Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 09:10, 14 mar 2014

Może rozejdzie się po kościach. Zobaczymy co nam weekend przyniesie. Ale jak nigdy u mnie forsycje też szykują się do kwitnienia. Czekam na deszcz. Bo nie mam czym podlewać, ogródkowy wodociąg jeszcze nie działa. A zapasy skończone.

Tak czy owak róże tnę po niedzieli i kopczyki odkrywam.
Dla miłych gości trochę mojej zeszłorocznej radości.

Milka 10:35, 14 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Dziś dokończyłam porządkowanie ogrodu po zimie. Może nie wróci, jak zobaczy, że posprzątane?

Ale już u mnie krokusy i ranniki skończyły działalność. Przebiśniegi też. Zawilce leśne podnoszą głowy, ale do kwitnienia ciepła i wody potrzeba. Kilka późnych krokusów jeszcze jest, i kwitną pierwiosnki gruzińskie, ale też jeszcze nie pełną parą. Teraz mam okres prawie bez kwiatów.
Do ogrodu powrócę po niedzieli. Werbena siana 2 marca jeszcze nie wzeszła.

W szklarni kiełkuje rzodkiewka. Dymki na szczypior jeszcze nie wysadziłam. Tak jakoś zmarudziłąm.

Tak zmarudziłaś, bo się cieszyłaś i syciłaś wiosną, powoli zrobisz wszystko, i tak już dużo
Jak Haniu piwonie, wyłażą już?
an_tre 12:13, 14 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Może rozejdzie się po kościach. Zobaczymy co nam weekend przyniesie. Ale jak nigdy u mnie forsycje też szykują się do kwitnienia. Czekam na deszcz. Bo nie mam czym podlewać, ogródkowy wodociąg jeszcze nie działa. A zapasy skończone.

Tak czy owak róże tnę po niedzieli i kopczyki odkrywam.
Dla miłych gości trochę mojej zeszłorocznej radości.

Haniu fajny wierszy skleiłaś
nie chcemy zimy ni zimowych widoków, nam marzą się takie wesołe widoczki jak poniżej
pozdrawiam, miłego dnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 15:40, 14 mar 2014

Dziewczyny, piwonie, taką dziwną zimą zszokowane dopiero zaczynają wystawiać kły.
Chyba wiedzą, że mogą u mnie liczyć tylko na siebie.

Sasanki to samo, śpią zakutane w futerka, ale już szafirki się pokazują, na razie jeszcze bez kwiatków.
Milka 16:12, 14 mar 2014

To u mnie podobnie, jak u ciebie sasanki ciut, szafirki tylko liście, a piwonie to nawet nie wszystkie się ruszają
hanka_andrus 17:17, 14 mar 2014

Dzisiaj wyraźne ochłodzenie. Przeczuwając zmianę zostałam w domu od rana, chata sprzątnięta. zimowy kapuśniak na kuchence gotowy, teraz tylko lenistwo do wieczora.
A w przerwie, między jednym leniem a drugim, do Was pozaglądam.
Na skwerku widziałam już fijołeczki pachnące, a jak w Polsce południowej?
boguslawa_ma... 17:25, 14 mar 2014

Haniu a u mnie piękna pogoda ,cały dzień na działce i suchy prowiant,tak się narobiłam,że ledwo przyszłam ,kości bolą a sprzątanie czeka na jutro
Czy zakwitła ci może odemnie śnieżyca bo u mnie ładnie kwitnie
KasiaWB 18:45, 14 mar 2014

U mnie na wschodzie dopiero krokusy kwitną czytam,że szykujesz się do cięcia róż i to jest dla mnie ważna informacja, bo w takim razie ja jeszcze poczekam z cięciem, skoro u mnie takie opóźnienie
Serdecznie i ciepło pozdrawiam
hanka_andrus 19:16, 14 mar 2014

Bogusiu, liście są ale kwiatka nie ma. Poczekamy za rok.
Skoro wyznacznikiem na cięcie róż jest forsycja, to czekam. moja F jeszcze w pąkach.
Mówią też, że róże tniemy jak pierwszy raz trawę kosimy.
Bogdzia 19:59, 14 mar 2014

Cudne te śnieżyce Bogusi i Twoje firletki takie energetyczne. Moje piwonie oprócz jednej wszystkie pod ziemia ,aż sie martwie bo na jesieni dałam im końskiego nawozu i boję sie czy nie spaliłam. Pozdrówka serdeczne.