Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 14:01, 04 lis 2018

Margerytka40 napisał(a)
Fajnie mieć las w tak bliskim sąsiedztwie, o tej porze roku daje spektakl. Twój berberys to jak wizytówka ogrodu

Też tak myślę że fajnie
I cieszę się z tego bardzo.
Pozdrawiam Asiu.
polinka 17:58, 04 lis 2018

Margarete napisał(a)

Dziękuję za miłe słowa Gosiu - rzeczywiście w tej kurtce i z tymi promieniami słonecznymi na włosach udało mi się wtopić w jesienne kolory tła

Rogów uwodzil jesiennymi kolorami ale i mój las za płotem ma wciąż co pokazać. Już listopad a kolorów nie ubywa

Piękny, jesienny obraz Malgosiu. Nic nie zastąpi natury.
yolka 18:43, 04 lis 2018

Książę berberys cudo i ten las...,ech
Nikita 21:55, 11 lis 2018

Hej, Małgoś. Co tam słychać?
Świętujesz jutro? Ja niestety muszę iść do pracy

Zapożyczony las w jesiennej szacie naprawdę cudny.
Buziaki
paniprzyroda 23:34, 11 lis 2018

I Rogów, i Twój las cudny. Pozdrawiam.
Kindzia 14:43, 14 lis 2018

Podziwiam berberysisko! Cudny...i zdrowy!!! Pryskasz czymś Małgosiu? U mnie wszystkie berberysy co roku chorują, mimo pryskania na grzyba. I zastanawiam się czy nie ma na to wpływu cięcie wiosenne...chyba się przemogę i nie będę ciąć w przyszłym sezonie i zobaczę wtedy.

Piękne kolory z Twojego lasu, tło godne pozazdroszczenia Wiem, że nie za darmo, masz z nich liście u siebie, ale te widoki...może też trzeba się przemóc i poczekać na przymrozek. Wtedy wszystkie spadną i można grabić...tylko czy da się z tym wytrzymać

Bardzo jestem ciekawa czy moje leośki pokażą coś więcej w przyszłym roku. Przesadziłam oba na cycusia, zakopcowałam...i czekam

Buziaki ślę
Nikita 00:02, 19 lis 2018

Puk, puk...jest tu ktoś?
Margarete 21:55, 20 lis 2018

Nikita napisał(a)
Puk, puk...jest tu ktoś?

Jestem, jestem tylko czasu u mnie coraz mniej jakby z biegiem lat doba mi się skurczyła jak spodnie po praniu w zbyt wysokiej temperaturze....albo za krótka kołdra, nijak się nie mogę w niej zmieścić. Trochę praca, trochę praca dodatkowa, trochę fachowcy od napraw, a trochę rodzinka mnie wyłączyli z Ogrodowiska
Z doskokoku tylko na telefonie podglądam....a w ogrodzie jeszcze u mnie sezon też do zamknięcia został. Liście wyzbierane, część bylin wycięta, meble ogrodowe schowane.
Traw jeszcze nie powiązałam, róż nie okopczykowałam, donic na tarasie nie zabezpieczyłam...no kupa roboty przede mną jeszcze. Dobrze że w sobotę najbliższą ma trochę być ciepłej to może nadgonię
Margarete 22:06, 20 lis 2018

Kindzia napisał(a)
Podziwiam berberysisko! Cudny...i zdrowy!!! Pryskasz czymś Małgosiu? U mnie wszystkie berberysy co roku chorują, mimo pryskania na grzyba. I zastanawiam się czy nie ma na to wpływu cięcie wiosenne...chyba się przemogę i nie będę ciąć w przyszłym sezonie i zobaczę wtedy.

Piękne kolory z Twojego lasu, tło godne pozazdroszczenia Wiem, że nie za darmo, masz z nich liście u siebie, ale te widoki...może też trzeba się przemóc i poczekać na przymrozek. Wtedy wszystkie spadną i można grabić...tylko czy da się z tym wytrzymać

Bardzo jestem ciekawa czy moje leośki pokażą coś więcej w przyszłym roku. Przesadziłam oba na cycusia, zakopcowałam...i czekam

Buziaki ślę

Kacha grabię te liście na raty, etapami bo jak bym czekała aż wszystkie opadną to bym się potem zacheśtała a poza tym mam jeden tylko pojemnik na bioodpady to muszę porcjami szykować je do wywożenia - co tydzień jeden pełniutki pojemnik wystawiam przed dom. No i szlag by mnie trafiał patrząc na ten zasypany liśćmi ogród. Ale już z górki - większość zebrana. Zostało tylko trochę opadłych liści na gałęziach świerków, tuji i innych krzewów ale wiatr je wywieje jeszcze, zctym że to już kropla w morzu
Mimo tych niedogodności uwielbiam mój las za płotem i nie zamieniłabym tego miejsca na inne
Z Leośkami to życzę ci żebyś trafiła na taki egzemplarz jak ten mój - szalony Leonardo po 50-60 kwiatów na raz i kwitnienie od wiosny do mrozów
Buziaki!
Margarete 22:10, 20 lis 2018

paniprzyroda napisał(a)
I Rogów, i Twój las cudny. Pozdrawiam.

Tež tak myślę
Dziękuję że wpadasz i buziaki dla ciebie Mariolko