Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Mala_Mi 10:07, 20 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, dzięki za ten "brudny róż" (w rzeczywistości jest więcej bordo niż różu).

Za dużo ode mnie nie wymagaj.... a może to monitor kolory przekłamuje????
dajana 11:51, 20 gru 2013

Twoje wianki bardzo mi sie podobają, szczególnie ten rózowy z serdeszkiem taki cieplutki .U mnie niczego jeszcze nie ma dopiero bede działac ze wszystkim w weekend .Nic na to nie poradze taki układ gwiazd Pochwale sie kiedy cos zrobie a tymczasem Agusiu sle moc serdecznych pozdrowień i uscisków .Wpadnę jeszcze przed swiętami .Buzka
Milka 14:25, 20 gru 2013

Przeczytalam przepis, kiedys i ja tak robilam, teraz kupuję matiasy i wymyślam, ale masz ravje róznica samaków jest
AgnieszkaW 15:57, 20 gru 2013

Alka, dziękuję, miło, że wpadłaś.

Małgorzato, dziękuję za życzenia, Twoje przepisy na śledzie czytałam - super są.

Ania - Mi, chyba mnie źle zrozumiałaś, ja nic nie mam do tego swojego różu, podoba mi się nawet

Dajano, fajnie, że wpadłaś. Ja też powolutku szykuję się do Świąt. Bardzo podoba mi się Twój przepis na makowy tort, znam podobny, tylko z masą czekoladową. W tym roku piekę tradycyjną krucho-drożdżową roladę makową z dużą ilością maku i bakalii, a małą ciasta, tort serowy czekoladowy, W-Zetkę z masą śmietanowo-chałwową i roladę piernikową na miodzie z nadzieniem bakaliowym i powidlami śliwkowymi (tę ostatnią już upiekłam, zostało tylko polać ją polewą czekoladową). Dzisiaj upieklam owsiano-kakaowe ciasteczka - jako spód do sernika, ale chyba nie dotrzymają Tyle z ciast, pozostałe potrawy to tradycyjnie u nas barszcz z uszkami, kapusta z grzybami, pstrąg (nie karp) pieczony z pieczarkami, pewnie jakaś ryba po grecku i takie tam jeszcze inne, ale nie za dużo.
Też moc pozdrowień dla Ciebie

Irenko, tyle jest w naszej ogrodowiskowej kuchni (i w necie) przepisów na śledzie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja nie zawsze robię śledzie z beczki, bo, przyznaję, to duuużo roboty (płaty śledziowe też kupuję).

Życzenia świąteczne zostawiłam dla wszystkich w wątku pogaduszkowym - tam, gdzie Danusia zainicjowała, zapraszam, tymczasem pozdrawiam

Mam dla Was kilka "świeżutkich" fotek, ale to za chwilę
malgorzata_s... 16:39, 20 gru 2013

No to czekam na te fotki A te życzenia w innym wątku to super sprawa Buziaczki i czekam
renatamama3 16:52, 20 gru 2013

Agnieszko ,zaintrygowałaś mnie tą WZ ,bo lubię chałwę ,ale tej WZ nie znam .U mnie będą pierniczki,piernik Krakowski,3 bit i makowiec z jabłkami.Wigilia też tradycyjna u mnie 10 osób ,barszczyk,grzybowa,kapusta z grochem i grzybami,krokiety,gołąbki z kaszy gryczanej ,ruskie pierogi,karp ,kompot jabłka i śliwki ,chałka a na deser makowiec zwijany.
pozdrawiam
AgnieszkaW 16:56, 20 gru 2013

u progu zimy (?) - 20 grudzień (data napisana, żeby nie było, że wiosenne fotki wklejam)
boguslawa_ma... 17:03, 20 gru 2013

A co to za roślinka ,która nie boi się zimy?U mnie bratki kwitną
AgnieszkaW 17:05, 20 gru 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
A co to za roślinka ,która nie boi się zimy?U mnie bratki kwitną

To żagwin i mniszek lekarski
malgorzata_s... 17:07, 20 gru 2013

No to zima ma spóźnienie byle wiosna przyszła o czasie A to fioletowe to wiosenne czy jesienne