Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Marysia 14:01, 24 lis 2013

Witaj Agnieszko !

Od dawna wchodzę na Twój profil ale bez wpisów, ponieważ dopiero od wczoraj mam swój profil i mogę wpisać swoje odczucia odnośnie Twojego przepięknego Jurajskiego ogrodu. Jest on bardzo zadbany uporządkowany kolorystycznie ze smakiem. Podoba mi się bardzo nawet teraz w późnej jesieni jest piękny Zapraszam do siebie do mojego skromnego ogródka.
AgnieszkaW 23:05, 24 lis 2013

Joasiu, brzoza "przystroiła" się w deszczowe koraliki.

Makkasiu, nie narzekaj, bo Ty również masz śliczny ogród i wiesz co? Najważniejsze, że kochamy te nasze ogrody takimi, jakie są, stopniowo je "upiększając".

Gocha, mam nadzieję, że dobrze spałaś po tej "dobranocce'.

Aniu asc, u mnie też leje - dzisiaj cały dzień, ale przynajmniej nawodni roślinki przed zimą.

Anitko, nie mam aż tak dużo liści, grabię na bieżąco, a w kamykach radzę sobie odkurzaczem do liści. Mam trochę igieł z modrzewi i sosen, ale narazie je "ogarniam", reszta leci "na żywioł", jako ściółka. Nie jestem aż taką perfekcjonistką, ogarniam tylko ważne dla oka części ogrodu, a i tak jest tego sporo. Reszta to naturalny biosystem, który służy ludziom (np. zioła) i zwierzętom, owadom. Dzięki pozostawionej dzikiej części ogrodu można u nas spotkać wiele okazów fauny i flory, np. nad rzekę w pobliżu wprowadziły się bobry, są nietoperze, jest tysiące różnych owadów, w tym rzadko spotykane motyle (paź krolowej, modraszek i inne) itp. Czyż mogłabym zabrać im to naturalne środowisko zakładając wymuskany ogród na całości?

Dominiko, bardzo mi miło.

Marysiu, dziękuję. Obecny wygląd ogrodu to lata pracy i różnych większych i mniejszych "przetasowań" roślinnych.
dajana 00:07, 25 lis 2013

I nawzajem Agusiu słodkich snów i pięknego poranka ci zyczę
Rench 00:20, 25 lis 2013

U Ciebie Agnieszko o każdej porze jest co oglądać na fotkach
dajana 14:28, 25 lis 2013

Witaj Agusiu znowu zginęły mi obserwowane wątki więc biegam z szybkoscia swiatła aby je odtworzyc .Wybacz ze tak na szybko wizytę składam . Pozdrawiam cieplutko w ten sniezny dzien
ka1sia 14:41, 25 lis 2013

Za jesienią to ja nie przepadam ale ta jurajska jest piękna! nawet kropelki deszczu budzą zachwyt
pozdrawiam
AgataBC 14:44, 25 lis 2013

Ciekawe czy dziś u Ciebie też już śnieg ?
ANIA 14:48, 25 lis 2013

Jesienne fotografie urzekajace.......
malgorzata_s... 15:12, 25 lis 2013

Dobrze spałam, dobrze. Buziaki z zasypanych gór
grazyna 20:49, 25 lis 2013

Czuje się tu Twoją miłość Agnieszko Przecudownie !