Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 15:53, 20 maj 2014

Ewik napisał(a)
Ile lat ma twój bez ? Nie masz z nim problemów?spodobały mi się bardzo

Witaj Ewik,
poczekaj na fotki jak bedzie w pełni kwitnienia, wtedy to naprawde jest bossski, a jak pachie, nie mozna wysiedziec wieczorami na tarasie ..........
Mój bez pablin sadzilismy go z mężem pierwszej wiosny w noym miejscu zamieszkania czyli teraz mineło 14 lat. Jedenej zimy przed 5-6 laty troche wymarzł i duzy konar musiałam obciąc, poza tym żadnych wymagań. Podlewam latem i wiosna razem z trawnikiem, nawoże przy okazji nawozów trawnikowych, obcinam przekwitłe kwiatostany wtedy we wrześniu/październiku pojawia sie na nim kilkanascie kwiatostanów. Obcinam i kształtuje go w kulę około lutego-marca.
Ja tez go lubię ! Na pewno pokaże jak zakwitnie całkiem. Zapraszam.
paniprzyroda 23:12, 20 maj 2014

Pięknie u Ciebie Małgosiu, obejrzałam ostatnie fotki. Już wróciłam i dzięki za miłe słowa u mnie
Margarete 01:44, 21 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Pięknie u Ciebie Małgosiu, obejrzałam ostatnie fotki. Już wróciłam i dzięki za miłe słowa u mnie

Naprawde sie martwiłam o ciebie
Wybierasz sie do Bożenki w sobote ?
Margarete 01:50, 21 maj 2014

Dzisiaj poszałam w przedogródku na mojej macierzankowej skarpie - o rany ile chwastów wyrwałam, a ile drobych jeszcze w tych kamieniach zstało....szkoda gadać......

Wywaliłam też prawie cały winobluszcz z płotku przed domem, bedzie troche łyso ale płotek musiałam przygotowac do malowania, bo częściowo sąsiad juz pomalował od swojej strony i głupio by wyglądało taka niedokonczona robota, poza tym raz na 8 lat płotu sie nalezy konserwacja, a winobluszcz odbije, to agresywna roslina więc da rade. Ale niektóre kłącza miał grube jak moja reka w nadgarstku, ledwo dałam im radę...........a pamietam jak 6-7 lat temu uskubnełam u kolegi który mieszka na początku ulicy dosłownie 3 male szczepki i posadziłam z boczku......kradzione, to dlatego tak rośnie
AgnieszkaW 07:05, 21 maj 2014

Jak ślicznie u Ciebie się zrobiło Małgosiu Czosnki piękne. Widzę, że masz buka tricolor, ja też sobie kupiłam, fajny jest wiosną, prawda? A jak prezentuje się latem/jesienią i jak szybko przyrasta, masz w tym względzie jakieś obserwacje? Pozdrawiam z upalnego Jurajskiego
asiach 10:13, 21 maj 2014

Ciepłe pozdrowienia ze słonecznego Gorzowa
popcorn 10:31, 21 maj 2014

haha, kradziony winobluszcz to masakra jest się pozbyć, Teściowie wyrywali, pryskali i nadal wyłazi bokiem gdzieś
Chwasty.. ech, tragedia jak rosną w tym roku

Małgosiu, niestety Agata z Białegostoku nie przyjedzie do Bożenki, więc jej nie odbieram z Lodzi; moze sie z Magda zmiescimy w Twoim autku do Bozenki??? Daj prosze znac! Kasia tez sie zabiera?

Buziam!
Margarete 12:55, 21 maj 2014

popcarol napisał(a)
haha, kradziony winobluszcz to masakra jest się pozbyć, Teściowie wyrywali, pryskali i nadal wyłazi bokiem gdzieś
Chwasty.. ech, tragedia jak rosną w tym roku

Małgosiu, niestety Agata z Białegostoku nie przyjedzie do Bożenki, więc jej nie odbieram z Lodzi; moze sie z Magda zmiescimy w Twoim autku do Bozenki??? Daj prosze znac! Kasia tez sie zabiera?

Buziam!

Jeśli tylko bedzie miejsce to prosze ale na razie póki co raczej nie da rady.......bo ja + m to dwie osoby, jeśli Kasia pojedzie i Anitę zabieramy po drodze to razem bedzie nas 4 osoby, więc tylko 1 miejsce zostaje niestety, ale jeszcze nie wiem co z Kasią, nie odzywała sie - ale mamy czas, na telefon sie skrzykniemy w piątek jakby co ....
Margarete 12:56, 21 maj 2014

asiach napisał(a)
Ciepłe pozdrowienia ze słonecznego Gorzowa

Witaj Asiu - u was rzeczywiście cieplejj niż u nas ale i u nas ślicznie.....nareszcie piekna majowa pogoda....a ja akurat mam inne plany i nie podziałam w ogródku.........
Pozdrawiam !
Margarete 13:00, 21 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Jak ślicznie u Ciebie się zrobiło Małgosiu Czosnki piękne. Widzę, że masz buka tricolor, ja też sobie kupiłam, fajny jest wiosną, prawda? A jak prezentuje się latem/jesienią i jak szybko przyrasta, masz w tym względzie jakieś obserwacje? Pozdrawiam z upalnego Jurajskiego

Witaj Agnieszko, miłe słowa miło czytac......rzeczywiście teraz mam ładniej niż w poprzednich latach.....ale cel pieknego ogrodu cały czas przede mną.
Czosnków musze dokupic bo świtnie zdobią ogród, a buka tricolor mam od 5-6 lat, lubie go bardzo, denerwuje mnie tylko że rusza późno wiosną, poza tym bez problemów, owszem powiększa sie i przyrasta ale delikatnie, akurat do takiego niedużego ogrodu jak mój, no i te kolory.......
Pozdrawiam !