Alka, dziękuję, miło, że wpadłaś.
Małgorzato, dziękuję za życzenia, Twoje przepisy na śledzie czytałam - super są.
Ania - Mi, chyba mnie źle zrozumiałaś, ja nic nie mam do tego swojego różu, podoba mi się nawet
Dajano, fajnie, że wpadłaś. Ja też powolutku szykuję się do Świąt. Bardzo podoba mi się Twój przepis na makowy tort, znam podobny, tylko z masą czekoladową. W tym roku piekę tradycyjną krucho-drożdżową roladę makową z dużą ilością maku i bakalii, a małą ciasta, tort serowy czekoladowy, W-Zetkę z masą śmietanowo-chałwową i roladę piernikową na miodzie z nadzieniem bakaliowym i powidlami śliwkowymi (tę ostatnią już upiekłam, zostało tylko polać ją polewą czekoladową). Dzisiaj upieklam owsiano-kakaowe ciasteczka - jako spód do sernika, ale chyba nie dotrzymają

Tyle z ciast, pozostałe potrawy to tradycyjnie u nas barszcz z uszkami, kapusta z grzybami, pstrąg (nie karp) pieczony z pieczarkami, pewnie jakaś ryba po grecku i takie tam jeszcze inne, ale nie za dużo.
Też moc pozdrowień dla Ciebie
Irenko, tyle jest w naszej ogrodowiskowej kuchni (i w necie) przepisów na śledzie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja nie zawsze robię śledzie z beczki, bo, przyznaję, to duuużo roboty (płaty śledziowe też kupuję).
Życzenia świąteczne zostawiłam dla wszystkich w wątku pogaduszkowym - tam, gdzie Danusia zainicjowała, zapraszam

, tymczasem pozdrawiam
Mam dla Was kilka "świeżutkich" fotek, ale to za chwilę