Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 15:37, 24 paź 2017

popcorn napisał(a)
Jesu jakie duże dzieciaki! ech czas leci!
Widoki masz cudne

Widoki fajne - to prawda . A dzieci to cudze zawsze tak rosną - u swoich się tego nie zauważa
Margarete 15:41, 24 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Z jesionem będzie dobrze. To byli prawdziwi fachowcy. Żeby tylko zechciały się zabliźnić i dobudować miazgę - krążą w nim soki - będzie dobrze.

Oby - Ewo ! Będę je obserwować, zobaczymy co będzie po zimie.
Margarete 15:49, 24 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Te czerwone liście piękne Małgosiu Wnusiątka już duże masz i są nieporównywalnie większą ozdobą A to syn? Taki podobny do Ciebie jak syn...

Tylko mi nie mów, że to Leonardo! U mnie ich nawet nie widać, zarazy jedne

To mój klon palmowy Artopurpureum, już prawie wyłysiał, ostatnie liście mu zostały. Generalnie mam dużo liści ale w tym tkwi urok lasu za płotem.

Tak to mój syn - ale on raczej do mojego męża podobny - włosy ma tylko kręcone po mnie
Wnuki rzeczywiście superowe są

Nie wiem czy cię drażnić ale tak - dobrze trafiłaś - to Leonardo da Vinci - najbardziej żywotna róża u mnie - wciąż kwitnie - tylko tym razem na końcach długaśnym gałęzi które pod koniec lata wystrzelił w górę
Margarete 15:54, 24 paź 2017

kasja83 napisał(a)
Piękne kolory jesieni!Rodzinkę miałaś-to chyba nie było czasu na nudę?

Rodzina jest u mnie nadal sama słodycz i radocha.
A jesień piękna w tym roku - kolorowa, rzeczywiście
yolka 16:18, 24 paź 2017

Uśmiecham się jak patrzę na Twoich pomocników ogrodowych
Margarete 00:24, 25 paź 2017

yolka napisał(a)
Uśmiecham się jak patrzę na Twoich pomocników ogrodowych

Prawda że fajni ?!!
Margarete 00:39, 25 paź 2017

Dzisiaj kolejny raz odwiedziła mnie ogrodowiskowa "niewidzialna ręka" ( dla młodszego pokolenia informacja :to był taki młodzieżowy czy dziecięcy seryjny program w TV propagujący bezinteresowną i anonimową pomoc pomoc potrzebującym ) albo raczej taka dobra dusza co spieszy z pomocą każdemu...i po cichutku podrzuciła mi pod drzwi taką oto przesyłkę :
Margarete 00:50, 25 paź 2017

Tak tak to opieńki w słoiczku od Nikity - tylko wspomniałam u niej na wątku że nie jadłam w życiu a już mam. Magda dziękuję bardzo. I za przysmaczek i za serce i życzliwość. Fajniej od razu żyje się na świecie gdy ma się wokół siebie takie osoby jak ty.

To już kolejna osoba z Ogrodowiska która w ten sposób mnie obdarowuje znienacka. Raz dostałam fiołki ogrodowe od naszej ś.p. Kasi-Luizy, ze dwa razy porcje przetworów owocowych od Karoli w rewanżu za puste słoiki a teraz znowu to
Jest jakaś moc w ludziach tu zgromadzonych na tym forum, warto tu dla nich i z nimi być

Edytuje swój wpis żeby uzupełnić go i przypomnieć jesze jeden fakt gdy w ub roku jak chorowałam któryś raz z rzędu, tak przeziębieniowo i nie mogłam sie wykaraskać to nasza Krys podesłał mi przez posłańca domowy rosołek z domowej kury jako lekarstwo....wtedy pamiętam też byłam zaskoczona i nie tylko rosół mnie rozgrzał ale i sam gest spowodowała że mi sie ciepło na serduchu zrobiło

Dziękuję !
Nikita 09:53, 25 paź 2017

O rany Małgoś...aż mi się łza zakręciła w oku.

Taka Karma - jesteś dobrą osobą, więc dobro powraca. Tak już jest i koniec. Masz na to namacalne dowody.
Cieszę się, że niespodzianka się udała i że opieńki sprawiły ci radość
Buziak wielki.
AgataP 10:04, 25 paź 2017

Margarete napisał(a)
Dzisiaj kolejny raz odwiedziła mnie ovrodowiskowa "niewidzialna ręka" ( dla młodszego pokolenia informacja :to był taki młodzieżowy czy dziecięcy seryjny program w TV propagujący bezinteresowną i anonimową pomoc pomoc potrzebującym ) albo raczej taka dobra dusza co spieszy z pomocą każdemu...i po cichutku podrzuciła mi pod drzwi taką oto przesyłkę

Małgoś ma rację - bezinteresowność i pomoc drugiej osoby to teraz towar deficytowy, a że dobro powraca to już się też przekonałam na własnej skórze.
Buziaki dla Wszystkich Kochanych Dziewczyn z Forum