Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 17:32, 03 lis 2016

rozark napisał(a)
U mnie ma jeszcze opaść czereśnia i klon. Ale ze sprzątaniem kłopot bo zimno, deszczowo i wietrznie .

No własnie o tym samym pisałam do Jankosi, pogoda w tym roku wibitnie mnie odstrasza od pracy w ogrodzie, jakiejkolwiek pracy..
Margarete 17:34, 03 lis 2016

Ewik napisał(a)
Kolorki jesienne super i do tego piękny widok lasu.U mnie hosty już klapły.

Rzeczywiscie las za płotem to duzy plus mojego ogrodu, mam taki "zapozyczony" krajobraz i jest cudny
A i kolory w moim lesie równie piekne ale w tym roku wyjątkowo mało słońca i to wszystko mniej cieszy od razu
Pozdrawiam Ewuś
jankosia 18:15, 03 lis 2016

Margarete napisał(a)

Ja tez lubię liście, nawet lubie je grabić ale jak jest sucho a nie takie mokre, trudne do usuniecia...i ta emperatura brrr....

Obiecałm że na wiosne przyobserwuje to jego kwitnienie, dla mnie to on jest chyba jednak jesion ale która odmiana..??!!

No nie wiem Małgoś. Listek w łapkę i porównuj Ale raczej nie odmiana, zaczęłabym od gatunków występujących w naszym kraju. Chociaż u ciebie tam nawet tulipanowiec rósł więc niewykluczone że i ten "jesion" to jakiś kultywar Łatwiej by było gdyby był kwiatuszek
Margarete 15:07, 04 lis 2016

jankosia napisał(a)

No nie wiem Małgoś. Listek w łapkę i porównuj Ale raczej nie odmiana, zaczęłabym od gatunków występujących w naszym kraju. Chociaż u ciebie tam nawet tulipanowiec rósł więc niewykluczone że i ten "jesion" to jakiś kultywar Łatwiej by było gdyby był kwiatuszek

Już obiecałam, dopilnuje kwiatuszka, kiedy mam pilnować? w lutym, w marcu ?
malgorzata_s... 15:11, 04 lis 2016

Przepiękne jeszcze widoki masz U mnie hosty już rozplaszczone bo zmarzły i oklapły.Liści też już mało.Podziwiam samozaparcie fitnesowe
Bogdzia 18:12, 04 lis 2016

Margarete napisał(a)

Już obiecałam, dopilnuje kwiatuszka, kiedy mam pilnować? w lutym, w marcu ?

Jesli to jesion to kwitnie przed samym rozwojem lisci albo na początku ich rozwoju.
AnnaCh 19:12, 04 lis 2016

Małgoś pozdrawiam
Piękny jesienny ogród
yolka 19:13, 04 lis 2016

Margarete napisał(a)

U mnie nie dość że spadają moje liście to jeszcze nawiewa mi całe taczki liści z lasu za płotem.
Na berberyska i nie tylko na niego - zapraszam!

Las to las, nie przeszkadzałyby mi leśne liście, masz fajną zasłonę przed wiatrami i widok piękny
Bogdzia 21:01, 05 lis 2016

Mój M ucieszony ze zachodnie wiatry wywaiały w tym roku liscie do lasu. Róze dzis obsypał i własciwie koniec roboty.
Margarete 23:38, 05 lis 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przepiękne jeszcze widoki masz U mnie hosty już rozplaszczone bo zmarzły i oklapły.Liści też już mało.Podziwiam samozaparcie fitnesowe

Dziś już i moje hosty klapły, bo w nocy przymroziło bardziej. Liście jeszcze na drzewach w proporcji 1/3 na drzewach a 2/3 na moim trawniku i rabatach ale bez względu na to muszę jutro wysprzątać bo zapowiadają śnieg i będzie potem jeszcze gorzej.
Co do fitnessu to ja zawsze lubiłam i lubię się ruszać choć po mnie tego nie widać. Dwa razy w tygodniu to minimum nie żeby schudnąć ale żeby się lepiej czuć
Cieszę się że wpadłaś - buziaki!