Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 19:34, 02 paź 2013

Kozaki już się kończą, ale podgrzybek, borowik i gąska zielonka powinny być. im lekkie przechłodzenie nie szkodzi.
20:14, 02 paź 2013
Właśnie przed chwilą przeczytałam, że ostatnie zbiory przyniosłaś z ogrodu, pomyślałam, że jeszcze jesteś w trakcie przetwarzania, ale widzę że już czas odpoczynku
Teraz Haniu chyba najlepszy moment na sadzenie cebulowych, a ponieważ jesienne sprzątanie jest czasochłonne, oby jeszcze było kilka ciepłych dni i nie tak wietrznych jak ostatnie. Cynie też miałam w dawnym ogrodzie, szybko zabierałam je do domu, do wazonów, astry również, żeby się niemi nacieszyć.
Jutro mamy dzień wolny od pracy, święto państwowe, zapowiada się słonecznie więc pokieruję drobnymi pracami w ogrodzie, na razie zaczynają się przebarwiać liście krzewów, iglaki trzeba zasilić jesiennym nawozem (ostatni dzwonek). Jola upiecze ciasto (już mogę jeść normalnie i kruche ciasto z jabłkami z filiżanką kawy, niby nic wielkiego, ale doczekać się nie mogę ), kupuję miejscowe jabłka, smaczne i pachnące.
Twoje życzenia dla mnie już się spełniają Rodzina w komplecie, Jola robi na drutach rękawiczki i myśli jak tu zrobić ładny wzór (warkocz), mogę we wszystkim uczestniczyć
Pogodnych dni życzę Tobie, by sadzenie cebul było przyjemnością i prace nie były męczące
hanka_andrus 21:42, 02 paź 2013

Warkocz na rękawiczki chyba za gruby, może tylko z 4 nitek?
Jeszce w ogrodzie zostały ciemne winogrona, ale to po przerobieniu tego co przywiozłam dziś. Jutro planuję ognisko z suchych badyli. No i może trochę uporządkuję po wykopaniu mieczyków i innych mrozobojaźliwych. Co nieco dziś w kuchni zrobiłam, a reszta jutro i pojutrze.Nie da się i tu, i tam na pełnym gazie. Mus odpoczywać. Na ciasto mam ochotę, ale zrobię w sobotę,o ile coś nie wymyślę innego.
Dobrze, że jest ktoś przy Tobie blisko, czas szybciej mija i milej jest po prostu.
Chwilo trwaj!
Katkak 21:54, 02 paź 2013

Witaj Hanusiu Jestem to od niespełna 3 miesięcy, więc jeszcze świeżak Ale zaobserwowałam, że jesteś taki dobrym Duszkiem ogrodowiska. Będę zaszczycona jeśli odwiedzisz mój malutki, skromny ogródeczek. Pozdrawiam Cię cieplutko
hanka_andrus 06:25, 04 paź 2013

Witajcie o poranku. Za chwilę wzejdzie słońce, ale kto ma prace do wykonania, nie może pozwolić sobie na zbyt długie spanie.
Dziś dalszy ciąg prac ogrodowych. Nie wiem na ile mi sił wystarczy,bo chęci i zamiary są, 20 lat temu to nawet okiem bym nie mrugnęła,już by był porządek, ale dziś, natuptać się muszę.

Jest tylko jedno dobrodziejstwo tego stanu rzeczy- 1,5 kg mniej na grzbiecie. Lżej będzie z pieskiem na spacer wychodzić.
Muszę uważać tej zimy,żeby nie zafundować znowu 5 kg do przodu.

Miłego dnia!
Madzenka 06:38, 04 paź 2013

Haniu miłej pracy zatem Ci życzę i słonecznego dnia
Twoje mądrości zyciowe wczoraj poczytałam i przybiegłam po ich kolejną dawkę
jotka 07:48, 04 paź 2013

Miłego dnia Haniu Jak z tym tuptaniem dobrze Cie rozumiem
Ja dzisiaj kontynuuje prace domowe, których nie mogę nadrobić ... Od wczoraj wieje okrutnie, ciekawe co to wiatrzycho przyniesie ?
Milka 09:53, 04 paź 2013

Ja też z tym tupaniem rozumiem, kiedys szast prast, teraz się nastrajam, jak gitara
miłego dnia, same optymistyczne wieści są i odpowiadam, bolało, bo mnie przyciął skalpelem, ale jest lepiej
Haniu
zawitka 11:13, 04 paź 2013

Hej Haniu po wo li idzie zimka psia noga .Idę jeszcze pokopać
zbigniew_gazda 11:32, 04 paź 2013

Haniu też przybiegłem się przywitać. Dzisiaj mamy wnusię do opieki. Właśnie babcia jej opowiada bajeczki i trwa usypianie więc mam chwilkę. Słoneczko pięknie świeci a po przymrozku pod orzechem liści po kolana.