Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 13:47, 19 paź 2017

Nikita napisał(a)
Wszystkiego naj naj Małgoś !!!
Słońca, gdy wkoło pochmurno,
czasu którego wciąż brak,
uśmiechu o który tak trudno,
a który rozjaśnia świat.

Widoczki jesienne urocze...wiedziałam, że Twój ogród nie zawiedzie jesienią!!! Teraz czekamy na "żarówiastego" króla ogrodu.

Przeraziłaś mnie drzewem. Nie pomogę, bo nie znam się na drzewach, ale dobrze, że fachowca już zamówiłaś. Trzymam kciuki, żeby się udało. Informuj na bieżąco, będę monitorować temat.
Buziaki przesyłam.

Za życzenia dziekuje bardzo i za komplementy. Co do fachowców to..jak zwykle...czekam bo im sie "przesunęły " terminy...
Margarete 13:47, 19 paź 2017

rozark napisał(a)
Wszystkiego najlepsiejszego

Dziekuje slicznie Reniu
Margarete 13:49, 19 paź 2017

Monka napisał(a)
Małgosiu ja także zasyłam najlepsze życzenia i oby pogoda ducha nie opuszczała Cię nigdy

Oj tak, oj tak -choć ja ostatnio dołowałam troszke ale ta ładna pogoda i słońce od razu poprawiły mi nastrój
Margarete 13:49, 19 paź 2017

jolanka napisał(a)
Spełnienia marzeń: D

Bardzo dziekuję Jolu
Margarete 13:50, 19 paź 2017

AgataP napisał(a)
Małgoś wszystkiego naj naj naj... obyś wciąż cieszyła się chwilami życia jak teraz i wyciskała je jak cytrynę

Dziekuje Agato !
Margarete 13:51, 19 paź 2017

AnnaCh napisał(a)
Małgorzato, dziś właśnie byłam u mojej mamusi, też Gosia i myślałam o Tobie
Więc, wszystkiego naj, samych słoneczek na następny sezon i deszczyku nocami

Dzieki Aniu - to było popularne imie w moim pokoleniu - u mnie w podstawówce w mojej klasie był 7 Małgorzat
Margarete 18:31, 19 paź 2017

No i już jestem po wizycie fachowców- nie mam zbyt dobrych wiadomości.
Szanse na zachowanie drzewa są ale nikłe. Tak czy siak gdybym mojego jesiona( bo to jest jednak jesion - Jankosiu - dobrze myślałyśmy !!) chciała wyciąć to jego stan na dziś zagraża naszemu bezpieczeństwu. Na dom nie poleci ale na oba boki sięgnąć może płotów. Dlatego jutro panowie będą go zabezpieczać . Założą obejmy takie podgumowane oraz grubymi linami skręcać będą za pomocą drewnianych kołków żeby można było mocno ściągnąć lub poluzować później ewentualnie. Z obu konarów głównych lekko go zetną ale nie za mocno bo to nie ten czas i więcej by mu szkody niż pożytku tym drastycznym cięciem o tej porze roku przynieśli. Reszta cięcia - bardziej radykalnego na przedwiośniu. Zabezpieczą też tą szczelinę i zobaczymy jak to wszystko zniesie mój jesion. Gdybym chciała go wyciąć to pewnie zgodę dostałabym bo on stwarza zagrożenie....ale ja nie chcę!!!
Zobaczymy...co z tego wyniknie....nie mogę na siłę nic robić bo to strach gdyby drzewo miało komukolwiek krzywdę zrobić to byłoby działanie nieracjonalne.
Choc to tylko drzewo to żal ale też ...aż drzewo...i to piękne.....Trzymajcie kciuki
yolka 18:59, 19 paź 2017

Wierzymy, że się uda
Kasya 19:00, 19 paź 2017

No pewnie, takie duze drzewo nie wyrosnie w kilka lat, to ogromna ozdoba w ogrodzie
napewno bedzie dobrze
jak go dobrze zlapią zeby sie nie rozlazl to sie zablizni, ale trzeba bedzie go juz do konca trzymac w obejmach
Margarete 20:59, 19 paź 2017

Kasya napisał(a)
No pewnie, takie duze drzewo nie wyrosnie w kilka lat, to ogromna ozdoba w ogrodzie
napewno bedzie dobrze
jak go dobrze zlapią zeby sie nie rozlazl to sie zablizni, ale trzeba bedzie go juz do konca trzymac w obejmach

Wiesz co Kasiu dziś tak na przekór wszystkiemu jak weszłam po pracy do ogrodu z panami z firmy ogrodniczej to zachodnie słońce tak cudnie oświetlało ten mój jesion że nabierał już nie tylko odcienia starego złota ale też takiego miedzianego koloru i prezentował cały swój urok oraz majestat wielkiego drzewa na tyle mojego lasu.....ślicznie wyglądał że chyba i mnie i moim fachowcom byłoby bardzo żal gdyby miało nam się nie udać.