Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AniaDS 19:22, 04 cze 2013

U mnie podobna pogoda, wczoraj kilka róż zostało bez ziemi, korzenie mam na wierzchu, w ogrodzie mam kilka bajorek. I pada dalej.. Nie było nawet jak wyjść dzisiaj na ogród, żeby coś popoprawiać.
AgnieszkaW 19:42, 04 cze 2013

Dziękuję Wam kochani za wszystkie miłe i troskliwe wpisy. Danusiu, rzeka nie dojdzie (raczej) do warzywnika. Jeszcze się to nigdy nie zdarzyło i mam nadzieję, że się nie zdarzy.
Wszystko uważnie przeczytałam, co pisaliście u mnie, przepraszam, że nie wszystkim indywidualnie odpiszę i że nie zaglądam teraz do Was, nadrobię w najbliższym czasie.
Niestety choroby grzybowe Kondziu nasilają się w czasie takiej wilgotnej pogody. Oby Twoje bukszpany przetrwały bez szwanku. Ja swoje róże też kropiłam akurat przed tymi deszczami, więc na razie jest ok.
Aniu, to tak jak u mnie. Musimy podsypać ziemią, tylko to błoto u ciebie. U mnie chociaż spływa na dół, więc zastoiska wodne się nie robią. Liczę mimo wszystko na różane zdjęcia już wkrótce, zarówno u mnie, jak i u Ciebie.
Dla Was wszystkich buziaki i kilka dzisiejszych fotek (za chwilę).
AgnieszkaW 21:21, 04 cze 2013

Obiecane wcześniej fotki:

między deszczem a deszczem
Bogdzia 21:33, 04 cze 2013

Zdjęcia piękne ale ta powódz... Mam nadzieje że skończa sie te deszcze bo juz wszyscy mają dośc.Pozdrawiiam.
Maria667 21:43, 04 cze 2013

O Boże! Mały strumyczek zamienił się w rwącą rzekę !
JoannA 21:57, 04 cze 2013

...między deszczem a deszczem...
za takimi widokami tęskniłam Agnieszko,cudne
rojniki takie dorodne i piękne wkomponowane na skalniaku
pozdrawiam
agata19762 22:05, 04 cze 2013

piękne te fotki....
dajana 22:13, 04 cze 2013

Mnie również zachwyciły rojniki . Obawiałam się że u ciebie znowu pojawi się nadmiar wody ale przy takich opadach nie da się jej uniknąć .U mnie też płynie rzeka lecz niżej,tylko dlatego ze jestem na wzgórzu nie występują podtopienia ale we wsi już tak .Przykro na to patrzeć Aga Jesteście dobre zorganizowani więc szkód coraz mniej na szczęście .Jesteś niemożliwa w deszczu i błocie sadzisz dalej To jest dopiero miłośc do ogrodu !! Słoneczka nam wszystkim już zyczę bo ja też czekam na róże Moje mają juz pączki ale mają tez za mokro Zrobiłam dzisiaj im małą zaporę i odprowadziłam troszkę wody a lało cały dzień i noc Serdeczności posyłam
AniaDS 22:29, 04 cze 2013

Po tych fotkach nie widać, żeby coś było nie tak .
Trzymajmy kciuki za nasze, mokre ogrody, różami się nie martw Aguś, im woda nie straszna, potrafią to przetrzymać bez większych uszczerbków, gorzej z cebulowymi czy irysami. Te dopiero rozkwitają a już leżą w błocie.
reni 22:34, 04 cze 2013

Oby woda już cię nie zalewała.. rojniki śliczne też mam takie na skalniaku