Edytko, dziękuję za bukiecik. Moje dopiero pokazują chęć kwitnienia.
Wstałam, ale mimo słoneczka odpuściłam, chyba zmiana pogody idzie. Cholerka starość nie młodość.
Mam nadzieję, że wszyscy pozostali nie są tacy poobijani po nocy jak ja. Mam wrażenie, że stado słoni przez plecy mi przeszło.
Mimo to jeszcze łapkami macham.
Sylwio - to wiązówka, dostałam 2 lata temu od Krynifu, w u, roku zakwitła, świetnie przezimowała, będzie do obejrzenia i w to lato. Na razie jest pojedyncza rozeta. Nie pomyślałam ,żeby zebrać nasiona.
Specjalnie na nią zwrócę uwagę, bo warta tego.
=========================================================================================
A dziś zapraszam na wiosenną herbatkę. Oto składniki: kwiatki forsycji, listki młode krwawnika, kwiat stokrotki, kwiat mniszka, młode listki lub pączki czarnej porzeczki, maliny. Dodaję plasterek cytryny i nie słodzę, ale można dodać miód.
W smaku jest ciut gorzkawa, ale taką lubię. Zapraszam.
Haniu kubeczek śliczny, herbatka w składzie bardzo lecznicza, lecz ja w ogóle mało piję herbaty, można powiedzieć, że wcale, a ziołówka to najwyżej z bratka wolę kawuszkę
Aniu, to w ramach wzmocnienia i odwyku, właśnie od kawy. Za dużo jej ostatnimi czasy wypijałam, magnez mi gdzieś wcięło.