Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 16:20, 04 gru 2013

Paniprzyroda, dziękuję, moje poidełko też może być karmnikiem, tylko troszkę za małe (na zimę mam duży drewniany karmnik i sporo zapasu słonecznika)
Urszulla 17:11, 04 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję za wszystkie bardzo miłe dla mnie odwiedziny. Dla Was dzisiaj kilka świeżych fotek.

Byłam u Ciebie latem i podziwiałam lawendę, a teraz to taki bajkowy krajobraz nastał.
Śliczne to poidełko stojące, z jakiego materiału jest wykonane i gdzie go kupiłaś- jeśli można takie pytanie zadać?
AgnieszkaW 17:14, 04 gru 2013

Ulu, dzięki za odwiedziny, poidełko jest z żeliwa, a kupiłam go na ALL, trzeba szukać, bo czasem się pojawiają.
gierczusia 18:49, 04 gru 2013

Agania napisał(a)

O to i ja się wpraszam, od razu mnie odwiedzicie

To jakowaś balanga latem się szukuje ??... A ja nicccc nie wiem ????... Nooo nie ....
gierczusia 18:51, 04 gru 2013

Aguś .. U Ciebie nawet u progu zimy jest pięknie .. Achhhhhh... Ty masz hektary Kobietko
Joku 20:57, 04 gru 2013

Powtórzę za Gierczusią: twój ogród każdego dnia pięknie się prezentuje.
Maria667 21:05, 04 gru 2013

Agnieszko!
masz zawsze taką piękną lawendę. Mam posadzone ok. 20 krzewinek i bardzo na nie liczę. Zabezpieczyłam je ściętym miskantem (obłożyłam z jednej i drugiej strony nie przygniatając jej zbytnio)i przyłożyłam pałąkiem z wikliny, aby wiatr mi tego nie rozwiał. Mam nadzieję, że żaden grzyb się tam nie rozwinie, bo będzie dostęp powietrza. Jak zabezpieczasz swoją? W Jurze zimy są dość ostre....
AgnieszkaW 21:41, 04 gru 2013

Elu, ale ja o żadnej balandze nic nie wiem
Hektary w porównaniu z Tobą, to i owszem, ale ogólnie, to są tu większe ogrody od mojego.

Jolu, dzięki.

Marysiu, zdziwisz się - niczym nie okrywam lawendy, lecz tylko ją związuję, i to nie całą, bo mam jej za dużo, żeby się bawić w przykrywanie. Zimy bywają u nas bardzo ostre, ale niech sobie sama radzi (lawenda znaczy się).

Pozdrowienia dla Was
grazyna 21:49, 04 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
[b]..........na zimę mam duży drewniany karmnik i sporo zapasu słonecznika)

Słonecznik Twój Agnieszko ?

Ja mam cały worek orzechów do lupania, ucieszyłam się, że mój M. na ciasta świąteczne przyniósł mi od kogoś tam, a tu niespodzianka... orzechy są dla ptaszków na zimę

Lawendy też nie okrywam, mimo iż mam jej ułamek w stosunku do Twojej ilości.
AgnieszkaW 21:55, 04 gru 2013

Grażynko, słonecznik kupiony od "chłopa" na targu, taki specjalny dla ptaków, bo trochę ze śmieciami, za to tani był, ale już nie pamietam po ile, bo we wrześniu kupowaliśmy.
Ucieszyłam się psychicznie, że nie tylko ja taka "zołza" dla lawendy jestem...Pozdrawiam