Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

JoannA 20:10, 18 gru 2018

Piękny klimacik w ogrodzie. I lampeczki już zapłonęły. Cudnie!
Z życzeniami chyba jesteś pierwsza.
Radosnych i rodzinnych świąt Małgosiu
Nikita 07:18, 19 gru 2018

Dzięki za życzenia. Tobie także radosnych świąt i cudownych chwil odpoczynku spędzonych z rodziną.

Małgoś, nie wiedziałam, że ubierasz na święta tego świerka przed domem. Fajnie wygląda !!! I cudowne, zimowe widoczki masz w ogrodzie.

PS. Kiedy zaczynasz "świętowanie"?
popcorn 10:25, 19 gru 2018

Pięknie masz, Gosia! Najlepszego w ten świąteczny czas
Margarete 17:05, 19 gru 2018

popcorn napisał(a)
Pięknie masz, Gosia! Najlepszego w ten świąteczny czas

Dziękuję - już się trochę stopiło śniegu ale dziś słuchałam prognozy i po tych ciepłych dniach weekendowych w Wigilię ma u nas znowu popadać.
Buziaki świąteczne dla ciebie i Gabrysi !
Margarete 17:17, 19 gru 2018

Nikita napisał(a)
Dzięki za życzenia. Tobie także radosnych świąt i cudownych chwil odpoczynku spędzonych z rodziną.

Małgoś, nie wiedziałam, że ubierasz na święta tego świerka przed domem. Fajnie wygląda !!! I cudowne, zimowe widoczki masz w ogrodzie.

PS. Kiedy zaczynasz "świętowanie"?

Dziękuję - plan jest taki żeby zacząć świętowanie z dzieciakami już w sobotę
A właściwie to już od piątku po pracy zacznę wprowadzać się w świąteczny nastrój bo jadę do Teatru Muzycznego na koncert kolęd Łódzka Gwiazdka. Będzie występował łódzki chór dziecięcy (jest naprawdę super bo już ich oklaskiwałam) i soliści z teatru. W programie są nie tylko kolędy jako takie które choć piękne to jednak w większości są dostojne i poważne żeby nie powiedzieć w większości smutne ale i piosenki świąteczne w większości amerykańskie niestety ale za to wesołe rytmiczne i powszechnie znane. Już 3 lata temu byłam na podobnym koncercie i wszystkim go mogę polecić bo było mega fajnie.

Co do świerka to jakieś 10 lat temu był kupiony w doniczce na święta i potem posądzony ot tak bez nadzieji że się przyjmie - bo wcześniejsze dwie próby były nieudane. A ten rośnie jak gooopi i zaczynałam od jednego sznura że 100 sztukami lampek a teraz mam na nim 600 lampek i zakładam je stojąc na ostatnim szczeblu drabiny używając do tego kija od szczotki a i tak nie sięgam lampkami do samej góry
Margarete 17:19, 19 gru 2018

JoannA napisał(a)
Piękny klimacik w ogrodzie. I lampeczki już zapłonęły. Cudnie!
Z życzeniami chyba jesteś pierwsza.
Radosnych i rodzinnych świąt Małgosiu

Dziękuję Joasiu!
Chociaż w jednym jestem pierwszą,
Buziaki świąteczne dla ciebie!
Margarete 17:20, 19 gru 2018

GorAna napisał(a)
Małgoś życzenia przyjęłam
Mnie też sprawia radość obdarowywanie bliskich
Wszystkiego najmilszego na te Święta....dużo radości i odpoczynku
Buziaki

Dziękuję i pozdrawiam cieplutko Aniu !
yolka 19:29, 19 gru 2018

Małgosiu, pomyślności,zdrowia i cudownych chwil z najbliższymi
Margarete 19:06, 29 gru 2018

yolka napisał(a)
Małgosiu, pomyślności,zdrowia i cudownych chwil z najbliższymi

Bardzo dziękuję Jolu, było i zdrowo i cudownie i.....za krótko
Zawsze święta mijają nieproporcjonalnie szybko w porównaniu do tego okresu oczekiwania i przygotowań - to normalne. Ale tym razem te kilka dni spędzonych z dziećmi, mamą i wnukami w tkim cudnym miejscu w górach minęło jak chwilka.
Było bardzo rodzinnie, tradycyjnie, góralsko i śnieżnie.
Po raz pierwszy miałam okazję uczestniczyć w góralskiej wigilii - pyszne wszystko
Śniegu spadło baaaardzo dużo, nawet niektórzy mieli problemy z poruszaniem się samochodem po tych stromych, wąskich i zakręconych drogach.
Gliczarów Górny położony jest bardzo malowniczo ale i bardzo wysoko na poziomie ok 1000 mnp pomiędzy Białym Dunajcem a Bukowiną Tatrzańską. Fajnie bo jest to miejsce jeszcze nie zadeptane przez turystów i dlatego święta tam spędzone były naprawdę urocze.

Wysokich Tatr nie było prawie widać bo śnieżne chmury spowijały szczyty czy prawie czas naszego tam pobytu.
Nawet wyjazd na Słowację w sam środek Tatr Wysokich nie poprawił znacząco rej sytuacji. Po prostu muszę tam pojechać raz jeszcze żeby popatrzeć na góry przy lepszej widoczności
Margarete 19:12, 29 gru 2018

A póki co kilka świąteczno-podhalańsko-rodzinnych wspomnień