Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Bogdzia 20:39, 09 cze 2016

Moja szwedka z tego samego źródła ma trzy kwiaty i jeden pączek, na razie nie jest duża ale zobaczymy jaka bedzie jak nam tak Kasia obiecuje.
Margarete 09:31, 10 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Moja szwedka z tego samego źródła ma trzy kwiaty i jeden pączek, na razie nie jest duża ale zobaczymy jaka bedzie jak nam tak Kasia obiecuje.

Ja też czekam na efekt ...wow...
Margarete 09:33, 10 cze 2016

Kasya napisał(a)

bardzo lubie ten ksztalt kwiatow
ale jasnego rozu juz nigdzie chyba nie upchne

A może jednak...jest sliczna Kasiu , uwierz mi
Ja własnie poszerzyłam w tym roku kawał rabaty żeby zmieścić kolejne chciejstwa.....
Kasik 08:53, 11 cze 2016

Małgosiu- moja Queen też młoda i jeszcze ma same paczki- podobno trzeba ciut cierpliwości. A moja była zamawiana ze szkółki. Także myślę, że one potrzebują troszkę by sie nabudować.

Czytam u Marty , że szukasz pnącej róży podobnej do Alchymista. Ja mam różę Alocha jest piękna, kolor podobny i powtarza kwitnienie.

Mnie zachwyca.
Madzenka 09:35, 11 cze 2016

Queen of Sweden u mnie dopiero w drugim seoznie porzadnie ruszyła, zatem ciepliwości bo warto czekac na te piekne porcelanowe filiżaneczki. Ich delikatność mnie zachwyca

Ja nei sadze róz kwitnacych raz, szkoda miejsca w moim małym ogrodzie. Jakiego koloru szukasz na róze pnącą. Byłas u Karabeli, widziałas jej róze pnącą?
paniprzyroda 07:54, 12 cze 2016

Małgoś, wstawiłam Red Leonardo
noemi 20:38, 13 cze 2016

Małgosiu z wodą uważaj przy bukszpanie. Duży on jest z tego co piszesz , ale one nie lubią zalewania . Obserwuj go , możesz dolistnie dać jakiś nawóz ...skoro jesienią już sadziłaś i ma przyrosty to chyba się przyjął. Sprawdź czy nie stoi w wodzie i pokaż go na zdjęciu ...

Kasya 21:04, 13 cze 2016

Jak szukasz pnącej to popatrz jeszcze na barock i compassion
Margarete 01:18, 15 cze 2016

Kasik napisał(a)
Małgosiu- moja Queen też młoda i jeszcze ma same paczki- podobno trzeba ciut cierpliwości. A moja była zamawiana ze szkółki. Także myślę, że one potrzebują troszkę by sie nabudować.

Czytam u Marty , że szukasz pnącej róży podobnej do Alchymista. Ja mam różę Alocha jest piękna, kolor podobny i powtarza kwitnienie.

Mnie zachwyca.

Nie to nieporozumienie - rózy pnacej nie szukam, szukałam rózy w kolorze jak Alchymist, może nawet w bardziej miedzianej czy herbacianej barwie.
Potem przypomniałam sobie o Alchymiscie u Kindzi i wiem że to pnąca i duża róża a mój ogród malutki i peka w szwach...ale dzieki za dobre rady. Tę Alocha widziałam w Googlach, śliczna rzeczywiście....
Margarete 01:20, 15 cze 2016

Kasya napisał(a)
Jak szukasz pnącej to popatrz jeszcze na barock i compassion

Pnącej nie szukam - wyjasniłam to powyżej, szukałam koloru podobnego do Alchymista albo nawet bardziej ciemnego ale nie żółtego...
Juz znalazłam i zamówiłam Lady Emmę Hamilton
Buziaki Kasiu!