Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:26, 15 cze 2016

noemi napisał(a)
Małgosiu z wodą uważaj przy bukszpanie. Duży on jest z tego co piszesz , ale one nie lubią zalewania . Obserwuj go , możesz dolistnie dać jakiś nawóz ...skoro jesienią już sadziłaś i ma przyrosty to chyba się przyjął. Sprawdź czy nie stoi w wodzie i pokaż go na zdjęciu ...

Dzieki Madziu za troskę, ale w wodzie nie stoi na pewno, podlewam ale nie zalewam.....a jednak zółknie
Wstawie foty to bedziesz widziec jak to wygląda

Taki był przed przesadzeniem jesienią(tu z moją wnusią dla porównania wysokości)

A taki jest teraz u mnie, widać przyrosty ale na zbliżeniu nie wygląda zdrowo, a wewnętrzne listki masowo żókna i opadają....

Tu widać jak żółknie od środka, mimo że ma zielone, młode przyrosty

I przy okazji widać pierwszą tegoroczną jeżówkę kwitnacą
Margarete 01:30, 15 cze 2016

Moje róże - stan na dziś, zdążyłam obfocić przed deszczem.....

Eden Rose...słabiutko bo tylko 2 kwiaty - czekam na więcej

Ingrid Bergmann - jej wybaczam te 2 kwiaty bo w ub roku chorowała mocno i ciełam chore pedy w środku sezonu, ale odzyła więc hurra....

Margarete 01:33, 15 cze 2016

Niezawodny Laeonardo.....ma całą serie zdjęć

Margarete 01:35, 15 cze 2016

Tajga.....rusza powolutku - w ub roku była cała w kwiatach, zobaczymy co pokaże w tym sezonie

Milky Way -okrywowa
Margarete 01:37, 15 cze 2016

Chippendales dopiero rozpoczął tłoczenie ale widac że znów będzie cały w kwiatach

Margarete 01:40, 15 cze 2016

I róże dzikie porastające ogrodzenie od strony lasu wraz z jaśminem (niestety nie pachnącym ...)

To tyle - mam jeszcze kwitnąca Ascot ale coś ja przypaliło i niewyjściowa jest. Pozostałe moje róże jeszcze śpią w pąkach.
Bogdzia 07:04, 15 cze 2016

Gosiu bukszpanowi nic nie jest , odchorowuje delikatnie przesadzanie. Przeciez musi to jakos odczuc że zmieniłas mu miejsce. Zgubi troche lisci ale juz wyrastaja mu nowe więc zasłonią te miejsca i bedzie dobrze.
Czy Ty widziałas prognozy na wyjazd do Kasi, straszne 6 wiader wody na metr kwadratowy i do tego burze. Ja sie tak burz boje ze jesli bedą to nie pojade. 8 godzin jazdy to kawał drogi , zawał można dostac.
Leonardo cudny.
Kasya 07:29, 15 cze 2016

Malgosiu, z moimi dużymi bukszpanami przesadzanymi we wrześniu jest identycznie
Zolkną wewnętrzne listki
Myśle ze trzeba je mocniej podlewac teraz

A kolekcje roz masz tez niezła.... I krzaczki śliczne
ren133 08:53, 15 cze 2016

Małgosiu
Róże śliczne masz
A jeśli chodzi o bukszpana-wielkoluda to jak dla mnie on źle nie wygląda nawet ma przyrosty ... A czy Ty już go cięłaś?

PS Ukopać Ci werbeny?
Margarete 12:32, 15 cze 2016

ren133 napisał(a)
Małgosiu
Róże śliczne masz
A jeśli chodzi o bukszpana-wielkoluda to jak dla mnie on źle nie wygląda nawet ma przyrosty ... A czy Ty już go cięłaś?

PS Ukopać Ci werbeny?

Bardzo proszę, podjadę w dogodnym terminie po werbenkę - byłabym bardzo wdzięczna

Róże - owszem ładne choć niektóre powinny kwitnąć obficiej ale u mnie walczą o miejsce, bo ciasno mam na rabatach ...cóż nie potrafię inaczej, lubie ten mój misz-masz

Buksika nie cięłam bo miał świeże przyrosty własnie, czekałam z cięciem aż zciemnieją i teraz sama jestem w kropce....Marzenka mówi żeby ciąc mimo wszystko....