Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Zielona 21:27, 24 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Dzieki Polinko
O rany ale ty z tym dachem to uważaj....juz kiedys ania Mała -Mi robiła z dachu foty, super wyszły tyle ze to niebezpieczne może byc.....Zielona-Marta na poczatku swojego wątku tez miała takie foty, gdzie wychylała sie z dachu....brr dreszcze mi po plecach chodza jak sobie to wyobraże....ja nie lubie wysokości....

haha - wiesz, że tez o tamtych fotkach pomyślałam, jak Paulina napisała o swoich zamiarach Tyle, że ja nie chodziłam po dach, tylko po balkonie bez balustrady. Ale pamiętam, że Ty zwrociłaś uwagę na mój cień na trawie
Margarete 21:34, 24 kwi 2014

Luiza napisał(a)
Małgosiu.Czy turzyce wyglądają chociaż trochę lepiej? Może poproś kogoś o zdięcia?Moje dalej wyglądają fatalnie.

Nie chce cie martwic ale nie wyglądają dobrze, mówiąc oglednie, łudze sie nadzieją że sie pozbierają, daje im szanse i ......drugie życie u mnie
W ostateczności zawsze je można "upierdutać" do ziemi jak mówi Ania - MałaMi i zobaczyc jakie odrosną..............
Margarete 21:34, 24 kwi 2014

Zielona napisał(a)

haha - wiesz, że tez o tamtych fotkach pomyślałam, jak Paulina napisała o swoich zamiarach Tyle, że ja nie chodziłam po dach, tylko po balkonie bez balustrady. Ale pamiętam, że Ty zwrociłaś uwagę na mój cień na trawie

No,no....pamiętam..........chude-wychylone........
Margarete 21:35, 24 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Małgosiu żal tulipankow No niestety albo grad albo zimna Zośka albo susza, wiatr zawsze w oczy ogrodnika Ale to mija i znów jest pieknie Pozdrawiam

Tak własnie trzeba do tego podejśc.....
Dzieki że zajrzałas do mnie Małgosiu !
Margarete 21:36, 24 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Kasiu, o których turzycach piszesz? Bo moje są beznadziejne te które kupowałyśmy w szkółce przy drodze na Rzgów. Ta trawa to pomyłka, jest ładna w lecie i do jesieni, ale zanim się pozbiera po zimie.. masakra

Pozdrawiam!

A pokaż fotki swoich to porównam z tymi moimi od Kasi-LUizy.
FrancoPolo 08:51, 25 kwi 2014

Margarete napisał(a)

A pokaż fotki swoich to porównam z tymi moimi od Kasi-LUizy.
Witaj Małgosiu. Dziękuję za wizytę u mnie. Piszesz o swoim klonie że masz problem. Tak sobie myślę że powodem zamierania pędów może być susza fizjologiczna. Niby zima łagodna ale bez śniegu i bardzo mały zasób wody w glebie może powodować takie objawy lub drugi przypadek to objawy choroby grzybowej polegającej na zasychaniu wewnątrz pędu miazgi przez co nie pobiera wody. Jeżeli nic nie wypuści z tego pędu to nie masz innej możliwości jak wyciąć ten pęd a miejsce cięcia pomalować np. farbą emulsyjną ja tak z powodzeniem robię i jest ok . Profilaktycznie opryskaj preparatem przeciwgrzybowym .Miejmy nadzieję że będzie dobrze .I jeszcze jedno wokół niego wyłożyć żwirek dla zachowania stałej wilgotności podłoża Pozdrawiam i życzę sukcesu..
Bogdzia 09:08, 25 kwi 2014

Strasznie ten grad Ci naniszczył , a u mnie przez cały dzień była piękna pogoda , tylko bardzo rano leciutko popadało a wieczorem działkę podlewałam.
makkasia 10:07, 25 kwi 2014

szkoda tulipków ...ale fotki są
Jak się czuje Twoja stipa ...poproszę o zdjęcia
ściskam
Margarete 10:33, 25 kwi 2014

FrancoPolo napisał(a)
Witaj Małgosiu. Dziękuję za wizytę u mnie. Piszesz o swoim klonie że masz problem. Tak sobie myślę że powodem zamierania pędów może być susza fizjologiczna. Niby zima łagodna ale bez śniegu i bardzo mały zasób wody w glebie może powodować takie objawy lub drugi przypadek to objawy choroby grzybowej polegającej na zasychaniu wewnątrz pędu miazgi przez co nie pobiera wody. Jeżeli nic nie wypuści z tego pędu to nie masz innej możliwości jak wyciąć ten pęd a miejsce cięcia pomalować np. farbą emulsyjną ja tak z powodzeniem robię i jest ok . Profilaktycznie opryskaj preparatem przeciwgrzybowym .Miejmy nadzieję że będzie dobrze .I jeszcze jedno wokół niego wyłożyć żwirek dla zachowania stałej wilgotności podłoża Pozdrawiam i życzę sukcesu..

Dzieki za porade, tak zrobie jak piszesz...
Z ciezkim sercem mu odetnę ten konar ale cóz.........
Margarete 10:34, 25 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Strasznie ten grad Ci naniszczył , a u mnie przez cały dzień była piękna pogoda , tylko bardzo rano leciutko popadało a wieczorem działkę podlewałam.

Witaj Bożenko, ciesze sie że wpadłas do mnie.
U nas mokro a juz w tej czesci pod lasem to całkiem mam błoto....nie podlewam, ale za to kosze trawe, rosnie jak głupia, wczoraj kosiłam 3 raz w tym sezonie...