Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:16, 15 paź 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Gosiu, tu chyba coś poradzi arborysta, ale to chyba droga usługa, musisz popytać.

No właśnie tego się obawiam czy relacja ceny do szans uratowania i skala ryzyka nie będzie dla mnie zbyt duża.... zobaczymy.
Margarete 23:19, 15 paź 2017

AgataP napisał(a)
Małgoś, musisz przyuważyć czy szczelina się powiększa, czy tez stoi w miejscu.
Jeśli nie rozdziela się to może wystarczy obejma nie wiem w jakiej formie, bo drzewo jednak rośnie więc może elastyczna jakaś i powinno sobie poradzić.
U mnie drzewa niektóre mają V kształt, pękają czasami, ale potem nadlewają bez problemu i nic się z nimi nie dzieje.
Do maści nie jestem przekonana, bo to do smarowania jest płaskich powierzchni, a Ty masz szczelinę. Musiałabyś chyba fugownicą to zapodać.

Jeśli jednak się rozdziela to musisz poprosić o pomoc.
Do mnie przyjeżdża chłopak już od 3 lat może będzie też coś wiedział, mam numer w razie czego.

Wygląda jakby stała w miejscu ale wczoraj czy dziś nie wiało - nie wiadomo co będzie jakby wiatry się znów wzmogły.
Agatka daj ten numer tego faceta o którym piszesz spróbuję podziałać na mi!ku frontach równocześnie.
Margarete 23:22, 15 paź 2017

Agania napisał(a)
Piękne stare drzewo Gosiu, szkoda go bardzo..złapałam moją apteczkę, przyleciałam
Większa ekipa jest tu potrzebna, u nas po Ksawerym na drodze do Gdowa, robili wycinkę tzn prześwietlali drzewa z gałęzi, które wchodziły na okablowanie, raczej ogołacali te drzewa, ale zostawili....wiem nie o tym miałam pisać, ale takie drzewa ratuje się przez chirurgię jest za ciężkie, dużo mniejsze ratowałam z eM podwiązując i łącząc pęknięcie w jedną całość...to trudne wyzwanie...trzymam kciuki

Wiem że trudne i pewnie drogie...dlatego tak się miotam...będę zasięgac opinii i rady fachowców...zobaczymy. Sama tu niewiele mogę...
A kciuki trzymaj mocno bo to potrzebne
Margarete 23:27, 15 paź 2017

I na pociechę kilka kolorów jesieni ode mnie z dzisiejszego popołudnia

Margarete 23:31, 15 paź 2017

No i na koniec mój berberys "wyrastający na gwiazdę" jesiennego ogrodu...

paniprzyroda 23:34, 15 paź 2017

Trzymam kciuki za drzewo, żal byłoby, a sprawdziłaś, czy przewracając się w razie wiatru ( odpukuję) nie uszkodzi Ci innych roślin? Buziak.
AnnaCh 23:36, 15 paź 2017

Matko, jaka szkoda jakby tego drzewa miało nie być w Twoim ogrodzie
Berberys gwiazdorzy
Margarete 23:42, 15 paź 2017

paniprzyroda napisał(a)
Trzymam kciuki za drzewo, żal byłoby, a sprawdziłaś, czy przewracając się w razie wiatru ( odpukuję) nie uszkodzi Ci innych roślin? Buziak.

Na szczęście raczej nie. Ani domu ani ogrodu nie powinno uszkodzić gdyby coś...może jedynie upaść na ogrodzenie od strony sąsiada. Ale miejmy nadzieję że tak się nie stanie...
Margarete 23:44, 15 paź 2017

AnnaCh napisał(a)
Matko, jaka szkoda jakby tego drzewa miało nie być w Twoim ogrodzie
Berberys gwiazdorzy

Berberys dopiero się rozkręca...
A drzewo ratujemy ...działamy...i mamy nadzieję że się uda
Zobacz jak ono tam fajnie pasuje...musi zostać.

paniprzyroda 00:11, 16 paź 2017

To dobrze, że nie niczemu zagraża. Mam nadzieję, że uda się jednak coś zdziałać. Wiem, co czujesz, bo nie wyobrażam sobie leśniczówki bez np. lipy. Musi się udać.