Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Bogdzia 15:37, 16 lut 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jolu, Może to był sygnał od Snocha, że medale nam dziś sypnęły? Fruwają nasi chłopcy w Soczi jak złoto!

U Ani Asc,i Zbyszka z Iwonicza już krokusy pod kwieciem! Muszę i ja wypad do swoich milusińskich zrobić. Może jutro?

Do końca miesiąca ma być pogoda podobna do dzisiejszej. Słoneczka tylko więcej potrzebuję. Dziś wstawiłam forsycje do wazonu.
Zaglądającym pokażę jeszcze zeszłoroczne kwiecie.

Mogą byc i zeszłoroczne bo widok śliczny i dający nadzieję.Pozdrówka Haniu serdeczne.
Mala_Mi 17:25, 16 lut 2014

Hanuś... Twoje krokusy w tym roku zakwitły..... zapraszam do mnie na tegoroczne A ranniki to prawdziwe słoneczka... za roślinki się nie dziekuję, wiec tylko buziaki Ci zostawiam
hanka_andrus 17:39, 16 lut 2014

Miło, że u Was kwiatki już są. Mieliście jednak więcej słoneczka, a u mnie bez przerwy nieomal mgły i zachmurzenie.
Dziś nie wy brałam się do ogrodu, autobus poza sezonem co 2 godziny, mogłabym nie trafić na czas.
Ale o Was wszystkich myślę. Pięknie się bawicie.
Powtórka z 2013r
zbigniew_gazda 08:21, 17 lut 2014

Haniu ledwo Cię znalazłem w tym gąszczu wątkowym. Pozdrawiam w poniedziałek Czas pomalutku brać się sekator i nożyce do żywopłotu. Wygląda na to że zimy już nie będzie.
hanka_andrus 09:10, 17 lut 2014

Zbyszku,żywopłotu nie mam, do przycięcia borówka, ale to wykonam jak się pojawią pąki kwiatowe, będzie widać które są z zadatkiem na owoce.

Jak się ociepli koło południa, to kierunek: do ogrodu chyba dziś na rekonesans.
Miłego dnia.
boguslawa_ma... 15:14, 17 lut 2014

Haniu melduje że ranniki od ciebie już zakwitły....takie małe kwiatuszki a tyle radości...dziekuję,
ale wiem że twoje ranniki nie tylko u mnie zakwitły
15:25, 17 lut 2014
Haniu, przyjemnej wycieczki do ogrodu! Trzeba korzystać z pogody, bo pachnie prawdziwie wiosennie Niewiarygodnie szybko ulistnił się bez lilak tuż za moim płotem, jest zielony, oby teraz nie było niespodzianki i by mróz nie zniszczył wszystkiego. Nie wiem kiedy zaczynać prace wiosenne, bo natura już się pośpieszyła, ale jeszcze wszystko możliwe....
Słonecznego,ciepłego całego dnia!
hanka_andrus 17:03, 17 lut 2014

U mnie jeszcze nic ciekawego,liści nagnało, gałęzi naniosło. W nocy jeszcze minusowo, a w dzień pochmurno. Potrzebuję więcej słońca.
Niezawodne gruzińskie pierwiosnki z nieśmiałymi kwiatkami.Ranniki się czają, musiałam spod liści wygrzebywać. U mnie ziemia jeszcze mokra. Czekam na lepsze efekty.
gaga 10:42, 19 lut 2014

hanka_andrus napisał(a)
U mnie jeszcze nic ciekawego,liści nagnało, gałęzi naniosło. W nocy jeszcze minusowo, a w dzień pochmurno. Potrzebuję więcej słońca.
Niezawodne gruzińskie pierwiosnki z nieśmiałymi kwiatkami.Ranniki się czają, musiałam spod liści wygrzebywać. U mnie ziemia jeszcze mokra. Czekam na lepsze efekty.
koniecznie trzeba uzbroić się w cierpliwość : ciepełko tuż ,tuż.Miłego dnia.
Pszczelarnia 12:51, 19 lut 2014

A u mnie sucho. Nie było śniegu w ogóle. I co mi po tej wczesnej wiośnie? Ja też jeszcze czekam.