Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

danuta_szwajcer 17:55, 26 lis 2013

Piękne te Twoje fotografie i ogrod jesienny Pozdrawiam serdecznie
kasiek 22:03, 26 lis 2013

Foty jesienne ach i och, ale nie moge doczekac się zimowych !
AgnieszkaW 22:31, 26 lis 2013

Dziękuję Wam moi kochani za tyle świeżych wpisów. Jak już pisałam wcześniej, na razie pochłaniają mnie ważne sprawy osobiste i jest mnie mniej na forum, ale co jakiś czas staram się do Was "wpadać", a codziennie zaglądam bez wpisów co u kogo - naprawdę! Wizyty u Was z wpisami nadrobię zimą.

Teraz tylko w skrócie odpowiem Tamaryszkowi - u mnie w ogrodzie jest zupełnie inna gleba niż u Ciebie, dlatego to, co rośnie u mnie żle, u Ciebie może być cudne i odwrotnie (ty masz piasek, a ja glinę, margiel i ił). Takimi krzewami, które u mnie wyglądały nieciekawie, to np. pięciorniki, irgi, które co roku marzły, lilak chiński (ale np. te zwykłe lilaki mają się świetnie), krzewuszki, migdałek (ten ostatni kwitł jak szalony, ale szybko padł na chorobę grzybową).
Bardzo cenię sobie Twój miły wpis u mnie, zresztą tak, jak i wpisy każdego forumowicza/forumowiczki

Tyle na dzisiaj, u mnie zimowy krajobraz (jak na razie). Fotki jak zrobię, to wkleję, ale nie wiem na razie, kiedy to będzie, postaram się jak najszybciej.
Buziaki dla Was i proszę, zaglądajcie, raźniej mi wtedy
Milka 17:52, 27 lis 2013

Jak tylko jestem, zaglądam
Nie martw się, wszyscy zaglądamy, najważniejsze skupic się na tym, co aktualnie najważniejsze, ściskam
Tamaryszek 11:18, 28 lis 2013

Witaj Agnieszko! Faktycznie, ziemia u mnie całkiem inna.
Ale może komuś przyda się informacja,że na moich piaskach irgi też przemarzały, a migdałek także choruje. Spróbuję go ostro przyciąć w tym roku, a jak takie przycinanie nie pomoże, to też się pożegnamy.
Tusiala 12:01, 28 lis 2013

Ja też zaglądam zawsze, gdy jestem na forum
bleebla 13:50, 28 lis 2013

Witam w jesienną szarugę.
Zaznaczam Twój ogród żeby w wolnej chwili przeczytać cały wątek. Pogoda wskazuje na to, że szybko to zrobię
WilczaGora 13:55, 28 lis 2013

AgnieszkaW napisał(a)
jurajska jesień, 23 listopad - cd

moja zdjęciowa "faworyta"
gierczusia 11:04, 29 lis 2013

Agusia ... To ja buziaki ślę na to zabieganie, może wreszcie się coś w nim rozładuje ... Trzymaj sie
15:03, 29 lis 2013
Agnieszko, dziękuję za nieprzerwanie płynące wsparcie
Mam znowu dużą porcję przyjemności przebywając u Ciebie po dłuższej przerwie. Teraz Ty bywasz tu czasami, oby wszystko u Ciebie było w porządku, a tylko inne obowiązki tę przerwę wymuszały.
W moim mieście już jarmark świąteczny otwarto uroczyście, teraz zapraszają setki straganów z łakociami, moje ulubione plastry nugatu z ziołami przeróżnymi, lawendą lub orzeszkami, gorące, pieczone kasztany, światełka, zapach igliwia i atmosfera spotkań przy kubku dymiącego grzańca
Ogrody niech śpią pod śniegową kołderką, bo u Ciebie przyprószyło już chyba?
Pa Agnieszko! Do następnego razu, znowu się odezwę, gdy coś będę miała do powiedzenia, bo bez słów jestem prawie codziennie, ale Ty wiesz, że masz stałe miejsce w moim sercu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies