Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Gosiniak 22:46, 13 kwi 2013

Jeśli chodzi o śliwy to ja co roku też na wiosnę cięłam, ale to prawda słabo kwitły, w tym roku robię eksperyment i nie tnę, zobaczę czy będzie jakaś różnica w kwitnieniu.
Dobrze wykorzystałaś dzień, u mnie też dziś porządkowo było,
piękne masz widoczki u siebie
Marta7 22:46, 13 kwi 2013

Agnieszka podziwiam Twój ogrod od chwili powstania Twego wątku-jest to prawdziwa uczta dla oka i ducha,zdjęcia krokusikow i same krokusiki piękne ! Pozdrawiam serdecznie
magdziam 17:11, 14 kwi 2013

Witam wiosennie

KasiaWB 19:54, 14 kwi 2013

Agnieszko, uporządkować taki duży ogród to dopiero wyzwanie podoba mi się pomysł posadzenia krokusów przy lawendzie, która o tej porze nie wygląda atrakcyjnie, muszę to sobie zapamiętać
Ja mam wprawdzie jedną Nigrę szczepioną na ok. 2,2 m, dopiero w ubiegłym roku posadzoną, więc z zainteresowaniem przeczytałam o jej cięciu. Ja swojej narazie nie tnę, bo korona jeszcze mała, a może powinnam już zacząć?
Madzenka 20:07, 14 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Renato, Marzenko, Kasiu, Filipie, Irenko, Bogdziu - dzięki za odwiedzinki.
Marzenko, jeśli Ci zależy na kwitnieniu, to oczywiście lepiej wykonać tylko cięcie korygujące. Mnie zależalo na całkowitym przycięciu, bo nad nimi mam kabel prądowy i jestem zmuszona trzymać je w "ryzach". Przycinane mają fajniejsze liście, ale słabo kwitną.

Będę cięła po kwitnięciu bo liczę na pierwsze kwiaty po posadzeniu...
Maria667 20:58, 14 kwi 2013

Agnieszko!
Lawenda przeżyła? Taka była piękna
dajana 21:05, 14 kwi 2013

janina_zawada napisał(a)
Mam kilka kolorów tojadu i nigdy nie został objedzony przez zwierzęta a ogród mam nie ogrodzony , Sama też się nie zatrułam , należy tylko uważać aby nie dotykać soku po ścięciu suchych łodyg , bo on jest najgroźniejszy ale jest więcej trujących kwiatów i przy odpowiednim zachowaniu nie szkodzą .. Zwierzęta wiedzą co niedobre ,gorzej z dziećmi ale im od małego uświadamiałam czego nie wolno zrywać ..

Przepraszam ze się wtrącam w waszą rozmowę ale nie do końca zwierzęta wyczuwają instynktownie co jest trujące a co nie Moja psinka była tego przykładem Opisałam jej przypadek w wątku o pieskach Tojad jest piękny ale to straszna trucizna Jesli chodzi o dzieci też do końca nie można zawierzyć pomimo uświadomienia ich, dzieci są tylko dziećmi Zakazane rzeczy ich pociągają bo dziecko nie odczuwa leku przed czymś długofalowo ,zapomina jest spontaniczne może zrobić coś odruchowo.Żaden kwiatek nawet najpiękniejszy nie jest wart bezpieczeństwa naszych dzieci czy pupilów .Oczywiście decyzja należy do was .Pozdrawiam serdecznie
Enya73 21:09, 14 kwi 2013

Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty Na prawdę przyszła już wszędzie. Wspaniale u Ciebie to wygląda o każdej porze roku. Nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem

Pozdrawiam serdecznie
Margarete 22:43, 14 kwi 2013

Witaj Agnieszko, dzięki za miłe słowa i dobra ocenę moich iglakowych poczynań !
Ale u ciebie wiosennie Agnieszko ! Pozdrawiam, również wiosennie.
mira 22:50, 14 kwi 2013

to się zaczęło co ? krokusy urokliwe - i te lekko niebieskie i te z niebieską plamką

chętnie bym zobaczyła więcej bo te z niebieską plamką mnie intrygują

pozdrawiam