Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Mala_Mi 21:11, 03 maj 2013

Lepiej zmoknąć niż kulą gradową oberwać....... mnie poomijały grady..... ale synusiowi zniszczyły auto.....
Piękne trzmielinki.... moje stały w miejscu i w tym roku ruszyły
Loosiuu 00:10, 04 maj 2013

Ja w zeszłym roku miałem gradobicie. To było coś strasznego. Spadały bryłki lodu wielkości piłeczek do tenisa stołowego! Wszystkie roślinki oberwały Okropność. Wielu ludzi miało powgniatane samochody. Wszystko połamało w dosłownie piętnaście minut!
gierczusia 22:13, 04 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Zmokłeeeeem!

Kontrola .. Sprawdzam , czy się nie rozpuściłeś

Mnie zawsze mama mówiła ,że po tym się rośnie.. .. Do diaska , to czemu mam tylko 164 cm ??
gierczusia 22:14, 04 maj 2013

Bidula Ania z tym gradobiciem , no nie ?
Loosiuu 22:26, 04 maj 2013

Z tego co wyczytałem to jeszcze większe kule niż ja miałem...szok!

Ja mam 182,5 m

Dzisiaj cały dzień w ogrodzie. Czyściłem sosny czarne z suchych igiełi i zrywałem gdzieniegdzie szmatę Przyszły tydzień wolny cały mam, więc planuję kupić korę i podosypywać, popielić..ogólnie doprowadzić do takiego stanu, żeby "miało ręce i nogi"...
ka1sia 23:33, 04 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Z tego co wyczytałem to jeszcze większe kule niż ja miałem...szok!

Ja mam 182,5 m

Dzisiaj cały dzień w ogrodzie. Czyściłem sosny czarne z suchych igiełi i zrywałem gdzieniegdzie szmatę Przyszły tydzień wolny cały mam, więc planuję kupić korę i podosypywać, popielić..ogólnie doprowadzić do takiego stanu, żeby "miało ręce i nogi"...

Super plany na wolny tydzień będzie się działo Pozdrawiam, Filip
Madzenka 00:36, 05 maj 2013

Filip gdzie się nie obejrzę wszędzie widzę platany. Amsterdam widzi mi się platanowy... Przez trzy dni zastanawiałam się gdzie sobie platana posadzic.... Miejsca nie mam chyba, że wróce do planu stworzenia miejsca do biesiadaowania pod koroną drzewa... Czy zamierzasz formować platana?
bociek 08:06, 05 maj 2013

Filip, czyscisz sosny z igiel??? W zyciu na to bym nie wpadla, a wkurzaja mnie te suche igly jak nie wiem...
Loosiuu 14:52, 05 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Filip gdzie się nie obejrzę wszędzie widzę platany. Amsterdam widzi mi się platanowy... Przez trzy dni zastanawiałam się gdzie sobie platana posadzic.... Miejsca nie mam chyba, że wróce do planu stworzenia miejsca do biesiadaowania pod koroną drzewa... Czy zamierzasz formować platana?

Marzenko możesz przecież prowadzić go metodą pollardingu. Te drzewa się idealnie do tego nadają, a czasami można nawet kupić już gotowe w centrach. Ja się zastanawiałem czy wybrać takiego formowanego czy zwykłego, ale wybór padł na najzwyklejszego. Wolę żeby urósł duży i szeroki. Przycinać mi się nie chce
Loosiuu 14:58, 05 maj 2013

bociek napisał(a)
Filip, czyscisz sosny z igiel??? W zyciu na to bym nie wpadla, a wkurzaja mnie te suche igly jak nie wiem...

Niestety sosny również tak jak świerki uczulają i wieczorem wyglądałem jakbym miał różyczkę Następnym razem założę długi rękaw...Czyściłem je pazurkami do spulchniania ziemi lub ręcznie. To była spontaniczna akcja. Podszedłem z sekatorem, żeby tylko przyciąć te gałęzie które wchodzą na kosodrzewiny i mnie olśniło