Dzieki Loosiu za wizyte
czy teraz jeszcze mam ja dociąc czy juz za późno - ja mam dwie rózne hortensje (+ te nowe które czekaja na posadzenie w doniczkach na nowej rabacie) i nie miałam pojecia która z nich jest bukietowa a która ogrodowa i która jak i kiedy sie tnie... działałam intuicyjnie... moge ja jeszcze dociąc tylko czy nie za póżno .. ?
Poczytaj ten wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/65-ciecie-hortensji
Ja bym ją jeszcze odrobinkę skrócił, bo jest mała i nie powinno jej to zaszkodzić. Kup Magiczną siłę do hortensji i ją podlej pare razy w sezonie. Dobrze jej to zrobi
eden rose potrzebuje jednak więcej miejsca bo się rozrasta... popatrz w necie, więc nie sadź jej blisko ingrid bergman, poza tym kolorystycznie chyba też nie bardzo obok siebie...
Anitko, dzieki za porady Karola -no pewnie teraz jak pokazała pąki to już zostaje ta piwonia. Mam obok jeszcze druga tez od lat, były razem posadzone 3 szt każda w inym kolorze ale gdzie która to juz nie pamietam. Wydaje mi sie że najbliżej domu była czerwona posadzona ale zmarnowała sie i jeszcze mój pies z psem szwagierki w zabawie przeturłały sie przez nią ze dwa razy wiec ją wywaliłam po roku. A te dwie pozostałe tak sobie co roku wypuszczały listki i nic az tu niespodzianka.... może ta druga też sie zawstydzi i zmobilizuje...?... Ginger - gatunek dopisany do zakupów jesiennnych, dzieki.
Fajnie, niech rosną i kwitną Twoje piwonie Ja muszę wreszcie do gruntu wsadzić te moje
The fairy jest piękna, najładniejsza chyba z okrywowych, różowa. Jest też white fairy