Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 21:29, 08 lis 2016

polinka napisał(a)
Małgoś, wycieczka zrealizowana czy przełożyłaś na wiosnę?

Paulinko musiałam przełożyć, życie pisze inne scenariusze niż byśmy chcieli. Gdybym pojechała to już na pewno dzieliłabym się wrażeniami z Tobą w pierwszej kolejności jakie mam wrażenia. Napisze zaraz do ciebie na pryw.
Buziaki!
Margarete 21:32, 08 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Cudnie było z liscmi oj kolory energetyczne miałas /)) roboty miałas sporo jednak warto dla takiego widoku warto ))))

Jeszcze trochę liści na drzewach zostało, akcja do powtórki gdzieś za dwa tygodnie
Ja też kocham mój las za płotem
Tym bardziej że siedząc na kanapie w salonie albo przy kominku też go widzę przez duże okna w salonie i w jadalni. Wchodzi mi do domu trochę....
Margarete 21:39, 08 lis 2016

AgataP napisał(a)
Oj Małgoś ale się napracowałaś... ale wiem co mówisz... ja dziś wygrabiłam liście spod kasztanowca i katalpy. Na hura po przymrozku spadły wszystkie
Mam już kilkanaście worków, zaprawię mocznikiem i będą sobie gnić

A pogoda dziś była boska - zrobiłam sobie wolne Spędziłam pól dnia w ogrodzie ale teraz po tym grabieniu to padnięta jestem...

Ogromnie bardzo podoba mi się "zielony dywanik" muszę znaleźć miejsce dla niego... lub choćby dla erecty jak się nie da dywanika rozwinąć

No właśnie to jest zaleta bycia na swoim
Jak możesz i chcesz to korzystasz z pogody....
Liści i grabienia nie zazdroszczę - odpoczywaj, wiem jak to jest - ja sobie zrobiłam w niedzielę odcisk na dłoni bo z taką zawziętością i siłą rzuciłam się na te liście
Green carpet polecam
Margarete 21:40, 08 lis 2016

rozark napisał(a)
"Czy mogę jeszcze przesadzić róże z donicy tarasowej do gruntu ? "

jak najbardziej sadzić doniczki można póki dasz radę łopatę wbić w ziemię

Dzięki Renata za informację. W wekend będę przesadzać.
Pozdrawiam
Bogdzia 21:42, 08 lis 2016

Nazbierałas tych lisci , trochę pracy było ale za to ziemia dobrej jakosci bedzie. Macham.
Margarete 21:43, 08 lis 2016

ren133 napisał(a)
Ślicznie posprzątałaś liście ... będzie fajny kompościk) a ja ani jednego nie zgrabiłam bo w lóżku leżę ... Buziaki Małgosiu

Oj nie dobrze. Reniu - kuruj się! Życzę zdrowia i pędzę nadrobić zaległości u ciebie na wątku. Co otworzę powiadomienia to u ci eee nie kilkadziesiąt wpisów...dzieje się u ciebie....
Buziaki!
Margarete 21:45, 08 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Nazbierałas tych lisci , trochę pracy było ale za to ziemia dobrej jakosci bedzie. Macham.

Będę robić to pierwszy raz - zobaczymy jak wyjdzie...
Też macham
Margarete 21:50, 08 lis 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Małgosia perfekcyjna Pani ogrodu, pięknie posprzątałaś u mnie jeszcze tylko brzozowe listki ale czekam aż spadną wszystkie, podziwiam motywację do ćwiczeń ja codziennie sobie obiecuję że już dziś poćwiczę ale chyba tylko karnet by mnie zmobilizował gratuluję.

No teraz to pojechałaś Agata.......etfekcyjna...nie żartuj
Wnerw miałam na liście od długiego czasu ale dopiero zapowiedź zimowej pogody i śniegu mnie zmotywowała.
Ćwiczę dla zdrowia i sprawności własnej. Ale wybieram zajęcia nie tamie dynamiczne także spektakularnych efektów chudnięcia się nie spodziewam, raczej poprawy kondycji i sprawności -)
Polecam każdemu jako sposób na jesienną deprechę.
mira 19:34, 09 lis 2016

Zaglądam do podróżniczki , liści masz więcej i masz fajniej że je masz. U mnie tak zimno nie jest ale myślę że różę możesz przesadzić przecież to najlepszy moment na przesadzanie róż - w donicy zostawić ryzyko większe.

pozdrawiam
yolka 19:38, 09 lis 2016

Margarete napisał(a)

Jolu warto mieć Green carpet bo on wcale nie tak krótko trzyma te przebarwione liście, a poza tym wiosną wcześnie startuje i ma takie zielone młodziutkie listeczki kiedy jeszcze pustawo jest w ogrodzie. Lubię go

Ja też w niedzielę jeszcze ostatnie tulipany sadziłam.

Pisząc o różowej róży masz na myśli Pink Down czy tą Giardinę. Która to taka "terminatorka" ?
U mnie też jeszcze Pink Fairy kwitnie i Aspirin Rose w donicy na tarasie.

Miałam na myśli Twoja różową róże, która jeszcze kwitnie. Róże które mam od was posadzone, w sobotę będę kopczykować