Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 17:08, 17 mar 2015

pawel_snopek napisał(a)
Ja osobiście bym sobie odpuścił kostkę bo rabaty będą wyglądały tak Angielsko ja tak mam przed domem i powiem że lepiej wygląda trawnik wtedy

Dziś właśnie zabrałam się za przekopywanie rabat i zdejmowanie kostki. Oj, narobiłam się niemiłosiernie Myślałam, że przekopię wszystko, ale niestety...
Skończyłam pół godziny temu. Jestem umęczona, ale zadowolona. Jutro ciąg dalszy przekopywania, ale może zacznę od usuwania kostki.
A dziś dostałam od sąsiada starą beczkę po ogórkach ( trochę zniszczoną) i gliniany dzban. Wstępnie mam plan, aby zagospodarować je na nowej rabacie przy tarasie.
Pozdrawiam słonecznie.
Magdalenka 17:11, 17 mar 2015

Edenka napisał(a)
Cudownie jest u Ciebie Piękny ogród,na pewno z czasem przeczytam cały wątek.

Pozdrawiam serdecznie

Pięknie dziękuję Edenko. Miło czytać takie słowa.
Nie czytaj wątku, u mnie nic ciekawego się nie dzieje. "Pędzę" swoim tempem, 100 stron na 2 lata
Pozdrawiam i zapraszam jeszcze.
Ivvvona 20:33, 19 mar 2015

Ale zmiany się szykują, ciekawa jestem co posadzisz w nowych miejscach. Wiosna w pełni - na rabatach i przed domem - śliczne dekoracje. Ja też dostałam od sąsiada taką beczkę i myślę jak ją zagospodarować. Pozdrawiam wiosennie
lena 22:16, 23 mar 2015

sliczna masz juz wiosne u siebie, az milo popatrzec pozdrawiam
Mysza 21:20, 30 mar 2015

Podoba mi się w Twoim ogrodzie
Już się nie mogę doczekać tych wszystkich tulipanów
Pozdrawiam.
bozga 19:29, 12 kwi 2015

Też będę podglądać dalsze poczynania, bardzo fajny ogródek, pozdrawiam
Magdalenka 08:45, 15 kwi 2015

Witajcie Kochane dziewczyny. Ostatnio jestem bardzo nieczasowa, każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie. Ale widzę już światełko w tunelu
Kostka granitowa z obrzeża została usunięta, tak samo jak mały tarasik, na którym w ubiegłym roku stały skrzynie z warzywami. Cały syf spod granitu został wykopany, odkryłam też kolejny "skarb", a mianowicie składowisko popiołu Ileż ja się tego nakopałam, nadźwigałam...powoli mam dość. Zostało mi tylko zapakowanie tego w worki i pa pa na wysypisko.
Nowym rabatkom brakuje jeszcze trochę ziemi, częściowo są już obsadzone nowymi roślinkami, a częściowo starymi, przesadzonymi z innych miejsc w ogrodzie.
W sobotę byłam w odwiedzinach u bardzo miłej Gosi- dostałam trochę roślinek do mego ogródka. Jeśli Gosiu tutaj zaglądasz, to raz jeszcze bardzo dziękuję.
Wczoraj sypnęłam nawóz na trawnik i podlałam cały ogród. "Trawnik" w tym roku wygląda fatalnie. Mam nadzieję, że po tych wczorajszych zabiegach poprawi swój wygląd. Będę jeszcze musiała kupić coś na chwaściory, w tym roku jest ich cała masa.
W podziękowaniu za miłe wpisy i zaglądanie, wstawiam zdjęcia mojej Pissardi...cudna jest.

Magdalenka 08:56, 15 kwi 2015

Magdalenka 09:01, 15 kwi 2015

I trochę wiosennych kwiatków...oprócz tych na zdjęciach, kwitną także narcyzy i pierwsze tulipany oraz szafirki kochane. Hiacynty pachną obłędnie, trzeba będzie jesienią dosadzić

IzaK 09:28, 15 kwi 2015

Ależ u Ciebie klimatycznie... morze tulipanów i cudowne czosnki... pięknie wyglądają... ja czekam aż moje tulipany zakwitną
będę tu zaglądać nie raz i nie dwa