Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Jagna 09:07, 19 lip 2011

wow Danusia to ja naprawdę te hurtownię założę, w przyszłym roku będe dzieliła ukorzenione sadzonki po forumowiczach....cóż muszę się oszukiwać że się wszystkie przyjmą.
Jagna 09:09, 19 lip 2011

Pwl napisał(a)
matko ale będzie trzmieliny ona się super ukorzenia Z bukszpanem
będę próbował tak jak Ty - dzięki instrukcji Ile on musi tam siedzieć? (bukszpan)

Trzmielinę ukorzeniałam juz w zeszłym roku, mam jej dość sporo ale różne odmiany. Tej żółtej jednak potrzebuje sporo do realizacji projektu więc dorabiam.

Powiem po południu czy moje majowe coś mają. o wtedy będziemy wiedzieć.
Gardenarium 10:20, 19 lip 2011

Z trzmieliną nie ma problemu, bo ona ma czasem już korzonki czepne na łodydze i można sadzić od razu do gruntu. Tylko jak zacznie rosnąć lepiej przyciąć wierzchołek, żeby nie puszczało "lejca" tylko robił się krzaczek

Instagram Ogrodowiska
magja_ 10:30, 19 lip 2011

Jaga - ty nie trać cierpliwości! Za parę lat będziesz siedzieć w tym swoim pięknym ogrodzie i będziesz pękać z dumy

A jaki procent sadzonek lawendy Ci się przyjął ? - bo mi marny. Rozmnażałam Munstead bo w mojej okolicy jako jedyna nie marznie do gleby co zimę
Sebek 10:34, 19 lip 2011

Ty się nie śmiej - nie zakładaj hurtowni tylko od razu szkółkę - przynajmniej zarobisz na inne rośliny
Jagna 14:10, 19 lip 2011

magja_ napisał(a)
Jaga - ty nie trać cierpliwości! Za parę lat będziesz siedzieć w tym swoim pięknym ogrodzie i będziesz pękać z dumy

A jaki procent sadzonek lawendy Ci się przyjął ? - bo mi marny. Rozmnażałam Munstead bo w mojej okolicy jako jedyna nie marznie do gleby co zimę

Z tych kwietniowych z 50 mam 39 ale nie okrywałam jak teraz tylko wsadziłam w ziemię, wtedy jeszce miałam mniej wiedzy jak dbać.
Jagna 14:11, 19 lip 2011

Sebek napisał(a)
Ty się nie śmiej - nie zakładaj hurtowni tylko od razu szkółkę - przynajmniej zarobisz na inne rośliny

no mozę to i dobry pomył w szak 2500m*2 wolne i łaką zarasta
Jagna 18:21, 19 lip 2011

no i powiem tak...moje kwietniowo-majowe sadzonki bukszpana ładnie się rozkrzewiły....i nie mają nawet jednego wąsa......trochę mnie to martwi bo maja juz ponad 2 miesiące, więc czy te robione teraz zdążą przed zimą????
Jagna 18:23, 19 lip 2011

idę teraz do Lawendy pokazać swoje sadzonki a potem zabieram się za bukszpan od Danusi.....dotarł piękny właśnie pije deszczówkę.....
Jagna 18:37, 19 lip 2011

magja_ napisał(a)
Jaguś - to może być Twój maluszek Catawbiense grandiflorum

poznasz go po pomarańczowej plamce w gardzieli kwiatu - jak zakwitnie

ja też uchowałam się niedaleko Noteci

Już wiem jak rozkrzewiłam tego mojego Rh. Mi czubek zmarzł zima i odpadł....hahah przypomniało mi się, to napeweno był ten moment kiedy roślina postanowiła sie obronić i na wszelki wypadek wydać na świat dwa czubki