Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Kasya 17:08, 02 lis 2016

Malgosiu, a zobacz czy cos nie dopasujesz do niego...bo nie wiem jak on kwitnie
http://www.drzewa.com.pl/szukaj?controller=search&orderby=quantity&orderway=desc&search_query=jesion&submit_search=
AgataP 17:28, 02 lis 2016

Małgosia... jakbyś zobaczyła ile liści jest u mnie Mielę kosiarką i wysypuję na rabaty. Te zagrabione do worków czekają na przetworzenie do przyszłego roku. I wciąż od nowa i od nowa, przyjdzie mróz jak gruchną na dół to się ziemia zatrzęsie
Piękne masz kolory i powiem Ci Małgosiu że mam ochotę na ten zielony dywanik... bo mało mam berberysów, a one takie bezobsługowe, a piękne
Margarete 23:06, 02 lis 2016

yolka napisał(a)
Jedyne drzewo, ale jakie urzekające, świeci niesamowicie, liściowisko masz faktycznie spore. U mnie jedyny plus braku zasłony wietrznej jest taki, że 90% liści wywiało z ogrodu,ale i tak trzeba będzie zebrać kosiarką, zacznę jak spadnie wszystko.

Czekam na kulminacje koloru berberysu

U mnie nie dość że spadają moje liście to jeszcze nawiewa mi całe taczki liści z lasu za płotem.
Na berberyska i nie tylko na niego - zapraszam!
Margarete 23:09, 02 lis 2016

Kasya napisał(a)
Malgosiu, a zobacz czy cos nie dopasujesz do niego...bo nie wiem jak on kwitnie
http://www.drzewa.com.pl/szukaj?controller=search&orderby=quantity&orderway=desc&search_query=jesion&submit_search=

Obie z Jankosia zastanawiamy się co to jest za odmiana jesiona, miałam mu zrobić fotki jak kwitnie żeby go zidentyfikować. Dzięki za link, będę dopasowywać
Margarete 23:11, 02 lis 2016

Kasya napisał(a)
to twoje duze drzewo jesionowate to jak latarnia
ja zaraz bede miala taka czeremche

Dzięki - świeci tak ładnie ale w słońcu, tak to jest buro-złoty bardziej
Margarete 23:15, 02 lis 2016

AgataP napisał(a)
Małgosia... jakbyś zobaczyła ile liści jest u mnie Mielę kosiarką i wysypuję na rabaty. Te zagrabione do worków czekają na przetworzenie do przyszłego roku. I wciąż od nowa i od nowa, przyjdzie mróz jak gruchną na dół to się ziemia zatrzęsie
Piękne masz kolory i powiem Ci Małgosiu że mam ochotę na ten zielony dywanik... bo mało mam berberysów, a one takie bezobsługowe, a piękne

Wyobrażam sobie twój zalew liści, u mnie jest na razie już gruba warstwa a to jeszcze nie wszystko.
Berberysy lubię wszystkie a te przebarwiają e się na jesień: Greń carpet i Errecta najbardziej
jankosia 23:19, 02 lis 2016

Małgosia, a myśmy chyba z jakiegoś powodu wykluczyły jesion bo to był pierwszy typ, pamiętasz? Tylko nie wiem o co tam chodziło, nie pamiętam czemu go wykluczyłam... Hmmm... Chyba trzeba będzie wrócić do tematu Powinnam mieć nawet na kompie zdjęcie liścia, kory i pokroju A ty miałaś się przyjrzeć czy jakiś kwiatek albo owoc...
O liściach to nawet mi nie mówcie. Lubię w nich brodzić, kopać nogami jak dziecko i oglądać kolorowe dywany, ale do tego potrzebne jest słońce A przy takiej plusze jak jest teraz to już mi się nie podoba I jak patrzę na drzewa i widzę ile tego jeszcze w górze... Dobrze że chociaż wiązy już niemal łyse bo to one u mnie najwięcej śmiecą. Ale jak ich braknie... Oby się kasa gminie skończyła
rozark 08:29, 03 lis 2016

U mnie ma jeszcze opaść czereśnia i klon. Ale ze sprzątaniem kłopot bo zimno, deszczowo i wietrznie .
Ewik 11:48, 03 lis 2016

Kolorki jesienne super i do tego piękny widok lasu.U mnie hosty już klapły.
Margarete 17:31, 03 lis 2016

jankosia napisał(a)
Małgosia, a myśmy chyba z jakiegoś powodu wykluczyły jesion bo to był pierwszy typ, pamiętasz? Tylko nie wiem o co tam chodziło, nie pamiętam czemu go wykluczyłam... Hmmm... Chyba trzeba będzie wrócić do tematu Powinnam mieć nawet na kompie zdjęcie liścia, kory i pokroju A ty miałaś się przyjrzeć czy jakiś kwiatek albo owoc...
O liściach to nawet mi nie mówcie. Lubię w nich brodzić, kopać nogami jak dziecko i oglądać kolorowe dywany, ale do tego potrzebne jest słońce A przy takiej plusze jak jest teraz to już mi się nie podoba I jak patrzę na drzewa i widzę ile tego jeszcze w górze... Dobrze że chociaż wiązy już niemal łyse bo to one u mnie najwięcej śmiecą. Ale jak ich braknie... Oby się kasa gminie skończyła

Ja tez lubię liście, nawet lubie je grabić ale jak jest sucho a nie takie mokre, trudne do usuniecia...i ta emperatura brrr....

Obiecałm że na wiosne przyobserwuje to jego kwitnienie, dla mnie to on jest chyba jednak jesion ale która odmiana..??!!