Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 15:51, 17 maj 2017

Aga, goryczkę siej, ale moim zdaniem lepiej i pewniej kupić sadzonki, będą szybciej kwitły.

Jolu, tak, bodziszki są śliczne, w zasadzie lubię prawie każdą odmianę (nie lubię tylko tych wysokich, co się pokładają).

Kasiu, akurat te goryczki lubią kwaśną glebę i ściółkowanie korą, u mnie rosną przy kosodrzewinie.

Jolu, Gosiu, dzięki

Gosiu, bardzo dziękuję za odpowiedź.

AgnieszkaW 16:04, 17 maj 2017

takie tam:
poidełko dla...niekoniecznie dla ptaków

trochę kwiecia:

AgnieszkaW 16:09, 17 maj 2017

żagwin się nieco odbudował i zakwitł:

kwiatowa kompozycja szaro-limonkowa

anabuko1 17:02, 17 maj 2017

Troszeczkę kwiecia? ?troszeczkę? ??
Alez te poduchy kolorystyczne wyglądają przecudne
Długo czekalas na takie efekty??
Basilikum 17:19, 17 maj 2017

hihi tez sie zasmialam z tego troszeczke
z mojego poidelka tez koty pija
AgnieszkaW 17:24, 17 maj 2017

Aniu, ile czekałam? Zależy, w którym miejscu, ale chyba kilka lat, np. w tym roku żagwin mi obmarzł i to są odbudowane jego marne pozostałości. W tym roku szaleje zawciąg nadmorski, ale to dopiero początki kwitnienia, mam kilka jego odmian.

Izo, no jest tego kwiecia troszeczkę

17:48, 17 maj 2017
Zawciąg jest w różnych odmianach?... Pod nim chętnie chowały mi się pomrowy, łatwo było je wyłapać.
Lily i ptaszki nie gaszą pragnienia w tym samym czasie? (wciąż nie potrafię zapamiętać pisowni imienia, przepraszam kotka, jeśli nie tak się pisze ☺).
...i całuski, bo dawno nie pisałam
AgnieszkaW 18:47, 17 maj 2017

Iwonko, jakże się cieszę, że napisałaś. Mam wyrzuty sumienia, że jeszcze nie odpisałam, ale obiecuję - odpiszę wkrótce. Zawciągi są w różnych kolorach, u mnie rosną kwitnące na różowo, liliowo oraz takie podobne do konwalnika, o ciemnych listeczkach, ale kwitnące na różowo. Są jeszcze biało kwitnące i o limonkowych listkach, ale tych nie mam. Lili częściej korzysta z pojnika niż ptaszki (oczywiście w różnych porach).
Buziaki posyłam
17:25, 18 maj 2017
Agnieszko, ja mam listy od Ciebie, każdy wpis tu, to przecież jak list ☺
Zawciagi mnie zainteresowały, bo mój kwitł nieustannie, nawet wtedy, gdy mnie w ogrodzie nie było.
Miło u Ciebie, ale ha! Też jestem w podobnym raju ☺ co mi daje tyle radosci, że hej ☺ Dasz wiarę, że to piszę ja?...
AgnieszkaW 19:15, 19 maj 2017

Iwonko, bardzo się cieszę z Twojej radości, tak dobry humor niech Cię nie opuszcza ani na moment