Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:17, 09 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Miłego dnia!

Dzieki i wzajemnie!

Póki co kupiłam ziemie do róż i posadziłam wczoraj trawki od Kasi. Pozostałe rosliny jeszcze czzekaja na swoja kolej.
Chyba bede powiekszac rabte z boku domu na słonecznej stronie...tam znajdzie swoje miejsce róża nostalgia i trawki od Mariolki a pozostała część tego nowego kawałka na pewno migiem zagospodaruję bez problemu.....
Anita1978 11:51, 09 wrz 2014

No tak.....w końcu po co komu trawnik???
Margarete 15:17, 09 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)
No tak.....w końcu po co komu trawnik???

Żebys wiedziała, że stopniowo tak sie chyba stanie.........
Musze do jesieni poszerzyc rabatki po lewo - stojąc na tarasie tyłem do domu - mam tam liliowce, pojedyncze jezówki, pysznogłówki oraz jesienne astry bylinowe a brzegiem dałam jednoroczne begonie. Teraz kwitna cały czas ale generalnie liliowce sa tylko do połowy lata - wczesniej pomiedzy liliowcami sa cebulowe, potem liscie liliowców zakrywają żółknace liscie tulipanów i krokusow (nauka od Małej-Mi ) ale i tak ta rabat pozostaje smutna, musze dołozyc tam jezówek żeby o tek porze roku tez sie cos na niej działo. W tym celu trzeba ją wydatnie poszerzyc, przesadzic niektóre liliowce i dołozyc koloru.....

A co tam mniej koszenia bedzie i nie bede musiała kosic na dwóch przewodach bo jedenym sięgne do każdego kata trawnika...szukam pozytywów
popcorn 18:53, 09 wrz 2014

hahaha
ja też dzisiaj 2 taczki trawnika wywiozłam
Rabate z liliowcami zdecydowanie możesz poszerzyć, to był wąski pasek o ile pamiętam... oj będzie się działo
paniprzyroda 21:40, 09 wrz 2014

Jeszcze dwa wyjazdy przed Tobą, nowe miejsce znów okaże się niewystarczające
posadziłam tylko dwie róże z gołym korzeniem, oczyściłam liliowce, te posadzę jutro rano. Rośliny w doniczkach spokojnie postoją i poczekają na wolną chwilę.
MarzenaG 22:13, 11 wrz 2014

Witaj , dziękuje za wizytę w moim jeszcze nie do końca zdecydowanym ogrodzie. Wiele jeszcze pracy przede mną Kiedy trafiłam na to forum, przejrzałam kilka wątków i zauroczył mnie styl projektów Danusi ale także inne ogrody. W każdym widać po trochu wpływ ogrodowiska
Zauważyłam, że ludzie z forum tworzą zaprzyjaźnioną niezwykle grupę. Spotkania są wspaniałą okazją do wymiany doświadczeń i nawiązania znajomości.Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się dołączyć do Was
Póki co nieustannie poznaję nowe zakamarki różnych ogrodów i prubóje sklecić coś u siebie
A i z językiem forum pomału sie oswajam, dzięki za linka -kopalnia wiedzy
Pozdrawiam bardzo serdecznie, Marzena
Ivvvona 22:19, 11 wrz 2014

Zaglądam z pozdrowieniami
Donia72 00:20, 12 wrz 2014

I u mnie też się zmniejszy trawnikMąż coś napomknął, że od południowej strony można zrobić rabatkę specjalnie dla różha, od razu zaświeciły mi się oczy i miałam rogala od ucha do uchatrzeba będzie kuć żelazo, póki gorące...a jak zapomni, że takie coś powiedział?
Anita1978 08:09, 12 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
I u mnie też się zmniejszy trawnikMąż coś napomknął, że od południowej strony można zrobić rabatkę specjalnie dla różha, od razu zaświeciły mi się oczy i miałam rogala od ucha do uchatrzeba będzie kuć żelazo, póki gorące...a jak zapomni, że takie coś powiedział?

Margarete 15:59, 12 wrz 2014

MarzenaG napisał(a)
Witaj , dziękuje za wizytę w moim jeszcze nie do końca zdecydowanym ogrodzie. Wiele jeszcze pracy przede mną Kiedy trafiłam na to forum, przejrzałam kilka wątków i zauroczył mnie styl projektów Danusi ale także inne ogrody. W każdym widać po trochu wpływ ogrodowiska
Zauważyłam, że ludzie z forum tworzą zaprzyjaźnioną niezwykle grupę. Spotkania są wspaniałą okazją do wymiany doświadczeń i nawiązania znajomości.Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się dołączyć do Was
Póki co nieustannie poznaję nowe zakamarki różnych ogrodów i prubóje sklecić coś u siebie
A i z językiem forum pomału sie oswajam, dzięki za linka -kopalnia wiedzy
Pozdrawiam bardzo serdecznie, Marzena

Z tym zaprzyjaźnieniem to masz racje, te relacje nawiązywane tu na O sa naprawde super !
Za twoje sukcesy ogródkowe i moje własne tez trzymam kciuki..
Pozdrawiam!