Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Pokaż wątki Pokaż posty

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 12:52, 13 sty 2018

Kindzia napisał(a)
Małgoś...łyżwy??? Ostatni raz jeździłam w ciąży z córką...czyli ponad 30 lat temu...chyba bym się nie odważyła już Ale w zeszłą sobotę na sankach z wnuczkiem z Białego Krzyża zjeżdżałam...gorzej z wejściem z powrotem na górę

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i za odwiedziny dziękuję

Dzięki za życzenia. Skąd ty wzięłaś śnieg? Zazdroszczę wypadu w góry. U nas tylko lekki przymrozek i dobrze, taka zima może być, za mroźniejszą nie tęsknię.
A łyżwy oswajałam ponownie po latach
Ale kondycja już nie ta - tak mi mięśnie nóg drżały po godzinie....cóż SKS
Chociaż dziś słyszałam w TV fajne powiedzenie : są tacy wokół nas którzy skończyli 50 lat ale są i tacy którzy skończyli dwa razy po 25... ja staram się być jak ci drudzy
Buziaki!
Bogdzia 22:13, 13 sty 2018

Margarete napisał(a)

dziś słyszałam w TV fajne powiedzenie : są tacy wokół nas którzy skończyli 50 lat ale są i tacy którzy skończyli dwa razy po 25... ja staram się być jak ci drudzy
Buziaki!

Poświadczam że bardzo dobrze Ci sie to udaje.
paniprzyroda 22:16, 13 sty 2018

Tylko Madzia może mieć tak odlotowe pomysły A ja mam lodowisko tuż obok pracy, i co, nico Za to jak jest jakiś kulig, to nie odmawiam, siedzenie jednako boli Miłej niedzieli.
sylwia_slomc... 22:16, 13 sty 2018

Też na wrotkach i łyżwach smigałam....na ulicy pod blokiem....i nikt sie nie bał bo niewiele samochodów było
Margarete 23:25, 13 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Poświadczam że bardzo dobrze Ci sie to udaje.

Dziękuję Bożenko - staram się
Margarete 23:36, 13 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też na wrotkach i łyżwach smigałam....na ulicy pod blokiem....i nikt sie nie bał bo niewiele samochodów było

Sylwia ja też 3/4 swojego wolnego po szkole czasu spędzałam na podwórku koło przysłowiowego trzepaka. Rower, piłka, trzepak, kocyk na trawniku pod blokiem a zimą łyżwy i sanki....oraz ganianie po ulicy wokół bloków z kanapką w ręku bo szkoda było czasu na zjedzenie jej w domu. To były inne czasy, bezpieczniejsze, spontaniczne, w telewizji dwa programy i kiepska oferta dla młodzieży, do kina daleko - na drugi koniec miasta no i samemu rodzice rzadko pozwalali - zostawało towarzystwo wokół bloku i tyle. Ale patrząc potem na wzrastanie mojego syna to te moje czasy, mimo że trudne i szare i "peerelowskie" były chyba jednak szczęśliwsze
Margarete 23:42, 13 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)
Tylko Madzia może mieć tak odlotowe pomysły A ja mam lodowisko tuż obok pracy, i co, nico Za to jak jest jakiś kulig, to nie odmawiam, siedzenie jednako boli Miłej niedzieli.

Właściwie to Madzi ktoś zaproponował te łyżwy, namówił ją - ona spróbowała, pochwaliła się tym na forum a ja się sama wkręciłam a ona chętnie dokooptowała mnie do ekipy

Na jednym kolanie mam dużego siniaka, na drugim malutkiego.....ale na następny wyjazd ekipy już się zadeklarowałam

Może i ty znajdziesz u siebie towarzyszkę do wspólnej wyprawy na lodowisko - będzie raźniej
rozark 09:49, 14 sty 2018

Margarete napisał(a)

O to gratuluję
Jak ci szło ? A może ty jeździsz systematycznie a nie tak jak ja ....co 15 lat
Buziaki!

he, he jestem "lepsza" od ciebie bo ostatni raz łyżwy miałam na sobie 30 lat temu
Margarete 23:31, 17 sty 2018

Wyszłam przed chwilą na moment na taras, dosypało trochę, wszystko białe, czyste i taka cisza w ogrodzie....jakby rzeczywiście wszystko otulała taka puchowa pierzynka....

Ciąg dalszy fotek już jutro
Teraz jeszcze idę przed dom odgarnąć - trochę ruchu przed snem nie zaszkodzi
yolka 16:54, 18 sty 2018

Śliczne wieczorne zdjęcie, a dziś pewnie śniegu jeszcze przybędzie. U mnie sypie mocno i wieje wiatr, pewnie mnie zasypie i jutro nieplanowany wolny dzień będzie. Lubie taką śnieżną biel zanim zrobi się breja. Mam nadzieję, że jutro traktorek też do Ciebie przyjedzie