Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 22:57, 06 maj 2013

Joasiu, Basiu, Katarzynko, Aniu asc, Janino, Bogdziu, AniuK, Debro, Robercie, Marysiu GorAniu, Filipie, - dzięki za wsparcie wirtualne. Już uporaliśmy się po powodzi. Nie było tak źle, dzisiaj pouzupełniałam wymytą przez wodę ziemię w ogrodzie (weszło w "dziury" półtorej taczki ziemi). Marysiu, ogród leży na wzniesieniu, ale nad nami też jest lekkie wzniesienie (pola uprawne i droga), stąd ta woda wlewała się do ogrodu, po prostu spływała na dół w stronę rzeki. Na szczęście mamy tak porobione spadki, że woda nie wlewa się do piwnicy, lecz płynie sobie ogrodem.
JoannA 23:06, 06 maj 2013

Agnieszko, miło słyszeć, że wszystko zakończyło się dobrze. Wiem ile pracy i serca wkładacie w swój ogród i przykro jest patrzeć na zniszczenia.
Najważniejsze, jak piszesz, że nie było ich zbyt wiele i już się z nimi uporaliście.
Pozdrawiam serdecznie
reni 08:35, 07 maj 2013

Witaj.. przejrzałam twój ogród jest zachwycający, pozdrawiam
Kindzia 08:42, 07 maj 2013

Niby niewielkie straty, ale boli

Piękne stokrotki Ci wynagradzają swoim kolorem
Debra 11:56, 07 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Już uporaliśmy się po powodzi. Nie było tak źle, dzisiaj pouzupełniałam wymytą przez wodę ziemię w ogrodzie (weszło w "dziury" półtorej taczki ziemi). Marysiu, ogród leży na wzniesieniu, ale nad nami też jest lekkie wzniesienie (pola uprawne i droga), stąd ta woda wlewała się do ogrodu, po prostu spływała na dół w stronę rzeki. Na szczęście mamy tak porobione spadki, że woda nie wlewa się do piwnicy, lecz płynie sobie ogrodem.

Dobrze że już po wszystkim. Teraz lepiej rozumiem skąd straty w ogrodzie. Bo ta woda też góry spływała.
To jest cena za mieszkanie w takim cudnym miejscu, niewielka jednak moim zdaniem, patrząc na wszystkie korzyści - te estetyczne przede wszystkim.
No i dobrze zaplanowaliście te spadki.
Gosiniak 12:44, 07 maj 2013

Agnieszko ale się działo, całe szczęście że jest w miarę ok i jakoś się z tym upraliście, ale się przestraszyłam, wyobrażam sobie jak wy musieliście reagować, człowiek nie myśli póki sam nie przeżyje tego.
Ogród jest przepiękny dobrze że za dużo nie ucierpiał, pozdrawiam
Milka 17:22, 07 maj 2013

Agnieszko, całe szczęście, ze mieszkacie na wzniesieniu, niestety na żywioły jesteśmy za słąbi..i dobrze, ze nie było aż takich strat, ja powódź przeżyłam, okropne doświadczenie, więc wiem że też miałaś cykora i w stresie byłaś; przyroda się odrodzi, ale musisz uwzględnić na nowo nasadzenia, co i czy warto
pozdrawiam
Przetacznik 18:19, 07 maj 2013

Oj to współczuję nerwów, sił i czasu poświęconych na ratowanie sytuacji... pozdrawiam
AgnieszkaW 19:31, 07 maj 2013

Joasiu, Reni, Kasiu, Debro, Gosiu, Irenko, Weroniko, szczęściem w nieszczęściu jest to, że ma się takich empatycznych forumowiczów, którzy wspierają w razie kłopotów. Dziękuję! Niniejszym zamykam temat powodzi, bym szybko zapomniała. A teraz coś optymistycznego; Ogród rozkwita, kwitną żagwiny, zaczyna kwitnąć smagliczka, floksy. Powoli zaczną się zdjęcia wiosennego ogrodu. Dzisiaj też postaram się wkleić jakieś fotki.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich zaglądających
AgnieszkaW 19:48, 07 maj 2013

wiosna w Jurajskim