Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 17:48, 23 kwi 2014

reni napisał(a)
Piękne tulipany..u mnie też część zaginęła,pozdrawiam

Dziękuję Reniu, ciekawe jaka może być tego przyczyna, bo raczej nie mróz i zalegający śnieg.
Karolinek 20:08, 23 kwi 2014

Madziu, czym później zastępujesz miejsca po tulipanach? Zazdroszczę takiej kolekcji
Dużo,dużo zdrowia dla Babci! Moje babcie już po drugiej stronie, też żyły długo 91 i 93 lata.
Magdalenka 21:47, 23 kwi 2014

Karolinek napisał(a)
Madziu, czym później zastępujesz miejsca po tulipanach? Zazdroszczę takiej kolekcji
Dużo,dużo zdrowia dla Babci! Moje babcie już po drugiej stronie, też żyły długo 91 i 93 lata.

Część tulipanów rośnie na rabacie z bylinami- tu wiadomo, byliny zastąpią tulipany. W inne miejsca posadzę prawdopodobnie aksamitki, w ubiegłym roku były to miniaturowe dalie. Sama jeszcze nie wiem, może rozmnoże jeszcze żurawki, albo znajdę coś ciekawego w ogrodniczym. Najczęściej sadzę to, co mam.

I dziękuję za życzenia dla babci
Ivvvona 21:57, 23 kwi 2014

U mnie dawniej też byly tylko czerwone tulipany i kwitły co roku niezawodnie, a wykopywalam co 3 lata. Ostatnio zachciało mi sie nowych odmian, tyle teraz pięknych jest, że trudno sie oprzeć. Niestety czytałam że one bardziej grymaśne i trzeba co roku wykopywać, bo się wyradzają. O dziwo w tym roku moje niezawodne czerwone zastrajkowały i też mało kwitnie a liści jest sporo. Ciekawe jaka jest tego przyczyna bo wiele osób pisze to samo. Pozdrawiam
paniprzyroda 22:02, 23 kwi 2014

Życzenia dla Babci. Mój Teść skończył 87 lat i chciałabym czasami mieć jego wigor i optymizm. Kolorowe tulipany są śliczne i radosne. Pozdrawiam.
annawu 22:16, 24 kwi 2014

Magdalenka napisał(a)
Policzyłam dziś moje tulipany: nowych ok.150, starych ok.130. Łącznie 280 sztuk, tylko. Powinno być ponad 500, może nawet więcej. Bardzo dużo cebulek ma tylko liście, wkurza mnie to.
Oto one

Sliczny łan tulipanowy, i jaka różnorodność pozdrawiam
Karabela 09:04, 27 kwi 2014

To i ja się zaznaczam, piekne widoki
Magdalenka 12:30, 27 kwi 2014

Pozdrawiam wszystkich zaglądających
Ania74 21:44, 27 kwi 2014

Pędzę z rewizytą... Tulipany masz bajeczne, a ja niestety cinko... Mam praktycznie tylko te stare "niezawodne", ale zawiodły i właśnie tak jak pisze Ivona dużo liści mało kwiatów...
asiach 23:31, 27 kwi 2014

Ania74 napisał(a)
Pędzę z rewizytą... Tulipany masz bajeczne, a ja niestety cieńko... Mam praktycznie tylko te stare "niezawodne", ale zawiodły i właśnie tak jak pisze Ivona dużo liści mało kwiatów...

Czyli masz podobną sytuacje do mojej. Albo liście, które wcinają ślimaki albo wygniły, albo jak dzisiaj zauważyłam jakieś "niedorozwinęte" pąki . Były też takie, które wyciągnęłam z ziemi - tak jakby zgniła cebula. Czyli mała porażka. Są pojedyńcze niedobitki. I tak się zastanawiam czy nie wykopać tego ale jedno wiem, że czekają mnie zakupy jesienią
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies