Kasiu. Kępkami je będę pikować.
Lobelia zawsze mi ładnie wychodzi, jak dla mnie jest bezproblemowa.
yolka 20:05, 28 mar 2015

JoannA napisał(a)

Jolu,
siewki dzwonów irlandzkich też się u mnie wyciągały. Wsadziłam głębiej ale na niewiele się to zdało, teraz się przewróciły i chyba je wyrzucę. Na dodatek tylko 3 szt. mi z całego opakowania wzeszło. To był pierwszy i ostatni raz u mnie. W domu te sadzonki nie wyjdą.
Aksamitki wsadź głębiej, a najlepiej gdzieś do trochę chłodniejszego pomieszczenia żeby je trochę zahamować we wzroście.

Dziekuję,
JoannA 20:08, 28 mar 2015

szemusia napisał(a)
Pięknie, pięknie Joasiu
Będzie co sadzić...

U mmnie lobelia jak wzeszła, tak w miejscu stoi. Może za mało słońca, ale nie mam gdzie jej przestawić. Liczę, że będzie w końcu ciepło i na taras będę wynosić. Jest osłonięty od wiatru i słoneczny. Ale to jeszcze chwilę...

Też stwierdzam, że deszcz potrzebny - wreszcie czlowiek coś w domu zrobi

Jak kiepsko rośnie to może słaba ziemia. Przepikuj kępkami to może coś drgnie.
U mnie najładniej rośnie osteo a posiałam ją po raz pierwszy na próbę.
pozdrawiam
Kasya 20:10, 28 mar 2015

Za to kobea juz taka duza ze nie wiem co z nią robic
najdluzszy patyczek do szaszłykow juz za krotki
Mina w sumie tez...
bogumila 20:11, 28 mar 2015

JoannA napisał(a)

Jolu,

Dzwony irlandzkie najlepiej siać bezpośrednio do gruntu albo na rozsadnik,wtedy się nie wyciągają.Werbenka to roślina dla cierpliwych,ładnie powschodziła.