Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 21:59, 20 cze 2013

Upał dziś był również, ale powiało od morza i było nawet znośnie. Mogłam zostać dziś w domu, bo wczoraj podlałam, i rabatkę z ogórkami,cukinią i fasolką opieliłam.
Jutro wybieram się z rana,,żeby na południe wrócić do chaty. Muszę w szklarni pozawijać i popodwiązywać pomidory.Już mam zawiązki, a ogórka wczoraj schrupałam. Bez porównania,słodziutki, nie zdrewniały! Mniam.
Przytargałam do domu piwoniowy bukiet.
Bardzo ciemne bordo

Mala_Mi 22:26, 20 cze 2013

Haniu o spotkaniu czytałam..... szkoda, że tak daleko Ale duchem i serduchem będę z Wami

Piwonia cudna...

Nie daj się upałom
23:08, 20 cze 2013
Wiatr od morza? Przyjemne chłodzenie. A ja przetrwałam dzień w tropikalnym klimacie (70% wilgotności!)
Dzień zakończył się burzowo, jest chłodniej i wszystko podlane, ale też piersze objawy inwazjii chorób grzybowych widać.

Lubisz zapach pomidorowych gałązek? Ja zawsze lubiłam obrywać niepotrzebne pędy, bo pachniało przyjemnie
Dobrej pogody na jutro! Temperatury w sam raz i lekkiego wiatru od morza.
hanka_andrus 23:21, 20 cze 2013

W nocy zapowiedziano burzę,a w południe jutro powtórka z rozrywki. Z jednej strony cieszę się, ale dobrze by było,żeby tak gwałtownie to się nie odbywało.
Spokojnej nocy wszystkim.
Matka 11:44, 21 cze 2013

Hanuś, z chęciąprzyjadę, ale nie wiem jak tam u mnie, bo wiesz, ja zaplanowac nie dam rady, czasem w dniu wyjazdu cos wyskoczy dlatego noie chcę nic obiecywacale oregano trzymaj
hanka_andrus 17:40, 21 cze 2013

Poranek z ogrodem! Jak to fajnie brzmi!
Ale obiecanych deszczy nie było ani w nocy,ani w dzień.
Do domu wróciłam szybko, ale wypadło mi w samo południe wracać. I jeszcze na poczctę musiałam po
przesyłkę,bo wg poczty w skrzynkowe okno się nie mieści.
Teraz po odpoczynku bez Was, będę dalej odpoczywać z Wami!
Miłego popołudnia! I udanych wojaży ,kto w drogę rusza! Pozdrowienia dla wszystkich znajomych w stolicy i okolicy!

18:18, 21 cze 2013
Pięęękne.... pręciki
U mnie po nocnych, intensywnych opadach spokój w ogrodzie. Rośliny odżyły, trawka zielona, w domu temperatura obniżyła się do znośnego poziomu.
Dziękuję za wieści i przyjemnego spaceru po ogrodach!
hanka_andrus 19:00, 21 cze 2013

Iwo, muszę komputer wyłączać, bo mi się przegrzewa. Jeszcze nie zgrałam dzisiejszych zdjęć.
Przerwę wykorzystałam na posiedzenie na wietrznym balkonie Przy okazji wypatrzyłam,że chcą mi w szafce zagnieździć się osy. Na razie jest kulka wielkości piłki pingpongowej. Wieczorem usunę,bo jest tam zaledwie czerw i ze trzy ,cztery osy.Gorzej by było,jakby się rozrosły.
W ogrodzie wszystko o wodę woła, trochę podlałam, ale potem zrobiło się zbyt gorąco na podlewanie.
Pomidorowy zapach ja też lubię. Ale na obrywanie dolnych liści, muszę wybrać pochmurny dzień, albo deszczowy, bo pod szkłem,jak w piekarniku.Coraz więcej zawiązanych pomidorków! Oby tak dalej.
Poprzednie lata zamykałam szklarnię i tylko lufcik był uchylony, tym razem zrobiłam przeciąg,drzwi zostawiam otwarte.Jest lepiej.

Pozdrawiam zaglądających.
zawitka 20:13, 21 cze 2013

Haniu Uwazaj z osiskami z nimi to długa walka Kiedys walczyłam u Córki na balkonie i stwierdziłam ze one chyba zwołują się na ratunek było ze 2 a potem nie wiem kiedy było ich chmara ledwie dałam radę a i tak jedna mnie dziabnęła .Rekę miałm jak baniePozdrawiam Cię Kfiatuch dla Ciebie
eda 23:14, 21 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
Poranek z ogrodem! Jak to fajnie brzmi!
Ale obiecanych deszczy nie było ani w nocy,ani w dzień.
Do domu wróciłam szybko, ale wypadło mi w samo południe wracać. I jeszcze na poczctę musiałam po
przesyłkę,bo wg poczty w skrzynkowe okno się nie mieści.
Teraz po odpoczynku bez Was, będę dalej odpoczywać z Wami!
Miłego popołudnia! I udanych wojaży ,kto w drogę rusza! Pozdrowienia dla wszystkich znajomych w stolicy i okolicy!

piękny kwiat Hanus i dziękuje za odwiedzinki dobrej nocy buźiole lecą paaaaaaaaaaaaaa