Sprawdź czy pozbył się tego grzybka /zobacz wątek rh/ - chyba to był grzybek - dziurka + plamka na niższym listku - aleeeee pewności nie mam. Sama musisz sprawdzić. Jest fatalna pogoda - będą atakowały grzybice. Raczej nie dawaj mu już żadnego nawozu z azotem.
dziś odpoczywam po ciężkim tygodniu praca do wieczora, bo wprowadzamy nowy produkt, nawet w sobotę od 7-17.
Wstałam rano zrobiłam rogale drożdżowe, potem pojechałam do lasu zobaczyć jak grzyby i jak poprzednim razem wróciłam z jagodami.
Mam dziś gości wiec dodatkowo zrobiłam sernik na zimno z galaretką i tymi jagodami.
no a potem postanowiłam sie załamać i poszłam pooglądać chwasty w ogrodzie. wygląda strasznie.
Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będzie troszkę czasu na nadgonienie pracy.
Niemniej zrobiłąm sadzonki wrzośca, którym obdarowała mnie Jolka Kruchta ( dziękuję Jolu), wyszło około 70.
A potem wlazłam w chwasty i zobaczyłam coś takiego:
ma ładne listki i się płozy i zastanawiam się czy to chwast czy nie. Może wiecie?
A cha i jeszcze jedno....jakieś 30 stron temu zadałam zagadkę: Mianowicie wspominałam ze przekopując ogródek znalazłam pnącze które mnie zaciekawiło, a które wydało potem liście:
wówczas nie doczekałam się identyfikacji , co wcale mnie nie dziwi. Niemniej ta roślina zakwitła a ja dalej nie iwem jak sie nazywa.
Dziś wygląda tak:
Jaguś - to może być Twój maluszek Catawbiense grandiflorum
poznasz go po pomarańczowej plamce w gardzieli kwiatu - jak zakwitnie
ja też uchowałam się niedaleko Noteci
Już wiem jak rozkrzewiłam tego mojego Rh. Mi czubek zmarzł zima i odpadł....hahah przypomniało mi się, to napeweno był ten moment kiedy roślina postanowiła sie obronić i na wszelki wypadek wydać na świat dwa czubki
Czyli prawdę pisałaś - że nic mu nie zrobiłaś))
Sprawdź czy pozbył się tego grzybka /zobacz wątek rh/ - chyba to był grzybek - dziurka + plamka na niższym listku - aleeeee pewności nie mam. Sama musisz sprawdzić. Jest fatalna pogoda - będą atakowały grzybice. Raczej nie dawaj mu już żadnego nawozu z azotem.
Witaj Magio
A jak go sprawdzić? byłam dziś u niego i dziurka sie nie powiększa, ogólnie wygląda dobrze, ale plamki na spodzie liści nadal są: