Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

yolka 17:47, 26 lis 2016

Margarete napisał(a)

Bardzo na to liczę
Może w przyszłym roku jesienią uda mi się zrealizować te plany
Buziaki!

Plany mam podobne
Margarete 18:58, 26 lis 2016

gierczusia napisał(a)

Jeżusiczkuuuu co to za cudowne czarne kłujące pompony

Witaj Eluś,
wzorem Ani Małej Mi zostawiam przekwitłe białe jeżówki na zimę dla ptaków. Co roku chętnie przylatują do nich skrzdlaci goście.

Margarete 19:06, 26 lis 2016

Milka napisał(a)

O rany...kochana zdrowiej, a na pogodę nie patrz, ciepły kocyk, nalewka i ksiązka, teraz ciut rozpieszczenia ci potrzeba, ściskam

Hdk Irenko,
rozpieszczać się będę jutro...dziś jednak podziałałam trochę w ogrodzie.
Róże okopczykowane, trawy powiązane, dwie róże przesadzone, obornik wkopany....uff.
Zostało mi jeszcze zabezpieczenie stroiszem wrażliwych na zimno roślin, wyniesienie narzędzi, latarenek etc do garażu oraz zabezpieczenie donic tarasowych. To jest plan na najbliższe dni...
A potem już zima może przyjść
Margarete 19:08, 26 lis 2016

yolka napisał(a)

Plany mam podobne

To lećmy razem

Dziś popracowałam trochę nareszcie w ogrodzie. Od razu mi lepiej na duszy...
Zielona 19:34, 26 lis 2016

Margarete napisał(a)

Róże okopczykowane, trawy powiązane, dwie róże przesadzone, obornik wkopany....uff.
Zostało mi jeszcze zabezpieczenie stroiszem wrażliwych na zimno roślin, wyniesienie narzędzi, latarenek etc do garażu oraz zabezpieczenie donic tarasowych. To jest plan na najbliższe dni...

Bohaterko Ty nasza Nawet róże przesadziłaś? Dobrze, że zdążyłaś przed śniegiem. W przyszłym tygodniu podobno przykryje nas pierzynka.
Kasya 19:42, 26 lis 2016

Margarete napisał(a)

Hdk Irenko,
rozpieszczać się będę jutro...dziś jednak podziałałam trochę w ogrodzie.

tak ? a ja nie okopczykowalam jeszcze...wszyscy mowia ze za cieplo...sama nie wiem co robic, boje sie zeby mi ziemia w koncu nie zamarzla
yolka 19:52, 26 lis 2016

Margarete napisał(a)

To lećmy razem

Dziś popracowałam trochę nareszcie w ogrodzie. Od razu mi lepiej na duszy...

Czytasz w moich myślach, super. przeglądam czasem oferty a tam cholera zawsze pokoje 2 os. a mój eM nie przepada za podróżami, typowy majordomus
Margarete 23:23, 26 lis 2016

yolka napisał(a)

Czytasz w moich myślach, super. przeglądam czasem oferty a tam cholera zawsze pokoje 2 os. a mój eM nie przepada za podróżami, typowy majordomus

Ale fajnie, może się zgramy...ale ja to w parze z moją Mariolką , ale to ci na pewno nie przeszkadza..to właśnie z nią w ub roku wpłaciłyśmy zaliczkę na wyjazd do Barcelony - miał być w sierpniu ale ppte się pokićkało i wyjazd nie doszedł do skutku, kasę nam zwrócono i z Barcelony nic nie wyszło...
Margarete 23:27, 26 lis 2016

Kasya napisał(a)

tak ? a ja nie okopczykowalam jeszcze...wszyscy mowia ze za cieplo...sama nie wiem co robic, boje sie zeby mi ziemia w koncu nie zamarzla

D
Właśnie dlatego dziś to zrobiłam bo zapowiadają minus nawet w dzień a ja już raz się tak urządziłam. Ziemia mk zmarzła i musiałam targać cały worek z ogrodu do domu żeby odtajał i dopiero potem mogłam obsypywać.
Margarete 23:31, 26 lis 2016

Zielona napisał(a)

Bohaterko Ty nasza Nawet róże przesadziłaś? Dobrze, że zdążyłaś przed śniegiem. W przyszłym tygodniu podobno przykryje nas pierzynka.

To był ostatni dzwonek trochę zmarzłam ale zrobiłam co miałam zaplanowane. Teraz właśnie wróciłam do domu z kina i coś juz pada, ni to deszczu ni to taka kasza...a temperatura na minusie.
Niechby i popadał śnieg, byle nie za dużo...i niech zostanie do świąt. Potem już tylko w górach....bo nie lubię zimy.