Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 00:38, 03 kwi 2014

Nikita, Bogdzia, Anitka -dziewczyny nie mam kiedy fotnąć tej rabaty bo dzis i jutro też wracam późno do domu, mimo ze dzien dłuższy po tej zmianie czasu ale...........zagoniony człowiek jestem, rano przed praca biegiem więc na ogród juz tez czasu nie starcza. Moze jutro fotne cos i wrzuce choć to jeszcze nie skończone............

Margarete 00:45, 03 kwi 2014

Wczoraj miałam miła ogrodowa niespodziankę - przed domem w skrzyneczce plastikowej czekały na mnie .....sadzonki fiołków , takich slicznych, malutkich do posadzenia na rabacie np. u mnie pod lasem........będzie bosko
Głowiłam sie od kogo ten prezent, ledwo co w ubiegłym tygodniu podziwiałam fiołki u Pani przyrody, podpytywałam o nie, rozmawiałam na forum z Bogdzia o nich...... a tu juz mam do wsadzenia. Nikt nic nie widział, sąsiadów pytałama - nic - "niewidzialna ręka " - moje poklenie pamięta taką audycje w TV dla młodziezy... to byli młodzi ludzie którzy incognito robili jakies dobre uczynki ( wyjasniam młodziezy ogrodowiskowej.....jak by nie wiedziała kto zacz..)
Sasiadka zapytana przeze mnie snuła wizje jakiegoś tajemniczego wielbiciela.............niechby i był ten wielbiciel ale dlaczego w takim razie nie obdarował mnie bukietem tylko sadzonkami i dodatkowej roboty mi przysporzył ........tak więc wersja z wielbicielem upadła...........a może szkoda ...
Ale wymysliłam kto to tą "niewidzialną ręką" był, wykonałam dwa telefony i już drugi strzał był celny.
Bardzo dziekuję mojemu ukrytemu darczyńcy jeszcze raz oficjalnie tu na forum- Kasiu-Luizo ściskam cie i dziekuje!!!!
Margarete 00:48, 03 kwi 2014

Dzis z kolei pod moja nieobecność pod dom podrzucono mi roslinki od Krys - Karolinko wielkie dzieki za pośrednictwo, Krysiu dziekuje za rośliny

Jak tak codziennie po pracy będę znajdowac kolejne nowe rosliny podarowane mi i podrzucone pod dom to mi to w nawyk wejdzie.............żartowałam, ale jakby ktoś jeszcze miał ochote to chętnie przyjmę kolejne.
Margarete 01:00, 03 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)
Małgosiu !!! przeczytałam wypunktowane i zważywszy na "sam sterem, żeglarzem ... okrętem" ... w zdumieniu ale i mocnym podziwie ... przeczytałam raz jeszcze i no cóż ... cichutko powiem, że przyszło mi do głowy żeby zastanowić siem nad posadą "majtka okrętowego" na tej łajbie ... bo kapitan jak wiemy jest tylko jeden ... jesteś niesamowita ... i chyba masz jakiś dodatkowy napęd ... błagam napisz choćby na priv jak to robisz ...

pikowanie stip to już ponad moje zmysły ...

i nie katuj ... napięcie już jest ... kcemy zdjęcia

Coś ty Iza nie mam napędu, mam silne postanowienie żeby dać sobie radę, na przekór wszystkim przeciwnościom losu, to jest duża siła sprawcza, naprawde..........obys nie musiała sie nigdy przekonywac o tym.... ale to naprawdę działa, znam tu na O. niejedne jeszcze takie silne i zdeterminowane osoby które dają sobie radę i tworzą cudne ogrodyi chwała im za to.............
Ojej ale powaznie się zrobiło...........
Już zmieniam ton... posada majtka okrętowego dla ciebie u mnie zagwarantowana, czeka ...

Buziaki !
jotka 06:44, 03 kwi 2014

Podrzutki na pewno dobrze będą mialy u Ciebie sympatyczne gesty od koleżanek... też zajrzę na fotki
milego dnia
Mala_Mi 12:45, 03 kwi 2014

Z rura sie wyjaśniło - nie u ciebie przeciek.. super.. bo szkoda byłoby ogrodu.

A trawki Ice Dance w cieniu dużo ładniej rosną niż na słoneczku..
Margarete 12:58, 03 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Z rura sie wyjaśniło - nie u ciebie przeciek.. super.. bo szkoda byłoby ogrodu.

A trawki Ice Dance w cieniu dużo ładniej rosną niż na słoneczku..

No własnie dostałam od Krys i powedruja jako wykończenie rabaty, tak samym brzegiem ale pod lasem, w cieniu.
Pozdrawiam Aneczko
Margarete 12:59, 03 kwi 2014

jotka napisał(a)
Podrzutki na pewno dobrze będą mialy u Ciebie sympatyczne gesty od koleżanek... też zajrzę na fotki
milego dnia

Bardzo, bardzo sympatyczni tu wszyscy na Ogrodowisku, a juz moje kolezanki z łódzkiej grupy to naprawde super !
Buziaki Jolu !
popcorn 15:32, 03 kwi 2014

Zaglądam!! buziam! Pokaż roślinki jak posadzisz
Margarete 15:42, 03 kwi 2014

Pewnie że pokażę
Buziaki Karolinko !